Roegele, S.A. - Maquinària de termoconformat

Illig UA 100 4g y RDK 54

Moldeadora de planxes i màquina de modelo per aire comprimit

Fotografia de Moldeadora de planxes i màquina de modelo per aire comprimit
La signatura Illig Maschinenbau GmbH & Co.Illig UA 100 4g, moldeadora de planxes amb alimentació automàtica de planxes

Automatitza l'alimentació de la moldeadora i permet utilitzar diverses tecnologies de calefacció per a l'escalfament previ i final dels semiproductos.daura de planxes amb alimentació automàtica de planxes

Automatitza l'alimentació de la moldeadora i permet utilitzar diverses tecnologies de calefacció per a l'escalfament previ i final dels semiproductos.

Cada vegada s'utilitzen més moldeadoras de planxes Illig amb característiques universals per a les múltiples aplicacions de pràcticament tots els àmbits de la indústria. El més destacat d'aquestes màquines: gràcies al muntatge d'una estació de calefacció separada, el procés de modelo, l'alimentació de planxes i l'escalfament dels semiproductos pot tenir lloc paral·lelament, per la qual cosa la producció augmenta considerablement. L'automatització de més tasques subsegüents incrementa encara més el rendiment de la màquina.

La disponibilitat i la productivitat tenen màxima prioritat, per la qual cosa s'han reduït al mínim els temps secundaris, com a canvi de planxes i motlles i manteniment i conservació. A més de l'optimitzat procés de preparació, en totes les màquines ILLIG UA és possible canviar el motlle en un temps mínim.

El dispositiu d'alimentació de planxes està equipat amb un carro per a planxes, que surt de dita dispositiva d'alimentació per facilitar la càrrega de semiproductos. Durant la producció, un dispositiu elevador de cants, recentment desenvolupat, separa de manera fiable les planxes, evitant prendre dues i donant per tant lloc a fallades de producció.

La tecnologia de servoaccionamiento, amb la qual se sincronitzen amb gran precisió els moviments, garanteix per a cada cicle un desapilamiento fiable i un transport segur dels semiproductos a través de la màquina.

El dispositiu d'alimentació conté el dispositiu de transport del semiproducto a través de la moldeadora. Durant un moviment de transport es produeix simultàniament la càrrega i l'extracció de les peces modelades. Sembla fàcil, no obstant això té lloc a una velocitat màxima, incrementant la capacitat de producció.

El procés de producció es dissenya de manera òptima mitjançant els recorreguts optimitzats de la taula i les funcions presoplado, buit previ, aire de suport, buit de modelo, desmoldeo i els temps de calefacció. Aquestes funcions són programables per mitjà del procés „teach in“. Si l'operador intervé en aquestes funcions a través de les tecles softkey, el sistema de comandament de la màquina pren el temps com a valor teòric per al següent cicle i emmagatzema aquestes dades al programa de seqüència. D'aquesta manera es té disponible un òptim ajust per a cada aplicació. Des de fa poc, en la màquina presentada l'ajust de l'aire de suport es realitza mitjançant una barrera de llum, la qual cosa evita que en el cas de materials prims el plàstic es dilati sense voler durant la fase de calefacció. Una vegada transcorregut el temps de calefacció és possible efectuar puntualment un presoplado. En el cas de peces modelades amb una part positiva (negativa) gran s'aconsegueix així una distribució més uniforme del grossor de les parets.

El control de la màquina, recentment desenvolupat, a través de PC industrial (SIEMENS Panell PC / WIN 2000) garanteix unes intervencions més fàcils en el procés de termoconformació „teach in per a paràmetres importants pel modelo“, específiques del termoconformador. L'operador pot accedir en tot moment per la pantalla, a través de cadascuna de les pàgines de menú, a totes les dades importants del procés, la qual cosa permet que en cas d'avaria es localitzin immediatament les fallades d'instal·lació i procés. Una novetat és la nova plataforma d'usua Això vol dir que la màquina prefixa automàticament per a l'operador els paràmetres importants, de manera concreta segons els requisits del procés de modelo, els efectes del qual es representen en la plataforma d'usuari. Un avantatge destacat d'aquesta visualització és la representació de les informacions necessàries i de les funcions d'ajuda segons els principis del disseny industrial professional. La plataforma d'usuari és fàcil d'entendre i, gràcies a una clara i senzilla estructura del menú, evita que es produeixin fallades de maneig.

La navegació per cadascuna de les pàgines de menú és molt confortable i pot seleccionar-se en el panell de control existent. El sistema de diàleg també té una funció electrònica d'ajuda que està continguda en el sistema de maneig.

La nova màquina automàtica de modelo per aire comprimit ILLIG de 3ª generació RDK 54 és el desenvolupament de la 3ª generació ja va començar fa uns 8 anys en l'àmbit de les màquines automàtiques de modelo per aire comprimit per modelar/encunyar. Els punts importants dels coneixements adquirits amb la termoconformació de gran rendiment (tecnologia RDM) es van poder traslladar a les màquines ILLIG RDK. El resultat és la conseqüent optimització del procés de modelo.

La RDK 54 marca noves pautes, tant en la construcció mecànica com en el maneig. L'ús conseqüent de dinàmics servomotores juntament amb la més moderna tecnologia de regulació i control garanteix un ajust exacte de recorreguts i velocitats, amb els quals realitzar un ajust bàsic assistit per ordinador de les dades de la màquina. Així es fa realitat una major disponibilitat, un major rendiment i millores en la qualitat del producte.

La RDK 54 és el resultat de l'optimització del procés de termoconformació. 10 programes de modelo i la flexibilitat de poder triar entre múltiples possibilitats de disseny de motlles permeten fabricar complicades geometries de peces modelades en modelo positiu i/o negatiu.