Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lavadoras, hornos e instalaciones de pintura para los tratamientos superficiales en la industria

Rentadores, forns i instal·lacions de pintura per als tractaments superficials en la indústria

15/01/2006
En totes les empreses de fabricació o de transformació d'articles diversos en les que intervinguin metalls, plàstics, gomes, fusta, etcètera, dins dels seus processos de treball cada vegada és més necessari haver d'utilitzar un o diversos tractaments superficials, bé sigui per endurir , polir, rentar, pintar, plastificar, etc., tots o part dels diversos components que es fabriquen. Bautermic és un especialista en tractaments superficials en la indústria. Segons la companyia, és necessari utilitzar una sèrie de màquines o instal·lacions específiques, de les quals citarem tres àrees bàsiques:

Tècniques de rentat i desgreixatge industrial per aconseguir òptims tractaments superficials

Actualment existeixen al mercat diferents tipus de rentadores industrials multifunció dissenyades per tractar tot tipus de peces mecanitzades: forjades o embotides, petites i grans, de formes simples o complexes, carregades amb alts nivells d'impureses, pols, grasses, olis, encenalls, etc.
Aquest tipus de màquines opera per aspersión de líquids desengrasantes, amb sistemes de dutxes fixos o ben mòbils i a diferents pressions, també treballen per immersió amb o sense aplicació d'ultrasons i agitació de la càrrega, depenent del grau de brutícia de la mateixa o quan la geometria de les peces a desgreixar sigui molt irregular.
Aquestes màquines poden ser de diferents tipus: estàtiques, lineals, rotatives, de tambor, etc. i poden estar preparades per realitzar diferents tractaments superficials: programes de rentat, aclarit, pasivado, fosfatat, assecat, etc…Tot això en la mateixa màquina amb diferents cicles o etapes, sense necessitat d'haver de manipular les peces durant els processos intermedis.

Estufa elèctrica parell l'assecat d'elèctrodes
Estufa elèctrica parell l'assecat d'elèctrodes.
Aquestes instal·lacions es construeixen amb aïllaments tèrmics i acústics, van equipades amb nivells automàtics de reposició, aspiradors de bafs, desgreixatge, filtres, dosificadors de detergents, ultrasons i altres complements. Per aconseguir una major facilitat de maniobra, un gran estalvi de mà d'obra, un menor consum d'energia i molt poca despesa en productes de rentat.

Forns i estufes industrials per a tractaments superficials

Gairebé tots els components mecànics que es fabriquen per al sector industrial precisen de diversos tractaments, ja siguin tèrmics o d'aplicació de calor, els quals poden fer en forns estàtics o continus amb recirculació forçada d'aire, per a tractaments a temperatures compreses entre 50 º C i 1.250 º C, com poden ser: assecat, polimeritzat, deshidrogena, desgasificat, envelliment accelerat, tractaments tèrmics, estabilitzats, revenir, distensió, alleugeriment de tensions, dilatacions per encallat, assecat de cues, vernissos, etc.
Aquests forns estan construïts per mòduls de xapa plegada amb reforços i farcits de llana de roca amb fibra ceràmica o bé refractaris, amb gruixos variables en funció de la temperatura de treball.

Cabina de pintura tipus pupitre amb filtres secs
Cabina de pintura tipus pupitre amb filtres secs.
La regulació és sempre automàtica, ajustant la seva potència de calefacció a l'estrictament necessari per mantenir constant la temperatura de treball programada. Per controls especials es len microprocessadors proporcionals de temps-temperatura. Les càrregues es dipositen a l'interior de les mufles directament o sobre safates especials. Quan els processos de treball ho necessiten, disposen de registres d'entrada d'aire i evacuació de gasos, presa de mostres, seguretats antiexplosius, etc. A part d'aquests tipus estàndards, es fabriquen per encàrrec tot tipus de forns especials continus, lineals, rotatius, giratoris aeris, amb sistema de calefacció elèctric o per combustió i en els casos que el procés ho requereix aquests forns s'equipen amb recirculació forçada d'aire , atmosfera interior de protecció o bé amb buit.

Sigui quin sigui el sistema calefactor, s'ha de garantir una gran uniformitat de la temperatura a totes les zones útil d'escalfament. Aquests forns es fabriquen adaptats a les dimensions que precisi cada client, en funció de la seva producció, dimensions de les peces i de l'espai disponible.

Instal·lacions per pintat i acabat superficial

Els tractaments superficials són necessaris en gairebé tots els processos de fabricació, per superar els controls de qualitat al fet que se sotmet qualsevol producte en la indústria en general. En molts d'ells intervenen un o més tractaments, els quals poden ser: de neteja o preparació superficial, per acabar amb algun tipus de recobriment, pintura o vernís que serveixi de distinció, aparença decorativa, protecció contra el desgast, augment de les propietats de les peces davant l'oxidació per la humitat, boira salina, el contacte amb àcids, vapors, etc.
Per realitzar aquestes funcions s'empren una àmplia gamma d'instal·lacions que poden ser estàtiques o contínues, les aplicacions de les quals més usuals són: desgreixar, fosfatar, esbandir, imprimar, pintar i assecar tot tipus de peces, bé siguin metàl·liques, plàstiques o de qualsevol un altre material, amb pintures epoxi, amb base aquosa o amb dissolvents. Per a la seva aplicació aerográfica o electroestática en líquid, en pols, en cubes de jaç fluid, en plastificats o bé rilsanizados, etc.

Forn de mufla amb porta de guillotina. Fins a 1.250 º C
Forn de mufla amb porta de guillotina. Fins a 1.250 º C.
Els equips bàsics per al tractament i acabat de superfícies bàsicament són: rentadores - cabines de pintura - forns d'assecatge - transportadors i equips complementaris com robots - recuperadors - Ciclons, etc. Instal·lacions que Bautermic subministra claus en mà amb tota mena de garanties.
En conclusió, per poder superar els controls de qualitat als quals es sotmet actualment qualsevol producte, els tractaments superficials són una part fonamental dins de la indústria i per la gran importància que aquests han adquirit, per escollir les millors i més econòmiques solucions quan sigui necessari adquirir alguna d'aquestes instal·lacions, és necessari o bé tenir coneixements profunds sobre aquestes matèries o anar a una empresa especialitzada, ja que poden ser vàlides diferents solucions, unes més senzilles i menys costoses que altres.

Forn per T.T. amb atmosfera controlada fins a 1.100 º C
Forn per T.T. amb atmosfera controlada fins a 1.100 º C.

Empreses o entitats relacionades

Bautermic, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/10/2024

  • Newsletter Metal

    15/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis