Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El BEC genera en 2012 un impacto económico de más de 72 millones de euros
Suposen deu milions i mitjà d'euros d'ingressos per a les Hisendes Públiques

El BEC genera en 2012 un impacte econòmic de més de 72 milions d'euros

Redacció Interempresas15/01/2013
L'activitat desenvolupada per Bilbao Exhibition Centri en 2012 —un total de 131 esdeveniments de diversa índole, amb una ocupació total de 264 dies naturals— va generar un impacte econòmic en termes de Producte Interior Brut (PIB) de 72.051.369 euros. Aquest impacte va suposar la generació de 10.645.937 euros d'ingressos per a les Hisendes Públiques. Des de la seva engegada en 2004, BEC acumula un impacte econòmic que ascendeix a 691.626.346 euros.

El resultat de l'impacte econòmic generat per BEC ve provocat per les activitats externes que es generen en l'hostaleria, transport, comerç, i activitats recreatives i culturals que han suposat el 65,7%, com per la pròpia activitat firal desenvolupada en BEC que s'ha concretat en el 34,3% restant. Destaca en aquest apartat que dos terços de l'impacte econòmic es produeixen en activitats externes i reverteixen directament en sectors i activitats no ‘firals’.

Al llarg de 2012, Bilbao Exhibition Centri va acollir a un total de 2.284 expositors i a 1.026.820 de visitants.

La demanda final generada per BEC es desglossa també entre les diferents activitats desenvolupades en les unitats de negoci de la institució firal. En concret, pel que fa a certàmens ha suposat un 78%, BEC Convencions en un 16,8%, Bizkaia Sorra, el 3,4% i altres ingressos (ingressos publicitaris, representacions comercials, etc.), l'1,5%.

Vista exterior de les instal·lacions del Bilbao Exhibition Centri (BEC) a Barakaldo, seu dels múltiples certàmens organitzats per Fira de Bilbao...
Vista exterior de les instal·lacions del Bilbao Exhibition Centri (BEC) a Barakaldo, seu dels múltiples certàmens organitzats per Fira de Bilbao.

El resultat de l'impacte econòmic és la suma dels efectes directes, indirectes i induïts generats per l'activitat de BEC, mesurats en termes de PIB, ocupació o ingressos per a Hisenda. A aquestes xifres i fites s'ha d'afegir el que és objecte principal de l'activitat de BEC, com són les transaccions i contactes, és a dir, l'activitat comercial en general, desenvolupada per i entre els seus clients i visitants.

Aquesta anàlisi s'ha realitzat amb una metodologia contrastada, objectiva, homogènia i externa, basada en el Marc Metodològic Input-Output.

Bilbao Exhibition Centri ha celebrat en 2012 una vintena de certàmens. En aquest any va brillar, especialment, la celebració de la Biennal de la Màquina-Eina (BIEMH), amb la participació de més d'1.000 signatures expositores de 25 països i l'assistència de més de 34.000 professionals, així com altres certàmens com Foccus Bilbao, Fira de la gastronomia i l'alimentació que va ser seu del concurs internacional de l'oli d'oliva; Egurtek, Simposium Internacional d'Arquitectura Construcció en Fusta en la qual professionals del sector i representants polítics van emetre un mateix missatge de positivisme cap a l'ús i futur de la fusta en la construcció.

Un dels reptes fonamentals de BEC durant el passat curs i anteriors, va anar el de l'ampliació del seu calendari de certàmens. Durant el passat any s'han incorporat nous esdeveniments com el Congrés Internacional de Turisme Enogastronómico, ‘Travel, Eat & Drink’ que sota el títol ‘A la recerca de la felicitat a través del turisme enogastronómico’ i ‘La innovació en el turisme enogastronómico’ va desenvolupar un programa científic tecnològic abordat per destacats ponents internacionals. L'organització va ser a càrrec de la Universitat de Deusto i BEC. Aquest congrés es va dur a terme en paral·lel a la celebració de la 3º edició de Foccus Bilbao, Fira Professional de Gastronomia i Alimentació.

BIEMH, una de les fira de referència internacional que acull el BEC
BIEMH, una de les fira de referència internacional que acull el BEC.

Així mateix es va celebrar ‘Biospain’, el 6º Trobada Internacional de Biotecnologia, un esdeveniment biennal organitzat per l'Associació Espanyola de Bioempresas (Asebio) i la Societat per a la Transformació Competitiva (SPRI). En aquesta edició celebrada en BEC per primera vegada es van batre les xifres rècord de l'última edició celebrada a Pamplona en 2010 quant a la presència internacional, nombre de stands, reunions i visitants.

També es va dur a terme, per tercera vegada en les instal·lacions de BEC, la XI Business Global Conference certamen de caràcter itinerant. És el congrés de referència sobre innovació, tecnologia i coneixement del País Basc i, ja en la seva onzena edició, un dels més consolidats de l'Estat.

La fira ‘Euro Espace Color Bilbao’, organitzada pel major grup europeu de compres de distribuïdors independents de pintura i decoració. Va ser la primera fira organitzada per aquest grup a nivell europeu, amb l'objectiu de reunir en un mateix espai a tots els seus proveïdors i clients, i oferir-los una visió global de l'entitat i els professionals integrats en ella. El grup està integrat per Espace Revêtements (França), Eurocolor (Espanya) i Copagro (Bèlgica i Holanda) i compte en l'actualitat amb més de 300 establiments en aquests quatre mercats.

Esmentar també, la peculiar ‘Fira del Pintxo’ que a partir de la seva segona edició, pansa a celebrar-se en BEC amb la finalitat d'utilitzar les capacitats i comoditats que ofereix aquest recinte.

D'altra banda, Bilbao Exhibition Centri va ser l'escenari triat per celebrar esdeveniments de diversa índole com el XV Congrés Nacional del Voluntariat; el 50 Aniversari de Gorabide; i l'IV Congrés d'Excel·lència en la Gestió d'Administracions locals. També va ser seu de convocatòries d'exàmens d'entitats privades i públiques com el British Institute, IVAP, UOC, IMF, i multitudinàries com la duta a terme pel Servei Basc de Salut (Osakidetza).

Bilbao Exhibition Centri, a més va col·laborar amb altres organitzacions firals, capdavanteres al món com Reed Exhibitions i DMG, per dur a terme una sèrie de representacions comercials de certàmens que se celebren a l'estranger; i participat en l'organització i preparació de viatges comercials institucionals i de promoció de les fires de BEC.

2012 va ser un any en el qual en Bizkaia Sorra s'han celebrat els concerts de Serrat&Savina, el grup Extremoduro, i la primera experiència d'un concert de rock euskaldun que sota la denominació BECATU va reunir a cinc grups: Berri Txarrak, Esne Beltza, Willis Drummond, Zea Mays i Zuloak. També es va explicar, en Nadal, amb l'actuació dels pallassos Pirritx, Porrotx eta Marimotots.

El saló Ferroforma celebrarà una nova edició al març d'aquest any
El saló Ferroforma celebrarà una nova edició al març d'aquest any.

Nous reptes per 2013

En 2013, Bilbao Exhibition Centri es va a enfrontar a l'organització i celebració de 29 certàmens dos d'ells, Fira de l'Estoc i Desembalaje, amb doble edició.

Aquest any va a ser el de la celebració de la 20ª edició de Ferroforma/ Bricoforma que se celebrarà del 12 al 15 de març. Per commemorar aquesta efemèride s'estan duent a terme una sèrie d'actuacions que van des de proposar tarifes preferents a les empreses que han estat expositores en les dues últimes edicions celebrades, finançament a el ‘0%’, manteniment dels preus de l'edició anterior, descompte per ràpida inscripció, ‘packs’ de stands clau en mà i ‘packs’ que engloben allotjament, aparcament, menjar i entrades, etc., organització de jornades, tallers i exhibicions de producte, etc. Així mateix, i amb la intenció de donar informació de ‘primera mà’ als professionals del sector a Espanya, Ferroforma-Bricoforma ha realitzat una sèrie de presentacions del certamen a Barcelona, Madrid, València, Galícia, Sevilla i Portugal.

Imaginenano, que celebra la seva II Exposició/ Congrés de Nanotecnologies i Nanociencias. Aquest esdeveniment és el lloc de trobada de la comunitat global de la nanotecnologia, incloent científics, empreses, legisladors i inversors, immersos tots en l'avantguarda de la innovació, i és un esdeveniment de referència a Europa de cara als propers anys. Imaginenano cobreix gran part de les àrees de la Nanociencia i la Nanotecnologia: Energia, Nanomateriales, Grafeno, Biologia-Medicina, Fotònica/Òptica, etc. al costat de les últimes tendències del sector.

A més, es van a dur a terme certàmens de gran rellevància per a cadascun dels sectors que representa com Bilbao Marine Energy Week organitzada per Tecnalia, EVE i BEC. Cinc dies en els quals el mar, l'energia, els últims avanços tecnològics i els projectes més avançats centraran el debat d'experts internacionals en eòlica marina i l'aprofitament energètic de les ones.

Altra de les novetats serà Biocultura, Fira de productes ecològics i consum responsable que combinarà l'àrea expositiva comercial amb activitats complementàries. BioCultura oferirà a professionals i públic general una àmplia varietat de productes, propostes i informació que convidaran a exercir una elecció responsable en els hàbits de consum.

Aerotrends 2013

Després d'aconseguir un acord amb l'Associació Clúster d'Aeronàutica i Espai Hegan, Bilbao Exhibition Centri organitzarà la propera edició d'aquesta trobada de caràcter internacional molt especialitzat i estratègic, que engloba com a punt fort, una convenció d'entrevistes de negocis per a contractistes i proveïdors, a més de conferències entorn de les tendències del sector. L'esdeveniment tindrà lloc en el marc del Cim Industrial i Tecnològica, que se celebrarà entre els dies 1 i 4 d'octubre de 2013 i que com a actiu destacat tindrà a Alemanya com a ‘País convidat d'honor’.

A més, Bilbao Exhibition Centri s'ha plantejat altres reptes com és formar part d'un projecte d'investigació aplicada per la Comunitat Europea dins del 7º Programa Marco, EPIC-HUB, en el qual participen 10 empreses, procedents d'Espanya, Israel, Itàlia, Suïssa, Sèrbia i República Txeca. L'objectiu d'aquest treball és desenvolupar un sistema innovador de gestió energètica integrada, aplicable a entorns amb grans infraestructures i nuclis poblacionals actius, per fomentar la seva interrelació. BEC actuarà com a infraestructura en la qual provar i implementar un sistema innovador de gestió d'energia integrada en l'entorn.

Altres reptes se centren en el desenvolupament de noves aplicacions mòbils que, encara que ja s'han utilitzat en altres fires com la BIEMH, pretenen crear canals de comunicació a la participació dels usuaris (expositors i visitants) de BEC.

Empreses o entitats relacionades

BIEMH - Bilbao Exhibition Centre
SFI - Bilbao Exhibition Centre
Subcontratación - Bilbao Exhibition Centre

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis