Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Seguridad electrónica en polígonos industriales
BFI Optilas ofereix una àmplia gamma de sistemes de seguretat perimetral per àrees industrials

Seguretat electrònica en polígons industrials

Redacció Interempreses22/09/2008

22 setembre 2008

BFI Optilas, especialista en solucions tecnològiques, ofereix solucions de valor afegit tant en temes de seguretat com comunicacions sense fils i fibra òptica o fotònica. Precisament la seva divisió de seguretat ha desenvolupat un sistema de seguretat electrònica per a polígons industrials.

Efectivament, el desenvolupament industrial ha permès la proliferació d'innombrables polígons industrials al llarg de tota la geografia espanyola. Així mateix, també s'ha produït un augment significatiu dels parcs tecnològics que permeten concentrar en un mateix espai empreses d'un mateix sector, amb els seus respectius departaments de R + D + i. Però, per norma general aquestes instal·lacions es troben fora dels nuclis urbans, per les mateixes dimensions i les necessitats logístiques i d'espai que requereixen, i sense personal fora de l'horari laboral i els caps de setmana, el que pot afavorir l'aparició d'actes delictius.

Per això, el departament de R + D de BFI Optilas ha desenvolupat un conjunt de solucions específiques per a polígons industrials i parcs tecnològics per tal d'augmentar la seguretat en aquestes instal·lacions.

El sistema serir consisteix en la col·locació d'uns sensors que detecten si algú s'enfila o talla el tancament de simple torsió...
El sistema serir consisteix en la col·locació d'uns sensors que detecten si algú s'enfila o talla el tancament de simple torsió.

Seguretat perimetral: diferents solucions per a cada necessitat

Dins de la seva oferta de seguretat perimetral, BFI Optilas ofereix diferents solucions en funció de la necessitat de control, protecció, la instal lació, etc. Així, compta amb el sistema Serir, la solució perimetral per la tanca de simple torsió, un sistema instal lat en gairebé tots els polígons i parcs tecnològics. Aquest sistema però sol tenir problemes de falses alarmes provocades pel vent o la vegetació, problemes que Serir pot solucionar: un conjunt de sensors piezodinámicos fixats a la tanca que permeten detectar el grimpat i / o tall sobre aquesta.

Així mateix, també ofereix Torsus, per la tanca rígid. Sobre aquest tipus de tanca es fixen les solucions que rebutgin no només les falses alarmes provocades pel vent o la vegetació, sinó també els impactes que poden produir persones que es donin suport a la tanca si aquesta toca una zona de trànsit. Torsus es presenta com una solució definitiva per al tancament rígid, permetent la detecció de l'intrús quan aquest s'enfila per la tanca. En aquest cas, un sensor piezomètric ST01 es fixa a la part inferior de la tanca per captar senyals transmeses al centre de control on es processen.

Una altra opció són Serir Solar i Torsus Solar, solucions autònomes basades en l'energia solar fotovoltaica. Les solucions de seguretat electrònica sobre el perímetre del polígon industrial o del parc tecnològic no sempre es consideren en el disseny inicial del mateix, el que permetria escometre amb un menor cost en infraestructura. Així, de vegades, transportar energia elèctrica als armaris de camp on es troben les electròniques encarregades de processar la informació enviada pels sensors piezoelétricos és tan costós que no es porta a terme. I precisament per a totes aquelles instal·lacions en què no sigui possible accedir a un punt de subministrament elèctric fàcilment, BFI Optilas introdueix les opcions Solar de Seris i Torsus. Es tracta d'una solució d'alimentació autònoma basada en l'energia solar. Ràpida d'instal lar, tot el conjunt es troba mecanitzat i configurat en funció de les necessitats de l'emplaçament geogràfic per fixar-lo a la solució perimetral. És, a més, una solució discreta de reduïdes dimensions.

Ipnova Perimetral integra les solucions perimetrals com CCTV, protecció sobre tancat, anàlisi d'imatge, barrera de microones, etc...
Ipnova Perimetral integra les solucions perimetrals com CCTV, protecció sobre tancat, anàlisi d'imatge, barrera de microones, etc.

Els analitzadors d'imatge poden instal·lar-se al CCTV ja instal·lat al polígon, augmentant de forma considerable la seguretat del recinte

Anàlisi d'imatge: detectar l'intrús gràcies a càmeres de circuit tancat de TV

Les solucions d'anàlisi d'imatge de BFI Optilas han permès resoldre nombrosos problemes de seguretat en instal·lacions perimetrals.

