Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Prensa transfer para la fabricación de poleas de automóvil
24 hores de producció sense parades ni avaries

Premsa transfer per a la fabricació de politges d'automòbil

15/11/2004
La instal·lació a la premsa transfer d'Dayco d'un motor amb variador de freqüència 3G3RV d'Omron permet fer un millor control de la màquina amb un important estalvi econòmic i amb un 15 per cent de millora en els marges de producció.
Imagen
L'empresa Dayco Europe Automotive, SL, fabricant de politges per al sector de l'automòbil, disposa a la seva fàbrica de Barcelona d'una premsa transfer amb una capacitat de producció ininterrompuda durant tot l'any convertint-se així a la màquina líder i pilar fonamental de la línia de fabricació.

Aquesta premsa transfer de 1500 t, està dedicada a la preforma de politges, és a dir, mitjançant matrius i en vuit etapes, dóna forma a la part interna de la politja, el denominat "coll de politja", i talla el disc.

Antigament, constava d'un motor de 125 kW amb arracada per resistències rotors i compost per 96 escombretes. El funcionament continuat de la premsa durant 24 hores tots els dies de l'any, generava un desgast important de les escombretes, el que exigia a l'empresa la seva reposició almenys dues o tres vegades a l'any amb parades de quatre o cinc hores cada vegada.

No obstant això, el que més els preocupava als responsables de producció era una possible avaria del motor, un equip dels anys 40 de fabricació alemanya, la reposició seria altament dificultosa generant importants i severes parades en la producció per la manca de recanvis.

La solució que va trobar l'empresa Dayco per garantir una fabricació sense parades ni avaries va ser substituir aquest motor per un altre de corrent altern Vascat de 110 kW, i 1000 Nm., Amb convertidor de freqüència Sysdrive 3G3RV d'Omron de 110 kW., Per la variació de velocitat.

La potència havia de ser la mateixa, per mantenir les característiques i nivells de producció de la màquina, per tal de no influir en el funcionament del fre i l'embragatge.

Amb els nous equips es garantir la manca d'avaries. Ha desaparegut per tant el manteniment per canvi d'escombretes, i s'ha eliminat el risc d'avaries en el motor. Al mateix temps, la capacitat de producció de la premsa es manté: setze politges i mitjana en un minut.

D'altra banda, la instal lació del convertidor de freqüència 3G3RV d'Omron disminueix la potència instal·lada, amb el considerable estalvi energètic, augmentat a més per les arracades de motor suaus sense puntes significatives.

Així mateix, cal destacar el funcionament suau dels equips en les seves maniobres, allargant la vida dels components mecànics.

La disminució d'hores destinades a manteniment per la no necessitat de canviar les 96 escombretes tres vegades per any, permet un considerable estalvi de costos. L'augment de la producció és d'un 15 per cent aproximadament.

En definitiva, la instal lació a la premsa transfer de Dayco d'un motor amb variador de freqüència 3G3RV d'Omron permet fer un millor control de la màquina amb un important estalvi econòmic i amb un interessant millora dels marges de producció.

Empreses o entitats relacionades

Omron Electronics Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced FactoriesX JornadasMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis