Móstoles Industrial, S.A. (Moinsa) - Altres equips de manipulació

Tow-Line

Sistema de transport subterrani: per a centres de distribució

Fotografia de Sistema de transport subterrani
Tow-Line és un sistema de transport enterrat desenvolupat per Móstoles Industrial S.A., per implementar en centres de distribució de productes, fabricació i transport.

El carro o unitat de transport pot estar programat per sortir en qualsevol estació de sortida, carregar/descarregar el material (de forma manual o automàtica), seguir qualsevol ruta a través dels circuits i transferències del sistema, parar-se en determinats punts, etc.

En centres de distribució redueix els costos de manipulació de materials, mentre que les plantes de fabricació permeten unir diverses àrees de producció. En els terminals de transport es redueix també el temps de trànsit de la mercaderia.

Aquest sistema consta d'un carril, en un perfil en O amb una banda de rodadura inferior i dues bandes guia en la part superior; consta de cadena amb un pas de 6” d'una càrrega de trencament de 28.000 kg. Les corbes del circuit estan formades per una pista especial i una cadena de corrons, amb un radi d'1.800 mm. Les transferències serveixen per unir de manera automàtica dos circuits principals. Consten de grup motriu, consistent en una roda dentada vertical i una roda de tornada. A més, disposen de caixes de neteja, que es col·loquen a intervals regulars al llarg del carril principal.

Poden disposar de diferents caixes de control (de detecció de carros, de presència d'aquests, caixes de lectura, detectors de baula d'arrossegament buit, etc.). Compten amb acumuladors en circuit; mecanismes d'atur dels carros en el mateix circuit principal per realitzar operacions determinades. Les estacions de destinació poden ser monitorizadas o normals (amb desviament d'entrada, carril i acumulador final indicador de línia plena); les motoritzades consten de carril doble, cadena i grup motriu.

Els carros tenen el bastidor robust, amb perfils d'acer sobre el qual va col·locada la plataforma de càrrega.