Schmersal Ibérica, S.L. - Relés i interruptors de seguretat

TR 235-AS

Interruptor de seguretat compacte: amb interfície AS-i SaW integrat

El sistema AS-i SaW (seguretat en el treball mitjançant interfície AS) s'empra cada vegada més per connectar dispositius de commutació de seguretat a la maquinària. L'AS-i SaW ofereix molts avantatges en comparació d'altres busos de seguretat, com la reducció del temps d'instal·lació i dels costos de cablejat.

Per a això, Schmersal ha desenvolupat l'interruptor de posició TR 235-AS, amb funció de seguretat integrable en l'entorn AS-i SaW.

El model TR 235-AS es basa en la seriï Z/T 235, que sol emprar-se com a ‘interruptor estandarditzat’ segons la norma DIN EN 50047 en enginyeria mecànica. Per la seva grandària compacta, l'interruptor pot usar-se en espais reduïts i portes de seguretat petites. A més, gràcies a la seva carcassa metàl·lica, està indicat per als entorns industrials més rigorosos.

Una característica important d'aquest interruptor és el connector M12 ajustable que, després del muntatge, pot girar-se fins a 240º i tornar-se a fixar. D'aquesta manera poden usar-se cables amb endolls M12 acodados, amb el que s'evita un major desgast per el ‘efecte tirabuixó’. A part d'aquestes característiques, l'interruptor TR 235-AS amb funció de seguretat està disponible amb una àmplia gamma d'accionadors, des d'èmbols i palanques de corró inclinades fins a qualsevol altre tipus de palanca de corró, oferint així una enorme varietat d'aplicacions.

Aquest model completa el catàleg de dispositius de commutació de seguretat amb interfície AS-i SaW integrat de Schmersal. La gamma AS-i SaW inclou, entre uns altres, interruptors de seguretat amb accionador independent (AZ 16-AS), dispositius d'enclavamiento per solenoide (AZM 161-AS), sensors de seguretat (BNS 16-AS, BNS 33-AS) i pulsadores de parada d'emergència. Tots els altres productes de seguretat de Schmersal poden integrar-se en el sistema AS-i-SaW mitjançant un mòdul d'entrada de seguretat extern, disponible en dues versions: una per muntar en la cabina de control i una altra per a aplicacions in situ, el robust “AS-Tube”.

Les dimensions externes dels dispositius AS-i SaW coincideixen amb les dels convencionals, per la qual cosa els enginyers mecànics poden oferir una màquina que inclogui alhora a la seguretat convencional i el sistema AS-i SaW, sense necessitat de canviar ni adaptar la construcció mecànica: simplement s'empren components de seguretat diferents.