Carl Zeiss Iberia, S.L. - Sistemes de visió artificial

Zeiss FalconEye

Sensor òptic: pot usar-se per mesurar amb capçals giratoris automàtics

Fotografia de Sensor òptic
El sensor òptic Falcon Eye de Zeiss pot usar-se per mesurar amb capçals giratoris automàtics. Aquesta innovació ho converteix en un sistema idoni per a mesuraments complexos en la indústria de l'automòbil. Aquest sensor compleix amb les elevades exigències de precisió i velocitat requerides en les inspeccions de qualitat i en la construcció de carrosseries.

A més de realitzar un gran volum de perforacions, la fabricació de cotxes també requereix el mesurament de cants, passos, perns roscats i vehicles acabats amb peces de muntatge. Per als vehicles nous, les diferents peces han de ser analitzades ràpidament i amb precisió. Les normatives són molt exigents i les inspeccions consumeixen molt temps, especialment en la revisió de sèries. El sistema de sensor òptic Zeiss FalconEye es pot incorporar als capçals giratoris indexables. Aquest sensor s'usa en combinació amb la màquina de mesurament tridimensional de braç horitzontal Zeiss Carmet II.

Per obtenir els resultats del mesurament de forma àgil i senzilla, el sensor ha d'integrar-se adequadament en tot el sistema. El capçal giratori automàtic RDS-CAA és ideal perquè només han de ser calibrades algunes posicions individuals, encara que totes les posicions angulars estan disponibles per a l'aplicació.

Els sensors lineals làser, amb línies individuals, requereixen que la línia del làser estigui perfectament alineada en relació a la superfície de la peça. Amb el sistema Zeiss FalconEye això es facilita gràcies a l'ús d'un eix giratori manual addicional, amb tres possibles posicions angulars amb una repetibilidad de gran precisió. Per tot això, el Zeiss FalconEye proporciona gran precisió i rapidesa en el treball dels operaris de màquina.

El FalconEye està optimitzat per integrar-se en el paquet de programari Caligo de Zeiss. Això aporta un conjunt d'eines d'ús senzill per planificar trajectòries i programació. Com a resultat, les característiques poden ser directament calculades i adoptar-se així com resultats en l'avaluació.