Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pilz presenta su sistema de protección tridimensional SafetyEYE
El sistema permet un control i una supervisió total de l'espai protegit

Pilz presenta el seu sistema de protecció tridimensional SafetyEYE

Esther Güell27/04/2007
Pilz Industrieelektronik presentar el passat 30 de març en roda de premsa el seu últim desenvolupament en seguretat industrial, el SafetyEYE, un sistema compost per tres càmeres que engloben, de forma tridimensional, tot l'espai que es vol controlar i protegir en un entorn de treball. El sistema, desenvolupat conjuntament amb DaimlerChrysler per a una planta de la multinacional, tindrà infinitat d'aplicacions industrials, "els clients seran els que trobin nous processos on implantar el dispositiu", en paraules de João Marques, Director Gerent de Pilz a Espanya i Portugal, que presentar el nou desenvolupament juntament amb Armin Glaser, Product Manager dels sistemes d'automatització segura de l'empresa.
El primer sistema de càmeres segur SafetyEYE obrirà noves perspectives per a l'automatització, ja sigui industrial com no industrial. En àmbits en què avui es necessiten encara nombrosos sensors, SafetyEYE permetrà crear una campana de protecció tridimensional dissenyada a mesura que emboliqui la zona perillosa. El dispositiu més ofereix un alt grau de flexibilitat i productivitat en el camp "Safety" i d'una supervisió d'objectes i protecció d'accés sense llacunes en el camp "Security".

Pilz i DaimlerChrysler van obrir les portes a la tercera dimensió de la seguretat a mitjans de novembre de l'any passat quan van presentar en primícia el seu desenvolupament conjunt, que actualment només funciona en una planta del fabricant automobilístic i està pendent

El sistema es compon de dues unitats: la unitat sensorial, que proporciona les dades d'imatges de l'espai supervisat a través de tres càmeres superdinámicas, i la unitat d'avaluació, que rep les dades de les imatges de les càmeres a través de cables de fibra òptica i calcula una imatge tridimensional a partir d'algorismes assegurances d'alta complexitat. D'aquesta manera és possible detectar objectes en l'espai i determinar la seva posició exacta. La informació es superposa als espais de protecció configurats en el sistema per comprovar, p. ex. si s'està vulnerant l'espai.

La unitat d'avaluació es compon també d'un control PSS, que actua d'interfície amb el control de la màquina mitjançant les seves entrades i sortides i que controla el funcionament complet de SafetyEYE.

La connexió amb la perifèria pot realitzar també a través del sistema de bus segur SafetyBUS pi, més endavant, a través d'Ethernet SafetyNET p.

Per la seva banda, el PC de configuració i un paquet de programari especial permeten configurar els espais de protecció i d'advertència i tots els paràmetres necessaris per al funcionament del sistema de càmeres segur. Els espais d'advertència i protecció tridimensionals es superposen en forma de cubs i paral semitransparents en color a les imatges de les càmeres.

Quan es necessiten diverses distribucions espacials, per a diferents modes de funcionament d'una màquina, les distribucions poden commutar dinàmicament durant el cicle de treball de la màquina mitjançant el sistema de bus segur SafetyBUS po les entrades digitals del control PSS.

Els operadors no perden flexibilitat perquè els espais de protecció definits poden adequar-se amb un clic de ratolí al SafetyEYE Configurator. La supervisió d'espais de protecció ja no s'orienta, per tant, en les necessitats tècniques, sinó en els requeriments de les seqüències de processos dels operadors, que podran configurar-se amb total flexibilitat.

Actualment, les solucions de tècnica de seguretat estan limitades, com es pot comprovar en una estació de treball robotitzada composta d'un o més robots i proveïda d'un tancat de protecció.

Amb aquest sistema es poden substituir les barreres i sensors de vigilància
Amb aquest sistema es poden substituir les barreres i sensors de vigilància
Per identificar l'accés i la permanència de persones a la zona perillosa, els robots han de portar generalment dispositius de protecció suplementaris, com reixes fotoelèctriques de seguretat i escàners de làser, juntament amb fins de carrera zonals en els robots.

No obstant això, els dispositius de protecció optoelectrònics no permeten supervisar espais petits sinó, en tot cas, nivells o plans.

D'altra banda, quan el camp visual no està clar, el terminal ha de protegir a més mitjançant catifes de seguretat. En aquestes condicions, la supervisió completa del radi d'acció d'un robot és inviable o realitzable només amb un gran esforç tècnic.

A això se suma que els dispositius de protecció corrents desencadenen una aturada immediata del robot si es produeix una situació de perill.

Cada posada en servei costa temps.

Amb SafetyEYE és diferent: una interrupció de l'espai de protecció no provoca automàticament una aturada d'emergència. Quan es vulnera l'espai de protecció, poden activar també funcions d'advertència perquè el robot es mogui amb una velocitat summament reduïda i la parada d'emergència es desencadena només si l'operari entra a la zona perillosa.

SafetyEYE engloba tota la zona mitjançant les tres càmeres  del sistema
SafetyEYE engloba tota la zona mitjançant les tres càmeres

del sistema

El programari permet configurar els paràmetres de zona perillosa de forma senzilla
El programari permet configurar els paràmetres de zona perillosa de forma senzilla

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    15/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

Entrevista a Carlos Mochón, CTO de Grupo SPEC

“La combinación de flexibilidad tecnológica y alta escalabilidad convierte al XGA2 en una solución única en el mercado, capaz de integrarse fácilmente en infraestructuras de seguridad complejas”

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis