Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cintas adhesivas que superan los métodos tradicionales de unión
Aptes per crear suports acrílics amb propietats viscoelásticas excepcionals

Cintes adhesives que superen els mètodes tradicionals d'unió

Redacció Interempresas08/02/2013
tesa Tapi ha desenvolupat una categoria de cintes adhesives, Tesa ACXplus, el sistema acrílic de les quals d'alt rendiment els confereix un alt poder de fixació, la capacitat de relaxar les tensions i una òptima resistència a la temperatura i humitat.

ACX és un sistema de producció que permet la creació de suports acrílics amb unes propietats viscoelásticas excepcionals. És per això que les solucions adhesives tesa ACXplus superen els mètodes tradicionals d'unió com cargolats, reblats o soldadura optimitzant així els processos productius dels clients i la qualitat dels seus productes.

tesa ACXplus demostra un poder de fixació particularment alt en materials amb propietats superficials diferents
tesa ACXplus demostra un poder de fixació particularment alt en materials amb propietats superficials diferents.

Comparat amb unions convencionals, l'ús de tesa ACXplus aporta millores en el procés i disseny com:

  • Millor distribució de la força. A diferència dels cargols i reblons, la fixació adhesiva distribueix la força sobre tota la superfície en lloc de transferir-la a punts concrets.
  • Sense temps d'assecat, pel que el temps de producció és més curt.
  • Sense danys mecànics a la superfície, millorant visualment el disseny, no corroeix ni deforma, requereix menor manteniment, ofereix la possibilitat d'usar materials més prims, estalvia costos i redueix el pes del material.
  • Sense contaminació per adhesiu líquid que, al seu torn, elimina el treball addicional de neteja.
tesa ACXplus demostra un poder de fixació particularment alt en materials amb propietats superficials diferents, ja que empra un sistema d'acrilato que posseeix un extraordinari comportament d'humectación. A més, el producte ha estat ajustat químicament als diferents components específics presents en les junturas.

A més, permet determinar els grossors del producte perquè s'adaptin a la rugosidad i desigualtats de les superfícies fixades. El resultat final és un contacte durador i el segellat complet dels components de la juntura. Així s'origina una unió de màxima fixesa que es manté durant dècades.

El comportament viscoelástico de tesa ACXplus permet una reducció òptima de les tensions aparegudes
El comportament viscoelástico de tesa ACXplus permet una reducció òptima de les tensions aparegudes.

Disminució de les tensions mecàniques

Alumini sobre acer, acer sobre cristall, cristall decoratiu sobre conglomerat de fibres. Existeixen diferents materials que sofreixen una dilatació longitudinal diferent conforme puja o baixa la temperatura. Durant el cicle vital de qualsevol producte, la seva unió estructural ha de tolerar l'efecte de les forces estàtiques i dinàmiques. A l'interior de la unió estructural sorgeixen tensions que és necessari reduir. L'eficàcia de tesa ACXplus està basada en una propietat específica: la viscoelasticidad. Per viscoelasticidad s'entén un comportament dels materials caracteritzat pels seus aspectes tant elàstics com a viscosos.

Gràcies a les forces elàstiques de recuperació, el material guanya fermesa interna, mentre que la viscositat present en el seu comportament fa possible, per la seva banda, la reducció de tensions mecàniques. La cinta adhesiva tesa ACXplus està composta per un particular sistema d'acrilato que aprofita brillantment la combinació de tots dos efectes.

Així, el comportament viscoelástico de tesa ACXplus permet una reducció òptima de les tensions aparegudes, amb el que la subjecció està garantida i el sistema és capaç de compensar oscil·lacions tèrmiques extremes, fins i tot en el cas que els components de la juntura tinguin diferents índexs de dilatació.

Resistència a la temperatura i humitat

Avui dia les unions estructurals estan presents en qualsevol part. En qualssevol que siguin les condicions meteorològiques —pluges, neu, influència de llum ultraviolada i humitats, o temperatures molt baixes o molt elevades— les unions estructurals debern ser capaces de resistir multitud d'influxos externs molt diversos. Quan es fixen materials emprant mètodes tradicionals com el cargolat o reblat, aquests resulten vulnerables a la corrosió, la qual cosa porta a la deterioració dels materials, fent necessària una costosa labor de manteniment.

tesa ACXplus ofereix un elevat grau de solidesa enfront de les oscil·lacions tèrmiques i les diferents condicions meteorològiques. Això es deu sobretot a la cadena principal de carboni, saturada i estable enfront de l'oxidació, que forma la base dels acrilatos emprats per a la fabricació de tesa ACXplus. D'altra banda, mitjançant uns processos químics de reticulación específics es genera una estructura reticular caracteritzada per la seva estabilitat enfront de canvis tèrmics.

El resultat és una solidesa de la fixació enfront de les influències tèrmiques, meteorològiques, químiques i de la radiació ultraviolada.

L'elevat grau de solidesa enfront de les oscil·lacions tèrmiques i les diferents condicions meteorològiques es deu especialment a la cadena principal...
L'elevat grau de solidesa enfront de les oscil·lacions tèrmiques i les diferents condicions meteorològiques es deu especialment a la cadena principal de carboni, saturada i estable enfront de l'oxidació.
Les cintes de la gamma tesa ACXplus són particularment adequades per a aplicacions en la indústria automobilística, proveïdors de contrucción, la indústria electrònica, en el sector solar, entre uns altres. En aquest sentit, l'ACXplus ofereix la màxima seguretat en la fixació dins de tres camps: fixacions transparents, aplicacions que precisen un grau extrem d'agarri i utilització sota condicions particularment exigents.
  • Alt grau de transparència, per a materials transparents i translúcidos: en materials transparents o translúcidos, la invisibilitat de la fixació sol ser un important criteri en el disseny del resultat visual. tesa ACXplus 705x – High Transparency demostra les seves qualitats en aplicacions que precisin transparència màxima, com pot ser la fixació d'elements de cristall o plàstic transparent, però també quan es tracta de deixar els punts d'unió en la major invisibilitat possible.
Imagen
  • Alt grau d'agarri, per a materials que precisen fixació forta amb energia superficial més aviat reduïda: avui dia, les fixacions estructurals permanents són un element cada vegada més important i exigent. És necessari fixar entre si materials molt diversos, tals com a metalls i plàstics o cristall. tesa ACXplus 706x - High Adhesion és un component no agressiu per als materials emprats, capaç de mantenir unides durant dècades fins i tot combinacions crítiques com pot ser plàstic i metall amb recobriment en pols.
Imagen
  • Elevada solidesa, per a fixacions exigents tals com a panells de revestiment i perfils reforzadores: els panells són planxes metàl·liques primes que solen emprar-se per revestir estructures situades darrere o sota. Els perfils reforzadores són llistons la conformació geomètrica dels quals estabilitza les planxes. Tots dos elements solen emprar-se també en exteriors, on queden exposats a temperatures extremes, radiació ultraviolada, agents químics i productes dissolvents i de neteja. tesa ACXplus 707x - High Resistance procura una fixació permanent que conserva la seva fiabilitat fins i tot sota unes condicions tan exigents com aquestes.
Imagen
foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    15/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

Entrevista a Carlos Mochón, CTO de Grupo SPEC

“La combinación de flexibilidad tecnológica y alta escalabilidad convierte al XGA2 en una solución única en el mercado, capaz de integrarse fácilmente en infraestructuras de seguridad complejas”

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis