Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tratamientos superficiales, térmicos y acabados industriales Bautermic
Tot procés industrial necessita processos de transformació per aconseguir la qualitat adequada

Tractaments superficials, tèrmics i acabats industrials Bautermic

Redacció Interempresas16/05/2012

16 de maig de 2012

En tota empresa de fabricació o transformació en la qual intervinguin diferents tipus de peces compostes per metalls, plàstics, ceràmica, vidre, fusta, etc., dins dels seus processos de transformació precisa utilitzar un o diversos tractaments, bé sigui per endurir, estovar, polir, rentar, desgreixar, pintar, etc. Per a això es fa necessari haver d'utilitzar algunes instal·lacions com a rentadores industrials, forns, estufes, instal·lacions de pintat o vernissat, entre altres exemples.

Bautermic ofereix aquestes instal·lacions, subdividides en tres àrees bàsiques.

1) Rentat i desgreixatge i tractament de superfícies

Es tracta de màquines rentadores industrials multifunció dissenyades per tractar tot tipus de peces de decoletaje, mecanitzades, forjades o embotides, petites i grans, de formes simples o complexes, carregades amb alts nivells d'impureses, pols, grasses, olis, encenalls, etc. Aquestes màquines operen per aspersión de líquids desengrasantes, amb sistemes de dutxes fixos o ben mòbils i a diferents pressions, també treballen per immersió amb o sense aplicació d'ultrasons i agitació de la càrrega, depenent del grau de brutícia de la mateixa o quan la geometria de les peces a desgreixar sigui molt irregular.

Rentadores industrials de tambor tipus LCT
Rentadores industrials de tambor tipus LCT.

Aquestes màquines poden ser estàtiques, lineals, rotatives, de tambor, entre unes altres, i poden estar preparades per realitzar diferents tractaments superficials: programes de rentat, aclarit, pasivado, fosfatat, assecat, etc. Tot això en una mateixa màquina amb diferents cicles o etapes, sense necessitat d'haver de manipular les peces durant els processos intermedis. Es construeixen amb aïllaments tèrmics i acústics, van equipades amb nivells automàtics de reposició, aspiradors de bafs, desaceitadores, filtres, dosificadors de detergents, ultrasons i altres complements. A fi d'aconseguir una major facilitat de maniobra, un gran estalvi en mà d'obra, un menor consum d'energia i molt poca despesa en productes de neteja.

Equips de rentat

Bautermic ofereix aquesta gamma amb tecnologies en base aigua, adaptades per a cada tipus de peces que hagin de tractar-se

  • Rentadores industrials de tambor tipus LCT: dissenyades per al rentat, desgreixatge, fosfatat, pasivado i assecat de tot tipus de peces a orri i en continu. El tipus de tractament desitjat es realitza per immersió i aspersión acompanyat d'un assecat final, tot això dins d'un tambor en rotació. Donades les seves característiques especials permeten obtenir petites i grans produccions
  • Cubes per a desgreixatge i rentat industrial tipus LIC: per rentar gran varietat de peces. Els diversos tractaments es poden realitzar en manual o automàtic i estan preparades per treballar en fred o en calent. Permeten la incorporació d'ultrasons per augmentar la seva eficàcia. La variant ‘LIC-A’ incorpora un ascensor per realitzar cicles automàtics robotitzats, perquè es puguin realitzar moviments continus d'agitació, de manera que el líquid desgreixador penetri en les ranures i acceleri el procés de neteja.
  • Desgreixi rentat i assecat en màquines rotatives tipus LCR: previstes per treballar en cèl·lula, disposen d'una plataforma circular rotativa on es col·loquen les peces a desgreixar, una vegada iniciat el cicle són chorreadas a curta distància amb una solució desgreixadora projectada a pressió. La plataforma trasllada la càrrega en continu o pas a pas per les diferents etapes de rentat, esbandida i assecat, podent-se independitzar cada càmera de manera estanca. Aquest tipus de màquines són molt compactes i poden ser ateses per un sol operari o un robot.
  • Rentadores universals tipus LIH: operen per aspersión, es fabriquen en dues versions, una amb sistema de dutxes fixes i una altra amb dutxes mòbils per als casos en què la brutícia present gran quantitat de partícules sòlides i grasses o quan la geometria de les peces sigui molt irregular. La càrrega i descàrrega es realitza des del frontal, col·locant les peces en una cistella o quan es tracti de càrregues molt pesades en un carro. El moviment de la porta del carro pot automatitzar-se. Els cicles de tractament oscil·len entre 3 i 8 minuts.
  • Rentadores contínues LCB tipus túnel per multitratamientos: treballen per aspersión del desgreixador sobre les peces, col·locades directament sobre una cinta transportadora que les trasllada en continu a través de les diferents estacions de tractament: desgreixatge, rentat, esbandida, assecat, etc. El tipus LCA és similar però les peces a tractar es traslladen per dins del túnel penjades en un transportador aeri, la qual cosa permet que aquestes rentadores es puguin inserir en línies de transport existents.
Estufes estàtiques i contínues fins a 600 °C per escalfar i assecar
Estufes estàtiques i contínues fins a 600 °C per escalfar i assecar.

2) Forns i estufes per a tot tipus d'escalfaments i tractaments tèrmics industrials

Per transformar o incrementar les propietats de certs materials és necessari haver d'utilitzar forns i estufes per escalfar, assecar, forjar, fondre, coure i transformar superfícies estovant-les o endurint-les mitjançant tractaments tèrmics.

Es denominen forns els que treballen escalfant peces per sobre de 500 °C i estufes els que treballen per sota d'aquesta temperatura. Al seu torn, la tipologia d'aquestes màquines se subdivideix en diversos tipus de forns i estufes segons sigui l'energia calorífica que s'empri per al seu escalfament: electricitat, gas, gasoil, inducció, microones, entre uns altres. Es pot ampliar encara molt més la gamma d'aquest tipus de màquines en funció del tipus de tractament que han de realitzar, les característiques de les peces o la seva producció, per la qual cosa existeixen multitud de diferents tipus de forns i estufes que poden ser: estàtics, continus, de forja, de fusió, per a tractaments tèrmics, amb el seu funcionament manual, o ben automatitzat equipats amb convecció d'aire forçat per uniformitzar temperatures, o bé amb atmosferes per afegir compostos que es combinin amb els materials tractats o que els protegeixin contra la decarburación.

Forns fins a 1.250 °C
Forns fins a 1.250 °C.

3) Instal·lacions d'acabat superficial, pintar-vernissar-plastificar

Per superar els controls de qualitat als quals se sotmeten tots els productes en la indústria, és necessari acabar-los amb algun tipus de recobriments o de pintura i vernís que serveixi de distinció, aparença decorativa, protecció contra el desgast, augment de les seves propietats davant l'oxidació per humitat, boira salina, contacte amb àcids, vapors, etc. Per aconseguir que la majoria de les peces presentin un òptim acabat cal emprar una sèrie d'instal·lacions que poden ser estàtiques o contínues i les aplicacions de les quals més usuals són: desgreixar, fosfatar, esbandir, imprimar, pintar o plastificar. Mitjançant l'aplicació de diferents tractaments i capes de protecció, la seva aplicació pot ser aerográfica o electroestática en líquid, en pols, en cubes de jaç fluid, en plastificats o bé rilsanizados, etc. Els equips bàsics per als tractaments superficials són: rentadores, cabines de pintura, forns d'assecat, transportadors i equips complementaris com a robots, recuperadors, ciclons, etc.

La conclusió final és que els tractaments superficials són una part fonamental en la indústria a causa de la importància que han adquirit per aconseguir una adequada qualitat. Per això quan sigui necessari adquirir alguna d'aquestes instal·lacions, és menester o bé tenir coneixements profunds sobre aquestes matèries o acudir a una empresa especialitzada, com és Bautermic, S. a., ja que existeixen diverses solucions, unes més senzilles i menys costoses que unes altres que podem subministrar claus en mà amb tot tipus de garanties.

Instal·lacions per al pintat de peces diverses
Instal·lacions per al pintat de peces diverses.

Empreses o entitats relacionades

Bautermic, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/10/2024

  • Newsletter Metal

    15/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis