Renishaw Ibérica, S.A.U. - Sondes, sensors, palpadors i detectors dimensionals

MP250

Sonda d'inspecció per a rectificadores: basada en la tecnologia de galges d'esforç

Fotografia de Sonda d'inspecció per a rectificadores

El model Renishaw MP250 és una sonda ultra compacta dissenyada per a rectificadores que eleva els estàndards de precisió metrológica per a la inspecció de geometries de peça 3D, alhora que ofereix els beneficis típics de la inspecció de peça que permet reduir els temps d'engegada, reduir el nombre de peces rebutjades i millorar el control del procés productiu. Amb un disseny robust i una electrònica fiable, la sonda MP250 també és adequada per treballar en els entorns de màquina més hostils.

Usant la tecnologia patentada de galges d'esforç Rengage desenvolupada per Renishaw, la sonda MP250 és capaç d'aconseguir majors nivells de precisió que les sondes mecàniques estàndard. Això permet tenir un rendiment submicrométrico 3D en un rang d'aplicacions que demanden una gran precisió de mesurament, com en superfícies contornejades de l'estil de dents d'engranatges o eines de cort.

Aquest rendiment es manté fins i tot quan l'aplicació requereix l'ús de palpadores llargs. La tecnologia Rengage combina un mecanisme patentat de detecció i una avançada electrònica, la qual cosa li confereix a la MP250 una uniformitat en el tret en qualsevol vector de mesurament. El resultat és una menor flexió del palpador i una reduïda variació del sobrerrecorrido a l'hora de prendre punts de mesurament, la qual cosa permet una millor repetibilidad i precisió en totes les adreces de mesurament, així com una sensible reducció del temps de calibratge comparat amb les sondes estàndard.

Amb unes dimensions de Ø25 mm x 40 mm de longitud, la sonda MP250 és ideal per a aplicacions en rectificadores amb restriccions d'espai per poder col·locar-la. Està també dissenyada específicament per treballar en els entorns més durs existents en les màquines rectificadores, amb un cos segellat usant materials resistents a refrigerants carregats de partícules i elevades temperatures. La sonda MP250 posseeix un senzill conexionado mitjançant cablejat al CNC de la màquina, possible gràcies al nou interface HSI, que pot usar-se també amb les sondes LP2 estàndard de Renishaw.

Malgrat l'ús d'avançada tecnologia com a galges d'esforç, això no afecta en absolut a la seva robustesa i fiabilitat. La tecnologia Rengage ha estat ja provada en milers d'aplicacions d'inspecció en Màquina-Eina al llarg de tothom, mitjançant la resta de sondes d'alta

precisió com la MP700, l'OMP400 la RMP600. La sonda MP250 posseeix una resistència enfront de cops similar a qualsevol sonda de les anteriorment citades i ofereix una gran fiabilitat enfront de falsos trets a través de l'ús de filtres digitals.