RS Iberia, S.A. - Semiconductors discrets (transistors, triacs, tiristors, díodes, LED, ...)

Mòduls de connectivitat sense fils: per a plaques Raspberry Pi

Fotografia de Mòduls de connectivitat sense fils
Aquests mòduls, construïts amb Wi-Fi i tecnologia de radi de baixa potència respectivament, ofereixen capacitat d'interfície sense fil per a aplicacions que requereixen solucions de format petit, de baixa potència i de baix cost; com els dispositius mòbils.

El primer mòdul proporciona funcionalitat WI-FI d'alta velocitat compatible amb el protocol sense fil IEEE802.11b/g/n a través d'un petit adaptador que es connecta al port USB de la Raspberry Pi. L'adaptador permet velocitats de transmissió de fins a 150 Mbps que és tres vegades més ràpid que les connexions 11g estàndards, resultant una solució ideal per a la transferència de grans quantitats de dades. L'adaptador intel·ligent ajusta la sortida de la transmissió considerant la distància i el grau de descàrrega de la CPU per aconseguir una reducció en el consum d'energia d'entre un 20% i un 50% quan la funció sense fil està en repòs o inactiva. Pot ser configurat utilitzant Wi-Fi Protected Setup (WPS) proporcionant una xarxa sense fil senzilla i segura.

El segon mòdul també compta amb un USB sense fil que ofereix un dispositiu de connexió “plug-and-play” amb la Raspberry Pi, però utilitza la tecnologia de transceptores de RF de baixa potència oferint un enllaç bidireccional amb qualsevol dispositiu que suporti comunicacions en sèrie, per exemple, una altra Raspberry Pi. La freqüència, l'ample de banda, la potència de sortida i la transferència de dades poden ser configurades per permetre que diversos dispositius es comuniquin entre ells lliurement, i sense interferències. La tecnologia de RF empleada habilita un abast significativament millor (fins a 300 metres depenent del terreny) i un menor consum d'energia que altres protocols sense fils tals com el Wi-Fi o Bluetooth. L'host pot enviar i rebre fins a 180 bytes de dades per paquets a altres hosts dins del seu abast, per la qual cosa és especialment útil per a les aplicacions de “detecció i control”. Inclou una antena integral SMA. També està disponible una versió de kit amb un transceptor dual.