Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La primera enfardadora de brazo giratorio en la base
El nou equip treballa a un ritme d'entre 60 i 90 palets per hora

La primera Enfardelladora de braç giratori a la base

Javier García08/01/2010

8 gener 2010

Una empresa catalana ha desenvolupat el primer equip per l'enfardado de palés que incorpora el braç giratori a la base de la màquina. DNC, companyia especialitzada en la fabricació de maquinària per a l'embalatge, va organitzar una jornada en les seves instal·lacions de L'Ametlla del Vallès (Barcelona) el passat 10 de desembre per presentar la nova enfardadora Faster-Line.

A la jornada de presentació de la Faster-Line assistir una cinquantena de persones, entre clients, fabricants de maquinària i proveïdors que han col·laborat en el desenvolupament de l'equip. "Voldria destacar que també hem convidat a entitats bancàries amb les quals col·laborem habitualment ia representants d'ACC10 de la Generalitat de Catalunya perquè coneguin el projecte i puguin subvencionar part del mateix", sosté Núria Serra, directora de DNC.

"Sovint, amb clients finals oferim rènting, lloguers i fins i tot nosaltres mateixos procurem finançament quan les entitats bancàries ens la concedeixen. Volem que l'aspecte financer sigui una altra ajuda més per a la venda, per fidelitzar el client. Estem estudiant la possibilitat d'incorporar aquests ajuts per a la compra de la nova Enfardelladora ", afirma Serra.

Al final de la presentació, Serra va afegir: "Aquesta jornada és la culminació d'un llarg procés d'innovació i desenvolupament que es va iniciar a mitjans del 2008".

La nova Enfardelladora Faster-Line incorpora un robot que permet que el sistema de tall i soldadura del film sigui autocontrolar...
La nova Enfardelladora Faster-Line incorpora un robot que permet que el sistema de tall i soldadura del film sigui autocontrolar.
L'equip, totalment automàtic, està dirigit a empreses amb una producció mitjana-alta de gran varietat de sectors

Fins a 90 palets per hora

L'equip, totalment automàtic, està dirigit a empreses amb una producció mitjana-alta de gran varietat de sectors. Gràcies a que en el procés d'enfardellat la càrrega no es mou, pot emprar-se també en alimentació i en laboratoris. És capaç d'enfardar entre 60 i 90 palets per hora, depenent de les mesures d'aquests i de l'altura del producte. A més, incorpora un sistema de tall i soldadura del film compacte i autogestionable.

Una de les novetats més destacables de la nova Enfardelladora és que les columnes són abatibles, fet que possibilita un fàcil i còmode trasllat i instal lació en la seva ubicació final.

"Nosaltres comptem amb un producte estàndard però som flexibles i ens podem adaptar a les necessitats del client", sosté Felipe Serrano, enginyer responsable del projecte. A la sala de demostracions de l'empresa, l'equip es troba en línia però pot instal·lar a 45, 90 i 135 º. "Configurem la màquina com ens ho demani el client".

La jornada va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones
La jornada va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones.
"Hi ha enfardelladores al mercat amb braços giratoris però aquesta és l'única que els incorpora a la base"

Estalvi de temps i diners

En aquest tipus d'enfardelladores, el rodament i el sistema motriu està situat a la part superior de la màquina, a 3,5, 4 o 5 metres del sòl. Faster-Line compte dues columnes inserides en la base de l'equip, a l'altura del sòl, amb la qual cosa s'estalvia temps i diners tant en el seu manteniment com a l'hora de canviar les bobines o corretges. "Hi ha enfardelladores al mercat amb braços giratoris però aquesta és l'única que els incorpora a la base", sosté Serrano. "A més, aquesta màquina està dissenyada per enfardar qualsevol producte per inestable que sigui", assegura.

L'equip estàndard pot enfardar un palet europeu o de qualsevol altra mesura que no excedeixi de 1.200 x 1.200 mm. "Per palets més grans podríem ajustar la màquina, si així ho requereix el client. La Enfardelladora també pot treballar amb mitjans palets ", afegeix Serrano.

A la imatge (d'esquerra a dreta), enfront de la nova Enfardelladora, Laura Serra, responsable de finances, Felip Serrano...
A la imatge (d'esquerra a dreta), enfront de la nova Enfardelladora, Laura Serra, responsable de finances, Felip Serrano, enginyer del departament tècnic; Núria Serra, directora, Montse Portellano, responsable de compres, Josep Serra, conseller delegat; Fernando Aranda i Miguel Ángel Ruiz, enginyers del departament tècnic; Eugeni Fusté, responsable de muntatge elèctric i instal·lacions, Artur Andreu, direcció d'exportació; Àngel Navarro, director comercial nacional; Cristóbal Redondo, responsable de muntatge mecànic, Juan Manuel Marcos, comercial de la delegació catalana, i Salvador Durbau, responsable de producció i qualitat.

Empreses o entitats relacionades

Dnc, S.A.