Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diferentes tipos de hornos de revenido y su influencia en los tratamientos térmicos

Diferents tipus de forns de tremp i la seva influència en els tractaments tèrmics

G. Cimiano
Bautermic
15/05/2002
1 - Forn de revingut, fins a 650 º C  2 - Forn de bany de sals, fins 1000 ° C
1 - Forn de revingut, fins a 650 º C
2 - Forn de bany de sals, fins 1000 ° C
El revingut és un tractament tèrmic consistent a proporcionar un escalfament a una peça, després del tremp, entre la temperatura ambient i la de transformació AC1 (aprox. 730 º C.), segons el tipus d'acer a tractar, efectuant un manteniment, més o menys prolongat, a aquesta temperatura seguit d'un refredament adequat.
El revingut té com a finalitat disminuir l'elevada fragilitat produïda pel tremp anterior, així com proporcionar als acers una certa tenacitat, al mateix temps que s'eliminen o disminueixen les tensions produïdes pel tremp.
En conseqüència, cal fer el tremp immediatament seguit a l'operació de tremp. La major tenacitat de les peces revinguts té generalment com a conseqüència una certa disminució de la duresa aconseguida durant el tremp.
Generalment es pot dir que amb la temperatura ascendent de tremp, augmenten l'elasticitat i allargament i disminueixen la resistència i la duresa (a excepció dels acers ràpids).
L'efecte del revenido depèn de l'aliatge de l'acer, del tremp, del gruix de la peça i del tractament aplicat. L'efecte del revingut és més forta per a peces d'acer poc aliat, de dimensions primes i de major contingut en carboni.
Tot i que actualment la major part dels revinguts es troben integrats dins de les línies de producció, hi ha infinitat de casos que, al tremp s'efectua en forns independents
Forn a combustió amb carro automatitzat
Forn a combustió amb carro automatitzat
La temperatura de l'revingut s'ajusta a les necessitats de la posterior utilització de la peça. Fins aproximadament 150 º C, el tremp no té influència sobre la duresa, però disminueix o elimina les tensions produïdes pel tremp si es manté la peça durant un temps prolongat a aquesta temperatura.
El revingut, efectuat per proporcionar l'augment de la tenacitat amb la corresponent disminució de la duresa, es porta a terme en el camp dels 200-300 º C, d'acord amb: la qualitat de l'acer, la seva forma geomètrica, dimensions i la posterior utilització d'aquesta. En tots els casos cal atenir-se a les prescripcions dels diversos fabricants dels acers.
Per als acers ràpids s'utilitzen temperatures de 550-650 º C, i en aquests casos es produeix un augment de la duresa en aquests.
Tant la velocitat d'escalfament, com l'exactitud, la permanència i el refredament, tenen una gran influència per aconseguir uns resultats òptims després del revingut.
Tot i que actualment la major part dels revinguts es troben integrats dins de les línies de producció, hi ha infinitat de casos que per imperatius de fabricació o econòmics al tremp s'efectua en forns independents especialment dissenyats per a cada cas, utilitzant generalment els següents sistemes :
  • 1) Reveniment en bany d'oli.
  • 2) Reveniment en forn de bany de sals.
  • 3) Reveniment en forn de recirculació forçada d'aire.
1) Hi ha certs tipus d'olis amb elevats punts d'inflamació (350-400 º C) que es poden utilitzar per a l'execució dels revinguts en recipients amb calefacció per mitjà d'escalfadors elèctrics blindats, recirculació o agitació de l'oli.
El revingut en oli presenta l'inconvenient d'haver d'eliminar els residus adherits.
2) El revingut en bany de sals s'efectua amb mescles de sals de nitrats que poden utilitzar-se fins 500-600 º C fins i tot per acers ràpids.
) El reveniment en bany de sals s'efectua amb mescles de sals de nitrats que poden utilitzar-se fins 500-600 º C fins i tot per acers ràpids.
Els forns de reveniment en bany de sals es componen d'un gresol metàl·lic per a la contenció de les mateixes, escalfat exteriorment per resistències elèctriques, gas o gas-oil.
Aquests forns estan dotats generalment de regulació automàtica de temperatura per mitjà de termoparells angulars, que es troben submergits en les sals foses i un sistema de seguretat instal·lat a la càmera d'escalfament.
Les peces a revenir s'escalfen ràpida i uniformement en quedar submergides en les sals foses, havent de tenir les precaucions necessàries en treballar amb sals foses a altes temperatures.
3) El forn més adequat per a l'execució de qualsevol revingut és el de circulació d'aire calent, del qual hi ha infinitat de variants adaptades a les necessitats dels diferents tipus de revingut, temperatura i forma de les peces, així com els integrats dins de línies contínues de producció completament automatitzats.
Aquests forns garanteixen un escalfament ràpid i uniforme de les peces a causa de la recirculació forçada de l'aire calent que les envolta en la seva totalitat. La recirculació està provocada per un o diversos grups moto-ventiladors centrífugs, muntats en els llocs més idonis del forn, de manera que procurin la recirculació més adequada a la forma de les peces en sentit vertical o horitzontal, fent passar l'aire a través d'els elements de calefacció que poden ser de diferents tipus, resistències elèctriques, tubs radiants, vena d'aire, etc.
Els forns estan dotats de regulació automàtica de la temperatura i opcionalment pot instal·lar-programador temperatura-temps a base de microprocessador que garanteix una reproductibilitat en tots els tractaments
L'efecte del revingut depèn, de l'aliatge de l'acer, del tremp, del gruix de la peça i del tractament
aplicat
Forn amb atmosfera controlada a 800 º C
Forn amb atmosfera controlada a 800 º C

Comentaris de l'article/notícia

#1 - MARCELO SORG
12/01/2010 7:31:54
Estoy buscando un horno de revenido de hasta hasta 600ºC. puede ser redondo como el de la foto con y electrico debe de ser. La profundidad, informenos lo que poseen disponible. ideal 700 a 1000 mm aprox.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/10/2024

  • Newsletter Metal

    15/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis