Renishaw Ibérica, S.A.U. - Sondes, sensors, palpadors i detectors dimensionals

RMP600

Sonda de contacte: amb capacitat de mesurar geometries en 3D

Fotografia de Sonda de contacte

El sistema RMP600 de Renishaw és una sonda de contacte compacta d'alta precisió, amb transmissió per senyals de radi, que proporciona tots els avantatges de la preparació automàtica de treballs, a més de la capacitat per mesurar geometries de peces 3D complexes en centres de mecanitzat de qualsevol grandària. Amb una fabricació sòlida, un sistema electrònic d'alta tecnologia demostrada i una transmissió de senyals sense interferències, la sonda de contacte RMP600 està, a més, preparada per suportar els entorns de treball més adversos.

Mitjançant la tecnologia de detecció d'esforç Rengage patentada per Renishaw, la sonda RMP600 pot aconseguir un nivell de precisió molt major que el que s'obté amb una sonda mecànica estàndard, per la qual cosa és la més adequada per a una extensa gamma d'aplicacions en les quals és imprescindible una alta precisió de mesura. La tecnologia Rengage combina uns sensors de detecció patentats amb un avançat sistema electrònic que permet obtenir un rendiment d'inspecció 3D per sota de la micra en superfícies contornejades, fins i tot amb un palpador llarg.

Les galges d'esforç també permeten que la sonda RMP600 pugui disparar-se amb forces de contacte molt més baixes i consistents, per tant, es redueix la flexió del palpador i la variació de desplaçament per obtenir una precisió molt major. Malgrat aquesta precisió, no es veu compromesa la seva gran solidesa, ja que resisteix els cops al mateix nivell que unes altres sondes per a Màquina-Eina, líders del sector, de Renishaw.

La sonda de contacte RMP600 és la segona del món en l'ocupació de radiotransmissió de salt de freqüències d'espectre ampli (FHSS) de qualitat demostrada de Renishaw, utilitzada en l'actualitat en milers d'aplicacions a tot el món amb la guardonada sonda de contacte RMP60. Al contrari que els sistemes de transmissió de ràdio convencionals, l'exclusiu sistema de transmissió FHSS de la sonda RMP60 no necessita ser situat en un canal de radi dedicat. La sonda i el receptor ‘salten’ simultàniament entre una seqüència de freqüències, permetent que vàries sondes i equips industrials coexisteixin perfectament.

Equipada amb un receptor RMI, la sonda RMP600 emet senyals a llarga distància amb una possibilitat d'interferència imperceptible. Amb les transmissions FHSS para sondes establertes, les freqüències del RMP600 i la unitat RMI salten simultàniament proporcionant unes comunicacions fiables. El senyal de ràdio s'activa també mitjançant un codi M. El sistema compleix la normativa de radiofreqüència de la UE, EUA, Japó, Canadà, Suïssa, Austràlia i molts altres països.

La sonda de contacte RMP600 de Renishaw suposa una combinació de grandària, precisió, fiabilitat i resistència sense igual i, per primera vegada, permet la inspecció d'alta precisió en grans centres de mecanitzat i altres màquines en les quals no es pot garantir la línia de focus entre la sonda i el receptor. La grandària de la sonda garanteix l'accés a superfícies tallades amb eines curtes i compta amb tots els avantatges habituals de les sondes de contacte estàndard de Renishaw, com un menor temps de preparació, reducció de peces rebutjades, cost d'utillatge rebaixat, control de processos millorat, a més d'un rendiment 3D extraordinari en mesuraments d'alta precisió en màquina.