Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Materiales en la K 2001

Materials en la K 2001

01/02/2002
La fira K, no cal dir-ho, és el mercat on tots els que tenen alguna cosa a dir en el camp dels plàstics exposen els seus productes. En el camp dels materials les coses no són diferents, tot i que comporten una certa dificultat per a un mitjà de comunicació especialitzat com Plàstics Universals, donada la nombrosíssima gamma de nous productes que es presenten, així com les millores d'altres existents. En aquestes pàgines hem intentat fer un resum del principal, coneixedors de la impossibilitat de ser exhaustius. En altres seccions de la nostra revista, com Gràcies Plàstics o Mercaplast, ja hem vingut informant sobre nous materials presentats a la K i les aplicacions a què es dirigeixen, i continuarem amb aquesta tasca en els propers números. Si alguna cosa és comú a la major part de les empreses subministradores de materials o additius, és el protagonisme de les aplicacions, la innovació dirigida a la vida quotidiana a la planta de producció dels seus clients. El client, el mercat en realitat, mana i és ell el que es troba en la ment de les empreses que veiem a continuació.

Addiplast

Va acudir a la fira demostrant els seus avanços en els últims anys: increment de capacitat, inversions en tecnologies de producció, obtenció de certificats de qualitat, increment important en la facturació. Aquest productor francès de compostos (representat a Espanya per Brenntag) ofereix compostos a la mesura, acolorits i ignífugs, basats en PP (Addilene) i PA (Addinyl)

El 1999 l'empresa va invertir 4 Meuros en nous magatzems i en una nova línia de compounding, portant la capacitat fins a les 18.000 T anuals, amb 6 línies d'extrusió de doble cargol. Compte ja també amb una extrusora de doble cargol de laboratori així com amb equips d'anàlisi.

Els seus compostos es dirigeixen principalment a l'automoció, elèctric, electrodomèstics i envasos per a cosmètics. Algunes innovacions recents inclouen un PP reforçat amb cinc anys d'estabilitat als UV o compostos de PP d'efectes especials.

Advanced Elastomer Systems

Va acudir a la fira com a co-expositor amb un dels seus distribuïdors alemanys, Biesterfeld Plastic, i va presentar diverses novetats. La nova família M300 de termoplàstics vulcanitzats Santoprene, per a usos en interiors d'automòbils en aplicacions de tacte suau, presenta un 50% menys de formació de baf en comparació amb altres productes similars en el mercat, en valors de 1,2 mg, segons el mètode B (100 º C, 16 hores) de la horma DIN 75201. Els graus colors tenen avantatges similars als materials negres, amb l'avantatge de la protecció anti UV.

Per al mercat de les finestres s'ha desenvolupat Santoprene TPV 8000 que compleixen amb les normatives europees, molt exigents en perfils extruïts pel que fa a la capacitat de segellat, envelliment i comportament a la intempèrie.

D'altra banda, la sèrie TPV B100 és la primera que uneix ABS, PC, barreges d'ABS / PC, PS, PMMA, ASA i PET, permetent a extrusors i injectadors la utilització d'uncions duradores sense necessitat d'adhesius.

Borealis

Entre les innovacions que va presentar a la fira es trobava Borpact, un polipropilè que combina transparència amb alta resistència a l'impacte, omplert el buit existent entre els copolímers heterofàsics d'alt impacte i els randoms transparents. També va anunciar el llançament de nous graus de LLDPE Borst per a pel lícules destinades a borses per congeladors, així com pel lícules sotmeses a baixes temperatures.

DSM Petrochemicals

Creada el gener de 2001 mitjançant la fusió de DSM Hydrocarbons, DSM Polyethylenes i DSM Polypropylenes, ha llançat una nova generació de copolímers de bloc d'altes prestacions resistents a l'impacte, sota els noms Stamylan P 83EK10, Stamylan P PHC26, Stamylan P 66M60 i Stamylan P 612MK10. Són la resposta a la creixent demanda per reduir costos i optimitzar la balança resistència a l'impacte / rigidesa / fluïdesa.

