Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tratamientos térmicos in situ
Bautermic ofereix la possibilitat de realitzar tasques senzilles sense dependre d'empreses externes

Tractaments tèrmics in situ

Redacció Interempresas13/11/2012
Si els tractaments no són molt complexos, és més còmode, ràpid i econòmic fer-ho en el propi taller i no dependre de tallers que de vegades estan allunyats, requereixen de transports o depenen de terminis de lliurament que demoren el muntatge o reparació de les màquines.

En tots els tallers on es fabriquen o transformen diferents tipus de peces de metall, plàstic, goma, fusta, etc. sol ser precisa l'aplicació de calor en varis dels seus processos, bé sigui per coure, assecar, fondre, dilatar, desgasificar, realitzar diversos tractaments tèrmics o d'envelliment. Aquests poden realitzar-se en estufes o forns estàtics o ben continus, amb recirculació forçada d'aire o bé amb atmosferes de protecció, treballant a temperatures compreses entre 50 i 1.250 °C.

Les estufes fins a 450 °C, o els forns fins a 1.250 °C de Bautermic estan construïts per mòduls de xapa plegada amb reforços i farciments de llana de roca, fibra ceràmica, o bé amb materials refractaris, amb espessors variables en funció de la temperatura de treball. La regulació és sempre automàtica, la qual cosa permet ajustar la potència al nivell estrictament necessari i mantenir constant la temperatura de treball programada.

Per a controls especials s'instal·len microprocessadors proporcionals de temps-temperatura. Les càrregues es dipositen a l'interior de les muflas directament o sobre safates especials. Quan els processos de treball ho precisen, disposen de registres d'entrada d'aire i evacuació de gasos, presa de mostres, seguretats antiexplosivas, etc. Però a més d'aquests models estàndard, Bautermic fabrica tot tipus d'estufes i forns especials continus, lineals, rotatius, giratoris aeris, amb sistemes de calefacció elèctrica o per combustió i, en els casos que el procés ho requereixi, s'equipen amb recirculació forçada d'aire, atmosfera interior de protecció o bé amb buit.

En tots els tallers pot ser necessari realitzar tasques com coure, assecar, fondre, dilatar, desgasificar, tractaments tèrmics o d'envelliment...
En tots els tallers pot ser necessari realitzar tasques com coure, assecar, fondre, dilatar, desgasificar, tractaments tèrmics o d'envelliment, que poden realitzar-se en estufes o forns estàtics o ben continus.

Aquests forns es fabriquen adaptats a les dimensions que precisi cada client, en funció de la producció, les dimensions de les peces, el tipus de tractament a realitzar i de l'espai disponible. Això suposa una major independència a l'hora de realitzar els tractaments necessaris i redueix significativament la dependència en una empresa externa.

Bautermic compta amb un ampli catàleg d'estufes i forns adequats per a molts dels tractaments tèrmics necessaris en la indústria...
Bautermic compta amb un ampli catàleg d'estufes i forns adequats per a molts dels tractaments tèrmics necessaris en la indústria.

Forns i estufes utilitzats actualment en la indústria

Bautermic està preparada per subministrar al sector industrial diferents models de forns i estufes preparats per cobrir les seves necessitats i expectatives. Les tipologies més comunes són:

  • Estufes contínues amb transportadors aeris o cintes per a escalfaments fins a 300 °C: Són màquines previstes per treballar en continu amb les càrregues a tractar penjades d'un transportador aeri o ben recolzades sobre una cinta transportadora amb velocitat variable. Poden estar intercalats en línies contínues i ser escalfats per radiació o convecció directa o indirectament, mitjançant electricitat o a combustió.
  • Estufes industrials estàtiques fins a 500 °C: Fabricades amb estructures totalment metàl·liques, van equipades amb una gran recirculació d'aire per garantir la màxima uniformitat de la temperatura. Es fabriquen en totes les grandàries, amb o sense carros i safates de càrrega, portes de frontissa o levadizas automàtiques o manuals, amb calefacció elèctrica o a combustió.
  • Forns de càmera (Mufla) fins a 1.250 °C: Construïts amb materials lleugers de gran resistència i aïllament, serveixen per a tot tipus de tractaments. Poden ser elèctrics o a combustió, amb o sense atmosfera de protecció. Es fabriquen en diverses dimensions estàndard o ben adaptats a les necessitats de cada client.
  • Forns de pote o de gresol per a tractaments tèrmics o fusió: Al mercat existeix una àmplia gamma de forns amb càmeres circulars on poden allotjar-se cistelles amb safates o suports de càrrega per a escalfaments diversos d'estabilitzat, revenido i altres tractaments tèrmics, amb recirculació forçada o atmosferes de protecció i buit, etc. O bé poden equipar-se amb gresols per fondre metalls. Es fabriquen en diverses grandàries amb calefacció elèctrica o a combustió.
  • Forns continus per a tractaments tèrmics fins a 1.100 °C: Normalment, es tracta de forns de gran producció, prevists per reduir la mà d'obra i aconseguir un important estalvi energètic, ja que en els mateixos poden variar-se les potències de calefacció i les velocitats de manera automàtica. Poden ser elèctrics o a combustió i adaptar-se a les necessitats de temperatura i producció de cada client.
foto

Empreses o entitats relacionades

Bautermic, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/10/2024

  • Newsletter Metal

    15/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis