Yaskawa Ibérica, S.L.U. - Robots per a càrrega i descàrrega i pick and place

Motoman Delta MPP 3

Robot industrial: de 4 eixos amb sistema de cinemàtica paral·lela

Fotografia de Robot industrial
El robot Delta de Yaskawa-Motoman compta amb una alta capacitat de càrrega, àmplia àrea de treball i una velocitat excepcional. El robot Delta MPP 3 per a tasques exigents de picking complementa la gamma de producte Motoman de Yaskawa. Aquest desenvolupament significa que la implementació de línies completes per a l'embalatge és ara possible utilitzant exclusivament productes d'aquest fabricant.

Les seves dimensions compactes permeten un estalvi d'espai en les instal·lacions podent ser col·locat damunt de les cintes transportadoras. la nina estàndard és compatible amb una àmplia gamma de pinces diferents. A més, amb la protecció de classificació IP65, és fàcil de netejar.

En aquest robot de quatre eixos amb sistema de cinemàtica paral·lela, el quart eix, anomenat eix de la nina, és significativament més forta que en els altres models. Això li permet moure càrregues de fins a 3 kg a una velocitat sense precedents: el robot pot aconseguir un màxim de 230 cicles per minut (el més ràpid de la seva categoria) amb un abast d'1.300 mm. Els transportadors poden treballar a una velocitat de fins a 120 m/min.

El rendiment dels robots MPP 3 es maximitza en relació amb els robots d'embalatge de final de línia. Com a membre de la família de productes Motoman, pot ser ideal en combinació amb altres productes de la gamma per formar solucions completes amb la tecnologia integrada a la perfecció. El resultat és una línia completa d'envasament d'un sol proveïdor: des de la recollida del producte fins a la preparació final dels palés per al seu transport.

Una possible aplicació pràctica: el robot delta utilitza la seva pinça de buit per agafar el producte en el seu envàs primari, – per exemple un paquet de caramels – i amb una alta velocitat ho col·loca en una caixa de cartró o en una safata de poca profunditat. En la segona operació, el robot de 5 eixos MPK 2 de Motoman pren el relleu. Amb la seva pinça aerodinàmica i les seves 400 mm de llarg de l'eix Z, és ideal per a la càrrega de caixes i safates més profundes. Amb una capacitat de càrrega de 2 kg, realitza 133 cicles per minut. Aquest procés complex i d'alta velocitat és administrat pel programari de gestió Motopick. Aquest programari controla tant les funcions integrades de processament d'imatges com el seguiment dels transportadors. La col·locació correcta del producte adequat queda automàticament assegurada en tot moment. A més, Motopick proporciona a l'operador del sistema un interfície fàcil d'usar, ideal per a la integració ràpida i senzilla de nous formats.

La resta de processos d'envasament per als corresponents components pre-agrupats exigeixen robots per a càrregues pesades, com els robots de 4 eixos Motoman MPK 50. Aquest robot té una capacitat de càrrega de fins a 50 kg i un radi de treball de 360°. La sèrie de robots Motoman MPL, dissenyats per a operacions de paletizado, compten amb la més àmplia gamma de robots de 4 eixos al mercat. Cobreixen capacitats de càrrega des dels 80 fins als 800 kg i Altures de paletizado fins als 3 metres. Una vegada més, les solucions de programari integrals s'encarreguen del control del procés de tot el sistema de paletizado i de fins a sis cintes transportadoras.

Les línies d'envasament com aquestes ofereixen diferents avantatges sobre les envasadoras lineares de gravetat convencionals: ofereixen flexibilitat i són respectuoses amb els productes.

Robots controlats per programari, com els robots Motoman de Yaskawa, poden ser reprogramats en qüestió de minuts. La producció es pot adaptar per proporcionar flexibilitat a curt termini.