Stamylan P 83EK10 proporciona una excel lent resistència a l'impacte, fins i tot a baixes temperatures, per la qual cosa és ideal per a aplicacions en les quals la seguretat és de gran importància.

Stamylan P PHC26 aporta millores en la resistència a l'impacte i en la qualitat superficial i es presenta com a adequat per a caixes i contenidors, així com en l'envàs i embalatge de PP.

Stamylan P 66M60 és un nou desenvolupament amb color de base opac, especialment desenvolupat per a tot tipus d'aplicacions de bateries. Millora la fluïdesa de graus anteriors i la seva resistència a l'impacte, incrementant les seves possibilitats en el camp de les carcasses per a bateries.

Stamylan P 612MK10 redueix considerablement els cicles i els gruixos de les parets en envasos, gràcies a les notables millores en la seva fluïdesa. Millora els costos en el procés d'injecció sense afectar negativament a altres factors.

Aquesta empresa també ha ampliat la seva gamma de PP homopolímer, entre d'altres amb el Stamylan P 14E10FB per film BOPP.

Eastman

Ha presentat el copoliéster biodegradable Easter Bio, les primeres aplicacions ja són al mercat. És un copoliéster alifàtic - aromàtic semicristalino, translúcid, amb resistència a la tracció similar al LDPE, allargament molt elevat, sota mòdul, punt de fusió 108 º C. Pel que fa a les seves propietats de transformació, destaca la seva fàcil processat, adhesió superior, bones propietats mecàniques, compostabilitat, capacitat de ser utilitzat com a barreja i en plaques laminades. Es pot utilitzar en equips convencionals per a la producció de film bufat i cast, extrusió de film orientat, recobriments i monofilaments.

Grup Seda

Va anunciar a la fira un increment en la producció de PET del 29%. Tot i que la principal aplicació són les ampolles per a diversos usos, el PET d'aquesta empresa també es dirigeix a films, termoconformat, així com a camps molt prometedors com el de la cosmètica, la química, l'enginyeria, construcció, productes lactis i cervesa. Els graus SedaPet, SedaPet W, ExtruPet, GlassPet, BasicPet A, basípeto C són polièsters molt purs, fàcils de processar mitjançant extrusió i injecció.

Kraton

Va celebrar la seva primera presència després d'haver estat adquirida per Ripplewood Holdings i va exposar la seva condició de 'inventors' de la tecnologia de SBC. Els polímers Kraton inclouen una gamma d'elastòmers termoplàstics d'altes prestacions que, amb altres ingredients, poden millorar l'aparença i les prestacions de mucosa productes. Existeixen més de 100 graus diferents. Entre altres coses, poden ser utilitzats com una solució econòmica per a la substitució de PVC, ja que s'ha llançat una gamma de polímers no basats en plastificants, econòmics i ajustables a les necessitats de cada aplicació. Es tracta més en concret de la gamma Kraton G, copolímers de bloc estirè hidrogenats que presenten propietats com estabilitat, resistència a l'oxidació i la intempèrie, altes prestacions a elevades temperatures, tacte suau i la possibilitat de ser processats sense utilitzar plastificants.

Makroform

Aquesta joint venture de Bayer i Röhm creada el juny de 2000, vol convertir-se en el líder en el camp de les plaques de policarbonat i polièster. Les previsions de creixement per a plaques massives són del 6-8% anual i les de les plaques de diverses parets, del 10%. Les plaques de polièster podrien créixer encara més, entre el 15 i el 20%, encara que cal tenir en compte que part de més baix que el policarbonat.

Des del punt de vista de les innovacions destaquen dues noves plaques: Makrolon mico Longlife clear 2099 P i Makrolon mico Longlife clear 2099 GX. Són dues plaques estructurades amb una làmina especial en ambdós costats per protegeix contra la intempèrie i els raigs UV. Estan pensades per a aplicacions exteriors i s'ofereixen en amplades de 1.650 mm. Les aplicacions típiques són teulades de tots els tipus, hivernacles, jardins d'hivern i parades d'autobús, per exemple.