En aquest sistema, els analitzadors TRK (del fabricant israelià IO Image) capturen el senyal de vídeo de les càmeres d'instal lació i analitzen píxel a píxel per trobar aquelles parts de l'escena en què s'han produït canvis. Posteriorment estableixen una comparació entre les imatges en moviment i els patrons de comportament humà per detectar, únicament, a les persones i / o vehicles que es troben dins de l'àrea de detecció prèviament definida. D'aquesta manera es poden rebutjar falses alarmes tradicionals, produïdes per la vegetació en moviment, ombres produïdes pels canvis d'il luminació, reflexos a terra mullat, etc.

A més, els analitzadors TRK són solucions modulars que poden aplicar-se a la instal·lació de circuit tancat de TV (CCTV) ja existent en el polígon o parc tecnològic. Per a això, només cal instal lar al centre de control l'analitzador, prenent el senyal de vídeo compost que prové de la càmera en qüestió, per injectar després la senyal analitzada en el dispositiu de control.

Tanques virtuals: la seguretat intel ligent

A les zones interiors dels polígon industrials i parcs tecnològics, no es requereix una detecció associada únicament al control d'entrada de l'exterior a l'interior del recinte. Es necessita també excloure les possibles alarmes provocades per aquelles persones que es troben properes a les zones de detecció però que no pretenen accedir a l'àrea privada de cada empresa.

Les tanques virtuals d'IO Image permeten crear una envoltant virtual sobre el tancament existent d'una o diverses empreses, independent del tipus de tancament de cadascuna, podent alternar un mur tanca rígid, per exemple. Aquestes tanques permeten detectar únicament aquelles persones (el sistema exclou objectes en moviment el patró de comportament no sigui en l'una persona) que saltin la tanca virtual.

Imagen

L'anàlisi d'imatge permet resoldre nombrosos problemes de seguretat en instal·lacions perimetrals

Gestionar el perímetre amb un sol clic

En el seu catàleg de seguretat, BFI Optilas inclou també Ipnova Perimetral, un sistema que permet la gestió global del perímetre amb sol clic de ratolí.

El seu departament d'I + D + i ha aconseguit integrar el conjunt global de les diferents solucions perimetrals disponibles en aquesta única plataforma de gestió.

Treballant sota un entorn gràfic amigable, que presenta en diferents plans la totalitat d'elements que constitueixen la solució de seguretat, l'operador no només pot monitoritzar de forma ràpida els incidents que es produeixen, sinó que a més pot actuar sobre les solucions de seguretat instal·lades.

Davant una alarma en una de les zones visionades, el color del botó del pla a què pertany la zona canviarà de color. Després, en fer doble clic sobre el botó en alarma s'accedeix al pla i la zona en qüestió. Finalment s'executa la matriu virtual de vídeo l'acció de monitoratge prèviament seleccionada (ex.: Preset de Dom més proper). Llavors el incon de Dom més proper canvia de color i, posteriorment, es valida l'alarma de forma manual.

La gestió sense fil del polígon industrial

La vigilància del recinte a través d'una PDA permet gestionar de manera sense fil tot el recinte. La topologia de qualsevol polígon industrial o parc tecnològic afavoreix la instal lació de solucions inalàmbriques: grans superfícies amb edificis d'escassa altura que permeten la visió directa entre els enllaços wifi amb recàrrec. En aquesta situació BFI Optilas ofereix les solucions wifi amb recàrrec Verint, tant de tipus punt a punt com de punt a multipunt per als senyals de CCTV. L'enllaç sense fil punt a punt permet transmetre un senyal de circuit tancat de TV fins a 5 quilòmetres, amb una excel lent nitidesa i gestió en temps real. La transmissió en 54 Hz i la seva compressió en MPEG4 encripta permeten garantir la qualitat i seguretat de la instal·lació.

D'altra banda, quan es vol transmetre un conjunt de senyals de l'interior del polígon sense fils, es treballa amb solucions punt a multipunt de Verint. En aquest tipus d'arquitectures, s'introdueixen els punts d'accés de Verint que habiliten lòbuls de transmissió en 54 Hz, fins a 40 º d'ample una longitud màxima de 5 quilòmetres.

Cal destacar que les solucions punt a multipunt de Verint són compatibles amb el sistema de gestió global Ipnova Perimetral.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    15/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

Entrevista a Carlos Mochón, CTO de Grupo SPEC

“La combinación de flexibilidad tecnológica y alta escalabilidad convierte al XGA2 en una solución única en el mercado, capaz de integrarse fácilmente en infraestructuras de seguridad complejas”

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis