Röhm Ibérica, S.A. - Amarratges

Röhm HSK

Sistema d'amarri sense molls: per al mecanitzat amb altes velocitats

Fotografia de Sistema d'amarri sense molls

Aquest sistema d'amarri per a eines segons la norma DIN 69893 HSK-I,

té diverses aplicacions entorn del mecanitzat amb altes velocitats: indústria del motlle, aeronàutica, aeroespacial, fusta, electrònica, micromecánica, etc.

Els sistemes convencionals d'amarri per a eines realitzen la subjecció de l'eina

a través de molls, i per deixar anar es realitza a través d'un cilindre que

comprimeix els molls i deixa anar l'eina. Aquest nou sistema funciona sense molls, i l'amarri de l'eina es produeix per l'efecte de ‘enclavamiento en forma de tascó’. Per accionar aquest sistema, s'ha de comptar amb un cilindre de tir, el qual té dos èmbols i tres posicions (amarri, deixat anar i neutra), la posició d'amarri es dóna quan es tira del tirant fins que l'eina queda enclavada, després la posició neutra del cilindre permet desconexionar el tirant del cilindre de tir per permetre el gir de la claveguera una vegada amarrada l'eina, i finalment la posició de deixat anar del cilindre, permet tirar cap a davant del tirant, fins a topall (rosques en la claveguera), deixant anar l'eina.

Els principals avantatges del sistema són les següents: una vegada enclavat el mecanisme i l'eina està amarrada, és com un cos sòlid-guiat que és molt fàcil d'equilibrar, no com amb el sistema tradicional d'amarri (amb molls), que en estar solts (no guiats), és difícil d'equilibrar a altes revolucions, on els desequilibris són molt importants.

Es munta tot el mecanisme per davant, i la grandària de l'amarrador és més

reduït. Donat el desequilibri tan petit 1 a 5 mil·ligrams, de l'amarrador en

l'electromandrino de proves (RF-RS), es pot girar sense problemes a 78.000 rpm, sense

problema de desequilibris. En el futur es podrà girar fins a 120.000 rpm. Les peces de desgast i de recanvi en aquest sistema són el tirant Pos.3 i la pinça

Aquest sistema d'amarrador sense molls, no substitueix al sistema convencional, sinó que té les seves aplicacions en el mecanitzat d'alta velocitat. Per tant aquest sistema d'amarrador està orientat generalment per electromandrinos d'alta

velocitat, en els camps de la indústria aeronàutica (mecanitzat d'alumini), indústria de la fusta, fabricació de components electrònics, micromecánica, i per tant en qualsevol aplicació d'alta velocitat.