Nitroil Performance Chemicals

Representada a Espanya per Synthèse, va mostrar nous desenvolupaments de la seva poliurea, un elastòmer de la família dels poliuretans quals destaca perquè no perjudica el medi ambient. Es tracta d'un esprai de dos components o elastòmer colat compost només per components reactius i no conté dissolvents. La seva excel lent resistència contra productes químics ia la calor fins a 150 º C, combinades amb les seves propietats físiques, converteixen a aquest elastòmer en un producte universal per adhesius, segelladors, recobriments i aplicacions de protecció.

També es va presentar l'àmplia gamma de catalitzadors de PC CAT i els estabilitzants PC STAB per escumes de poliuretà rígides i flexibles.

PolyOne

PolyOne és el fruit de la consolidació de les anteriors MA Hanna Company i The Geon Company, produïda l'1 de setembre de l'any 2000 Des de la seva formació, ha creat sis grups de punts de producció o divisions que fabriquen o venen un producte o servei similar: Engineered Materials and Colors (materials i colors tècnics), Vinyl Compounds (compostos vinílics), Elastomers and Performance Additives (elastòmers i additius de prestacions), Distribution (distribució), Specialty Resins and Formulators (resines especialitzades i formuladors) i Engineered Films (films tècnics).

La presència al saló K2001 es va centrar en aquestes divisions i en mostrar com PolyOne Corporation "ajuda a la gent a fer meravelles amb els polímers". Es va exposar la capacitat de PolyOne de combinar els productes, els serveis i les aptituds del seu personal per proporcionar als clients aplicacions d'èxit. Entre els nous productes que van protagonitzar l'estand es troba la completa gamma d'elastòmers termoplàstics de PolyOne, els Masterbatch de color per utilitzar en mescles finals riques per a ampolles de PET, aplicacions que utilitzen compostos de PS sindiotáctico EDGETEK SPS i una nova gamma de concentrats d'additius. PolyOne ha anunciat el llançament d'un nou tipus de concentrat de color (masterbatch) a Europa. Fins ara, els concentrats de color (o Masterbatch) es feien dispersant el pigment en un polímer i convertint-lo en grànuls d'entre 2 i 3 mm de diàmetre. Per a aplicacions de gran volum, com les ampolles de PET, aquests grànuls oferien una alternativa excel lent i eficaç als cars compostos precoloreados. Competir és un sistema de microperles que presenta diversos avantatges pel que fa als grànuls tradicionals i als Masterbatch líquids. La mida de les perles, ofereix una dispersió molt elevada en PET modelat per bufat, el que es tradueix en un acolorit molt uniforme fins i tot per als tints clars. També es pot utilitzar amb rebaixats extrems, de menys del 0,5%. A més, és un producte molt més fàcil de manejar que els masterbatch líquids, i l'equip utilitzat en la seva transformació requereix una neteja mínima. D'altra banda, un dels últims resultats dels programes de desenvolupament de materials que té en marxa So.F.TER., Soci de l'empresa mixta italiana de Polyone, ha estat la introducció d'una gamma de compostos sense PVC per a aplicacions de cuir sintètic. Els últims desenvolupaments són Forprene 6LH TPE-V (elastòmer termoplàstic vulcanitzat) i Bergaflex 83 LH (elastòmer termoplàstic a força de SEBS.

Polyram

Polyram, empresa israeliana per a la producció de compostos de termoplàstics d'enginyeria va presentar, d'una banda, un nou grau dels seus compostos de PVDF, amb bones propietats mecàniques i gran resistència a la calor, així com als productes químics. També va presentar un PE lubricat per a recobriment de capes internes de tubs de HDPE i Bondyra, un agent per a fibres de vidre, càrregues minerals i dirigit a l'extrusió multicapa.

Radiciplastics

El més recent repte de RadiciPlastics per incrementar la productivitat és revitalitzar i optimitzar l'ús de la poliamida 66 en els sectors de tancaments i connectors, desenvolupant noves fórmules de Radilon A directament en la fase de polimerització. La companyia juga amb l'avantatge de ser un productor de PA 66 integrat en el seu química, juntament amb la flexibilitat d'un productor de compostos.

La gamma de materials autoextingibles basats en fòsfor s'ha enriquit amb una nova sèrie de materials amb prestacions millorades. Els noms d'aquests materials amb Radiflam ARV150AF868 i Radiflam ARV350AF868 i contenen entre un 15 i un 35% de fibra de vidre.

Rhodia

Va presentar Technylstar, amb la idea de dirigir tant a transformadors de plàstics com als fabricants. Es tracta d'un niló de molta fluïdesa que accelera el procés de producció i que ofereix una gran versatilitat des del punt de vista de les propietats i les aplicacions possibles.

Proporciona una reducció d'almenys un 10% en el temps de cicle, requereix un 20% menys de pressió en la injecció, permet la reducció d'un 30% en la força de tancament i redueix en 40 º C la temperatura. Aquestes característiques fan que pugui ser utilitzat en productes elèctrics i electrònics, així com en un sector exigent com el de l'automòbil que ja ha mostrat el seu interès per Technylstar després provar-ho.

Ergom és una empresa especialitzada en la fabricació de sistemes per a combustibles d'automòbil i peces d'interiors. Els seus productes estan sotmesos a grans exigències des del punt de vista de la resistència mecànica, així com l'atac de productes químics que han de poder resistir. A més, una atractiva qualitat superficial i possibilitat de ser pintades, és una obligació per a les seves peces. És una de les empreses que ha provat la nova poliamida de Rhodia i molt ben resultats. El Technylstar SX amb 60% de fibra de vidre està donant el resultat desitjat en peces del sistema de ventilació. La reixeta, per exemple, ha estat millorada i té una superfície de la mateixa qualitat que l'anterior, amb un 30% de reforç. A més, va poder reduir el cicle en més del 20%, la força de tancament en un 30% i la temperatura en 40 º C, confirmant així les dades del productor.

Rhodia també va utilitzar la fira per mostrar la tècnica de la injecció amb aigua utilitzant el seu PA 6 i PA 66, així com graus específics per a tancs d'aigua de sistemes de refrigeració per a cotxes.

Així mateix, ha desenvolupat una sèrie de conceptes enfocats a solucions híbrides de plàstic-metall per a peces estructurals.

Röhm

L'àrea de negoci Röhm Methacrylate del fabricant líder de química especial Degussa AG, Düsseldorf, s'ha proposat com a meta aconseguir un creixement constant ia llarg termini de la seva cartera de clients multinacionals, centrant les seves activitats en les demandes d'aquests últims. La presentació es va centrar en les àrees d'aplicació Mobilitat, Comunicació, Llum i Estil de Vida. Veiem aquí alguns exemples.

Amb les seves divisions Bulk Monòmers (monòmers estàndard), Performance Monòmers (monòmers especials) i masses d'emmotllament, l'àrea de negoci Röhm Methacrylate és líder mundial en la química de metacrilats.

Sota la marca plexiglas l'àrea de negoci de masses d'emmotllament ofereix un complet programa de masses d'emmotllament estàndard, especials i resistents a l'impacte per a totes les aplicacions d'emmotllament per injecció i d'extrusió, per exemple, per al segment de mercat de l'automòbil i trànsit, telecomunicacions, suports de dades òptics, il luminació, construcció, parament, òptica i tècnica sanitària.

A la K 2001, l'àrea de negoci Röhm Methacrylate de Degussa AG presenta una nova generació de productes especials per a les tècniques de comunicació inclosos en la seva gamma de masses d'emmotllament. L'alta transparència, una màxima transmissió i una doble refracció extremadament baixa són les característiques destacades de les masses d'emmotllament plexiglas en comparació amb els policarbonats habitualment emprats en la fabricació de pantalles per a telèfons mòbils.

Actualment, les pantalles dels moderns telèfons mòbils de Siemens (models S35, S45, SL45 i SL42), dels models 3310 i 3330 de Nokia, així com la pantalla del terminal Nokia per al sistema telemàtic per a Audi es fabriquen amb masses d'emmotllament plexiglas.

Aquestes masses d'emmotllament també són especialment adequades per a l'enllumenat de les pantalles, gràcies al seu gran puresa òptica, assegurant una il luminació uniforme de la pantalla en tota la seva extensió.

En el camp dels discos compactes, la massa d'emmotllament plexiglas DQ501 s'ha desenvolupat especialment com a material de base per a suports de dades òptics i es caracteritza fonamentalment per la seva excel lent puresa òptica i la gran duresa de la seva superfície, una baixa doble refracció (< 20 nanòmetres), la seva excel lent transmissió que arriba al 92%, així com l'excel·lent precisió en la representació dels pits més petits i l'alt mòdul d'elasticitat que permet una planicitat inalterada en cas de rotació.

Un dels criteris de valoració especialment important en la producció de DVD9 que, a diferència dels DVD5 tenen dues capes d'informació, és que ambdues meitats modelades per injecció han de ser absolutament planes, per garantir una aplicació uniforme i sense inclusions d'aire de l'adhesiu per la unió d'aquestes dues meitats.

Imagen

Sabic

Va anunciar una nova tecnologia per a la producció d'alfaolefinas lineals (LAO), juntament amb l'empresa alemanya Linde AG. Les dues companyies han triat el nom comercial a-Sablin per al nou producte resultant d'aquesta tecnologia que utilitza etilè per a una reacció d'una fase en la producció de C4-C20 + LAO. Sabic construirà la primera planta d'aquest tipus amb una capacitat de 150.000 t / a a l'Aràbia Saudita, i podria estar en marxa el 2004.

Solvay

Solvay Advances Polymers ha llançat tres nous graus de la seva línia de compostos d'enginyeria d'altes prestacions anomenats Ixef. Es tracta de Ixef 1028/9208, una variant del grau estàndard reforçat amb 50% de fibra de vidre, de color negre i imprimible amb làser.

Una altra novetat és Ixef 1622 (natural i negre), que proporciona una significativa millora en la resistència a l'impacte i, en tercer lloc, Ixef 2011, un grau d'alt brillantor amb gran dispersió de la calor i pensat per reflectors de llums i altres aplicacions.

Stamax

Un mòdul per a porta d'automòbil realitzat a partir de Stamax P, un nou composite termoplàstic desenvolupat per OC Automotive Solutions i DSM Automotive Polymers va ser exposat per primera vegada a la fira, de la mateixa manera que altres aplicacions com el front-end per al nou mini.

Stamax és una empresa formada per Owens Corning i DSM per unir esforços en el camp dels termoplàstics reforçats amb fibra de vidre.

Pel que fa al frontend per al nou Mini de BMW, amb Stamax P s'han evitat nombroses peces metàl·liques, reduint així el pes i el preu, i donant la possibilitat de subministrar la peça preparada per a la línia de muntatge del fabricant de cotxes . Stamax P està reemplaçant al GMT i altres termoplàstics d'enginyeria. Es tracta d'un PP reforçat amb fibra de vidre adreçat al sector de l'automòbil. En el cas de la peça per mini, el PP està reforçat amb un 30% de fibra de vidre llarga. La pròpia empresa col·labora amb els utilitzadors en el desenvolupament de clavegueres adequats per processar aquest tipus de material, en el qual la longitud de la fibra juga un paper fonamental.

Imagen

Victrex

La demanda del PEEK Victrex (distribuït a Espanya per Llatina) va assolir un rècord per al 30 de setembre

de 2001, amb unes vendes de 1.600 T, que representen un increment del 21% sobre el mateix període de l'any anterior. Més de 150 noves aplicacions es van comercialitzar durant l'any passat. Aquesta situació va produir un lleu problema de subministrament, motiu pel qual l'empresa ha decidit ampliar la seva capacitat fins a les 2.300 T anuals, que el 2003 passaran a 2.800. Destaca també el compromís adquirit per Victrex amb el sector de la medicina, establint l'empresa Invibio Ltd, destinada a proporcionar solucions amb biomaterials per a implants.

Des del punt de vista de les aplicacions, es pot posar l'exemple dels connectors minúsculs en els quals aquest PPEK s'està utilitzant per la francesa Radiall SA. Es tracta de connectors entre dos circuits impresos, de només 3 mm d'alçada, que poden ser utilitzats en molts sectors, com el dels telèfons mòbils i ordinadors portàtils.

Akcros

Akcros presentar nombrosos productes. Lankromark és una família d'estabilitzants tèrmics líquids de combinacions metàl·liques, entre els quals dominen els de bari-cinc i els de calci-zinc, així com estabilitzants / activadors per escumes de PVC i productes ja reconeguts de bari-cadmi-zinc. La gamma de calci-zinc inclou diversos «graus de baixa toxicitat». Els estabilitzants Lankromark s'han desenvolupat per oferir un ampli ventall de característiques de transformació i de prestacions d'ús final destinades a cobrir la gran diversitat requisits del mercat. Troben aplicació en una àmplia gamma de productes de PVC flexibles: des recobriments de sòl i de paret fins recobriments per lones. Els graus de calci-cinc de baixa toxicitat s'utilitzen en els materials de transformació per a aplicacions com joguines o components que han d'entrar en contacte amb aliments.

Tinstab és una família d'estabilitzants organoestànnics, mercapto i carboxilats optimitzats per a la transformació de PVC, tant flexible com rígid. El formulador podrà triar dins el grup els graus que s'adaptin amb exactitud a les exigències de l'aplicació, com estabilitat tèrmica, retenció de color i transparència, així com graus aprovats per al seu ús en materials en contacte amb aliments. Es poden utilitzar en injecció, extrusió, emmotllament per bufat i calandrat. Els seus baixos índexs d'addició, comparats amb altres estabilitzants, els fan econòmicament molt competitius. Els productes Vulcabond són agents d'unió directes que milloren l'adhesió dels plastisol de PVC al polièster, al niló i altres fibres sintètiques. Fa poc es va incorporar a la gamma Vulcabond KB un producte amb una resistència d'unió millorada per a un nivell d'addició similar.

Els productes Intercid'ofereixen als plàstics protecció contra els efectes de l'atac microbià. Estan basats en diversos ingredients actius, formulats sobre una gamma de materials portadors i amb diferents formes físiques per poder respondre a l'àmplia varietat de necessitats de transformació i de prestacions d'ús final. S'utilitzen molt en PVC flexible, que sovint es veu subjecte a l'atac microbià ja que els components plastificants de la fórmula actuen com a aliment quan es combinen amb ambients humits en algunes aplicacions finals. Recentment, l'empresa ha ampliat la gamma per incorporar biocides per a altres plàstics. Intercide DP8438F és un producte sòlid en forma granular, destinat per utilitzar amb poliolefines i aportar propietats antimicrobianes a la superfície del plàstic.

Ampacet

Els masterbatch (negres, blancs, colors i additius) d'aquesta empresa es troben en molts dels productes que utilitzem habitualment, com les ampolles de plàstic, envasos per a productes alimentaris i no alimentaris, bossa per transportar objectes i deixalles. Ampacet subministra també productes utilitzats en la producció de ràfia i per a pel lícules de protecció en les indústries

indústries de l'automòbil i dels metalls, així com per lones impermeabilitzades i canonades.

A la fira va presentar nombroses novetats per a pel lícules de poc gruix i alta qualitat, pel lícules per a mercaderia, agrícoles, protectores, de PP cast i orientades, així com per a canonades i per a la reducció del sediment en el motlle.

Cabot

Va presentar una completa gamma de masterbatch per a la producció de geomembranes i geotèxtils. Els masterbatch Geosintètics s'han dissenyat perquè els productors de geomembranes els afegeixin a polímers de base, permetent produir les prestacions necessàries per a les diferents situacions. Són compatibles amb la major part dels polietilens, polipropilens i PVC.

Els productes incorporen diferents graus de negre de carbó d'altes prestacions per a una protecció amb el deteriorament causat per la calor o l'exposició als UV. Els negres de carbó utilitzats s'han seleccionat per la seva morfologia i capacitat de dispersió, factors clau per aconseguir la resistència a la intempèrie necessària al combinar-los amb el polímer.

Cabot també va presentar dos nous productes a la seva gamma Cabelec de compostos conductius. Tots dos proporcionen propietats antiestàtiques en l'envasat de productes electrònics. Cabelec 4701 ha estat desenvolupat per a aplicacions d'extrusió i Cabelec 4731 per al camp de la injecció.

Plaswite PS7549 és un nou masterbatch que aconsegueix una gran opacitat i protecció contra la llum, pensat per a envasos de PS per a alimentació.

A més, es van presentar a la K dos nous negres de carbó especials per pigmentació de PC i fibres de polièster: Black Pearls 4890 i Black Pearls 4560.

Clariant

La divisió de Pigments i additius de Clariant va mostrar els seus nous productes i desenvolupaments per a la indústria dels plàstics en els camps de: ceres, retardants de flama, additius, pigments, R + D.

Retardants de flama: Va mostrar productes de la seva gamma Exolit, pensada especialment per a la indústria elèctrica i electrònica Exolit AP 75X es dirigeix al mercat de les poliolefines i les seves propietats han estat millorades en cooperació amb subministradors d'aquesta indústria. Els plàstics amb aquests retardants tenen una millor resistència mecànica i flueixen amb facilitat. Sota la marca Exolit RP ofereix una sèrie de productes basats en fòsfor vermell, incloent graus en pols, dispersions i concentrats basats en substrats diversos com resines fenòliques, poliamida 6 o LDPE.

Additius: Va presentar el nou additiu multifuncional Nylostab S-EED, que protegeix anti UV i és antioxidant alhora, així com un bon agent en la fabricació de fibres de poliamida. També s'adreça a tubs i cables. Nylostab S-EED és un nou compost que també millora l'acolorides i la profunditat del color de les fibres.

Els additius de la sèrie Hostanox i Hostavin són ideals per a l'estabilització de tubs sotmesos a grans exigències.

Pigments: Es van mostrar dues novetats: el pigment groc Polysynthren Yello NG és soluble en polímers amorfs i resistent a la calor i la llum. Per la seva banda, PV Fast Yellow H9G VP 2430 és un nou pigment fàcil de dispersar i resistent al alkalis.

En el camp models vermells PV Fast Xarxa E7B VP 2464 és un pigment que val per a tots els plàstics i destaca per la seva escassa dissolució en la fosa de poliamida i polièster. I PV Fast THI Xarxa 4G VP 2499 és un nou pigment vermell groguenc que també destaca per la seva resistència tèrmica, a la intempèrie ia la llum.

Es pot destacar també que, sota el nom DrizPearls, s'està desenvolupant en Clariant una nova forma física. Els pigments tenen la forma de grànuls fins fets amb partícules esfèriques d'una grandària mitja de 200 micres.

Great Lakes Chemical

Great Lakes Chemical Corporation va presentar 12 productes nous a la K 2001.

Mescles d'estabilitzants per polímers. Les seves solucions combinen estabilitzants per polímers de l'extensa gamma de Great Lakes amb additius subministrats per altres fonts. Aquestes mescles, que reben el nom d'anòxic NDB (No Dust Blends, o barreges sense pols), combinen components concrets en una forma física exempta de pols. Els següents productes, barreges formulades emprant la tecnologia de l'empresa, van ser presentats a la fira

Mescles basades en Alkanox per millorar l'estabilitat hidrolítica en una sèrie d'aplicacions.- Es van presentar dues mescles optimitzades basades en Alkanox P-24 que ofereixen més estabilitat hidrolítica en comparació amb la molècula de Alkanox P24 usada com a additiu pur. Els beneficis s'obtenen gràcies a la combinació de la forma física anòxic NDB amb una composició sinèrgica acuradament seleccionada.

Estabilitzant anòxic 330 per a l'elaboració de poliolefines i altres aplicacions plàstiques.- És un estabilitzador que protegeix contra l'envelliment tèrmic a llarg termini i aporta ben beneficis quan s'empra en l'elaboració de poliolefines i altres aplicacions plàstiques.

Mescles binàries antioxidants d'anòxic que contenen antioxidants fenòlics impedits i fosfits.- anòxic BB2777 i anòxic BB2888 són mescles binàries sinèrgiques que s'empren per protegir els polímers durant la seva elaboració i contra l'envelliment tèrmic a llarg termini. Ambdues mescles contenen Lowinox 1790, antioxidant d'alt rendiment elaborat per Great Lakes, i Alkanox 240, estabilitzador usat en processaments. Gràcies a la reduïda volatilitat d'aquests components, les noves barreges poden emprar-se a temperatures comparativament elevades i alhora aportar excel lent resistència a l'extracció de compostos polimèrics.

Mescles desactivadors optimitzades de fenol / metall anòxic MDAO11 i anòxic MDAO85.- Ambdues mescles estan compostes de Lowinox MD 24 i anòxic 20, antioxidant fenòlic impedit. Anòxic MDAO11 té una proporció de 1:1 i anòxic MDAO85 2:1 d'aquests components. Cada barreja es ven en forma de pols o de grànuls. Gràcies a la seva combinació de qualitats el polímer aporta excel lent protecció contra els processos d'autooxidació que poden ocórrer en presència d'ions metàl·lics de transició com ara components metàl·lics de cables o residus de catalitzadors.

Mescles líquides foto i termoestabilizadoras d'alt rendiment Lowilite per poliuretans.- Lowilite UV B1260 i Lowilite UV B1211 ofereixen protecció efectiva contra la degradació del color a causa de la prolongada exposició a la llum ia la calor en aplicacions de poliuretà.

Retardants de la flama

Great Lakes ofereix una àmplia gamma de productes retardants de la flama de brom, fòsfor i antimoni. Els productes presentats en K 2001 comprenen: Reofos NHP, retardant exempt de halogen per a seients d'automòbil; retardant Firemaster 550 per escumes de polièter i polièster; retardant bromats Firemaster 2100 d'òxid no de difenil d'aplicació general per a una sèrie de polímers.

Delta Tecnic

Deltavinil és una àmplia gamma de masterbatch destinats a cobrir les necessitats tècniques del color en la pràctica totalitat dels sectors industrials del PVC plastificat i rígid. Deltavinil C és un masterbatch amb base de PVC per a les indústries del cable, perfileria, injecció, canonada, film i calandratge. Deltavinil A està pensat per a totes aquelles aplicacions amb requeriments especials per a la indústria de l'envàs alimentari, joguines, sector clínic, etc. I Deltavinil MP, amb base PVC, es subministra en forma de micro-pellet. Millora la dilució i substitueix les dispersions pigmentàries en pols o pasta a la indústria del calandratge, canonada, perfils, etc. La mida de la gransa d'aquest masterbatch permet també la barreja de diferents colors unitaris, aconseguint una perfecta homogeneïtat dl color. També va presentar la gamma de masterbatch Deltaplast, en granza, pols i pasta per a PVC i altres polímers. Amb les variants S, P, BT i EV cobreix les diferents necessitats dels diferents sectors.

Stephan Schmidt

Ha desenvolupat càrregues funcionals per a una àmplia gamma d'aplicacions, com a productes químics per a la construcció, adhesius, cautxús, plàstics o pintures, comercialitzats amb el nom Capsil.

Capsil 2002 CSM 1Tis i Capsil 2004 CSM 2mA, per exemple, són càrregues multicomponent desenvolupades especialment per a sistemes acrílics. Permeten un major contingut en càrrega sense deteriorar el sistema.

Tramaced

Aquesta empresa alemanya va presentar els seus agents de bufat, agents nucleants, estabilitzants mòbils, agents antiestàtics etc., Una gamma completa d'additius per a tecnologies d'escumes.

Els agents de bufat Tracel han estat ampliats amb nous graus de baixa temperatura i que permeten a l'empresa cobrir una gamma de temperatures de treball de 120 a 350 º C.

Estan disponibles en SCB o masterbatch, amb continguts en agent bufador d'entre el 5 i el 90%.

Empreses o entitats relacionades

Clear group - Corporación Levantina de Artículos, S.L.
Lati Industria Termoplastici SpA - Sucursal en España
Röhm Ibérica, S.A.
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis