Renishaw Ibérica, S.A.U. - Equips de control i reglatge d'eines

Renishaw OMP40-2

Reglatge d'eines sense cables i sondes d'inspecció per a màquines-eina

Fotografia de Reglatge d'eines sense cables i sondes d'inspecció per a màquines-eina
El nou sistema de transmissió de senyals òptics entre dos sondes de Renishaw utilitza un únic receptor òptic per al reglatge de la sonda i sondes de contacte muntades sobre claveguera, la qual cosa permet una ràpida integració en un entorn de màquina sense cables. El sistema s'integra fàcilment en una extensa gamma de centres de mecanitzat i fresadores CNC, i permet als usuaris un reglatge d'eines automàtic en la màquina, detecció de trencament d'eines, reglatge de peces i capacitat de verificació de les mateixes.

Un sistema normal de sonda doble es compon del nou sistema de reglatge d'eines OTS i la sonda d'inspecció OMP40-2 de Renishaw, encara que és possible emprar unes altres sondes de contacte muntades sobre claveguera compatibles amb sistema de transmissió òptica modulada. El disseny del sistema de reglatge d'eines sense cables s'empra principalment en màquines de doble plataforma i taules giratòries, que tradicionalment han suposat un repte per als sistemes de reglatge d'eines amb cables.

El sistema de sonda doble utilitza el receptor òptic OMI-2T de Renishaw, que incorpora el nou sistema de transmissió òptic modulat de Renishaw, dissenyat per aconseguir els més alts nivells de resistència a la interferència de la llum. L'OMI-2T s'empra també per activar la sonda de contacte muntada sobre claveguera o la sonda de reglatge d'eines, mostrant una indicació visual del dispositiu activat.

La sonda de reglatge d'eines OTS de Renishaw amb transmissió òptica és un producte robust, compacte i sense cables, sense limitacions de moviment sobre la taula que, a més, permet la detecció d'eines trencades i el mesurament ràpid de la longitud i el diàmetre de l'eina.

OMP40-2 de Renishaw és una actualització de la guardonada sonda de contacte original OMP40. Satisfà la demanda d'utilitzar sondes en centres de mecanitzat petits i en la creixent família de màquines d'alta velocitat equipades amb clavegueres per a cons petits i HSK. Els paràmetres d'ús són programables per l'usuari fent que resulti senzill optimitzar l'OMP40 para determinades aplicacions de màquina, mentre que l'exclusiu sistema de programació Trigger-LogicT de Renishaw permet als usuaris programar les opcions sense necessitat d'obrir la interfície. S'elimina així, el risc de danyar els components interns de la sonda a causa de l'entrada de la taladrina o d'algun encenall.

Segellada en un compartiment hermètic resistent als entorns de mecanitzat més hostils i amb una gran capacitat de detecció de trets falsos provocats per cops o vibracions, la sonda OMP40-2 és totalment compatible amb els sistemes òptics actuals de Renishaw i pot usar-se a alta velocitat en rutines d'un o dos tocs.