Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Esteban Pérez Mánager de Universal CNC, S.L.

Entrevista a Esteban Pérez Mànager d'Universal CNC, SL

15/11/2003
"La venda de màquines d'alta qualitat és en proporció més alta que la de qualitat mitjana-baixa"
Imagen

Per què celebreu ara unes jornades de portes obertes?

Portàvem temps volent fer-les. En realitat volíem organitzar abans de la EMO, però aquesta data coincidia amb unes entregues de màquines "claus en mà" i al final hem decidit celebrar ara, ja que tenim disponible tot l'equip tècnic per a preparar les màquines, programar i informar els visitants .

Quanta gent acostuma a venir a aquest tipus de jornades?

Entre 15 i 20 persones cada dia, alguns dies més. El dissabte és el dia que més gent ve. En general, vindran entre 100 i 120 visitants. Després de la EMO, tampoc són les millors dates, però, ha vingut gent interessada en veure màquines, hem estat parlant tranquilament amb alguns clients ja que en les Fires és gairebé impossible atendre'ls amb tranquil·litat.

¿Quines marques porta Universal CNC?

Enshu, especialitzada en centres de mecanitzat horitzontal, vertical, centres de trepatge i roscat i línies de fabricació flexibles. Takisawa, fabricant de màquines d'un preu interessant i rendible, de torns CNC de 2 a 8 eixos. Torns CNC amb càrrega / descàrrega automàtica i torns especials per a peces no cilíndriques. Ara el client busca aconseguir una rendibilitat en la peça per ser més competitius. En aquest sentit, Enshu i Takisawa que fan centres i torns molt ràpids amb un alt grau d'automatització, permeten processos rapidíssims i menys costosos perquè les empreses siguin més competitives, sobretot, en sectors que més ho requereixen, com és el de la automoció.

Per la seva banda, Víctor, fabrica centres de mecanitzat verticals i torns CNC de 2 a 6 eixos. Aquesta marca taiwanesa és més estàndard, de qualitat mitjana-alta a preu baix. Recentment, Okuma-Howa, fabricant japonès de Torns Verticals i Centres de Mecanitzat de 5 eixos d'Alta Qualitat., Ha dipositat la seva confiança en nosaltres i ens ha nomenat Distribuïdor Exclusiu a Espanya.

Com ha estat la EMO 2003?

Aquest ha estat l'any que més espanyols han anat a la fira. Jo crec que és per la facilitat que té la gent ara per viatjar, crec que ha estat l'any que ha anat més gent, aquesta és la meva impressió. Ha estat positiva per a Universal CNC, ens han vingut a visitar molts clients.

Com ha anat l'any 2003 per Universal CNC?

No es veu res que pugui dir que anirà molt bé, però tampoc que hagi d'anar malament. Hem anat funcionant d'una forma normal, estem contents i no veiem cap canvi ni millor ni a pitjor. En definitiva, complirem els nostres objectius.

En general al País Basc, hi ha hagut més incertesa que a Catalunya, el fabricant basc exportava més i hi ha països com Alemanya que no compren res.

Llavors ... com han anat les vendes fora d'Espanya?

Amb les màquines de Takisawa, Enshu i Victor molt bé. A França o Itàlia funcionen molt bé, com en altres països europeus, a excepció d'Alemanya, que és el país on han baixat més les vendes aquest any. Aquest és un dels motius pels quals les exportacions han baixat notablement en general.

Un exemple clar m'ho explicava un fabricant de porta eines: A Portugal li han pujat les vendes, en canvi a Alemanya han caigut una quarta part, però clar, Portugal doblega d'un milió a dos les vendes, mentre que Alemanya passa de 40 milions a deu. Ja pot doblar Portugal o multiplicar per cinc, que Alemanya sempre anirà per davant i serà difícil de compensar.

Quin és el sector que més està funcionant?

El de l'automòbil. S'ha experimentat una millora en aquest sentit ja que, nous models i noves peces que es fabricaven a Europa, ara es produeixen aquí. Nosaltres hem tingut sort en aquest aspecte i hem lliurat màquines per peces, que han passat de fabricar-se en Centreeuropa o països de l'Est a fabricar aquí, per qüestions de preu. Jo noto que funcionen aquest tipus de negocis.

Quin tipus d'empresa és la que funciona millor?

Jo crec que les que venen qualitat. És el que ens està passant a nosaltres, que les vendes de màquines de més qualitat, com les de càrrega i descàrrega automàtica o els centres horitzontals, són en proporció més altes que les de qualitat mitjana com són els torns de control numèrics, etc. A més l'excepcional servei tècnic que tenim, que atén aquestes màquines un cop venudes, és el primer que ens exigeix qualitat.

És un canvi de tendència ...

Sí, nosaltres som un país que hem de mirar a Alemanya, França, Itàlia, etc. no podem mirar a Polònia, Romania o Bulgària. Els costos laborals que tenim ara ja estan a prop dels que pugui tenir qualsevol altre país europeu.

Per exemple, nosaltres tenim diversos clients del sector de les aixetes i d'aquells que fabriquen productes barats, gairebé cap mecanitza ja, o bé ha tancat o bé ha llegat el seu treball a una empresa xinesa perquè al final surt la peça, el material, la mecanització, l'embalatge, tot el conjunt, més econòmic que només el material.

Les empreses que funcionen bé són aquelles que produeixen novetats, noves línies, nous productes, per exemple una línia d'Antonio Miró, amb un disseny i una marca de qualitat. Aquesta és la tendència que funciona ara millor. Aquestes empreses tenen ara unes vendes com no han tingut mai, al contrari que les que fabrica productes barats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis