SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L. - Components per a RFID

Schäfer

Transponder RFID: dissenyat per la trazabilidad automàtica de lots

La trazabilidad de lots juga un rol cada vegada més important entre els majoristes farmacèutics des de la introducció de noves regulacions legals. En els EUA s'exigeix rigorosament el compliment d'aquestes regulacions, conegudes popularment com “Pedigree law”.

Per a això, SSI Schäfer, grup especialista en sistemes de magatzematge i logística, ha desenvolupat un concepte basat en la utilització d'avançada tecnologia: el nombre de lot, la data de caducitat i el nombre d'article són memoritzats en un transponder RFID (Radio Frequency Identification) ja en el punt de recepció de mercaderia, introduint el transponder en cada caixa d'origen o cartró de producte per després situar-ho en la prestatgeria de reposició.

Com a especialista en la preparació automàtica de comandes mitjançant robots de preparació o A-frames, SSI Schäfer ha aplicat el concepte de control de trazabilidad també a aquests sistemes. Durant la reposició de productes es col·loca el transponder RFID conjuntament amb el primer article de la caixa d'origen dins del canal a omplir. En el moment de l'expulsió automàtica de productes per part de l'A-frame, el transponder RFID és llançat juntament amb els productes sobre la cinta colectora. D'aquesta forma, les antenes integrades en el sistema de transport activen el xip agregat al transponder avisant així del canvi de lot al sistema. Al final de la cinta colectora, en el punt de càrrega de l'autòmat s'introdueixen en la cubeta juntament amb el transponder RIFD tots els productes dispensats per a una comanda específica. Durant el seu recorregut per la instal·lació, totes les unitats de transport que contenen un transponder es desvien automàticament a l'estació de control de manera que els operaris retiren allí el transponder RFID i controlen el producte pel qual el transponder està avisant d'un canvi de lot. Els documents de lliurament reflecteixen la quantitat exacta de productes del mateix lot dins d'una comanda determinada, i tot això sense necessitat de personal addicional.

El sistema permet la seva fàcil instal·lació fins i tot a posteriori, en tot tipus de sistemes automàtics, independentment del proveïdor que ho va instal·lar. Gràcies a aquesta solució innovadora s'aconsegueix una taxa de lectura permanent d'un 100% en totes les proves realitzades, i això fins i tot amb diversos canvis de lot dins d'una mateixa comanda.