Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rigurosa sincronización con variadores en la fabricación de laminado

Rigorosa sincronització amb variadors en la fabricació de laminat

15/06/2004
Els diferents convertidors de freqüència Sysdrive instal se sincronitzen perfectament gràcies a un protocol de comunicació desenvolupat a mida, en una línia de fabricació controlada per un autòmat programable CJ1 resultant un sistema obert i d'alta flexibilitat.
Imagen
L'empresa Formica, SA, filial del grup americà Formica, està dedicada a la fabricació de laminat decoratiu d'alta pressió per a mobles de cuina, fogons, portes, "compactes" (mobiliari especial zones humides com dutxes, vestuaris, taquilles, balnearis...), etc.

Formica, SA ha incorpora a la seva fàbrica de València una línia de poliment i acabat totalment automatitzada amb equips de control Omron: convertidors de freqüència Sysdrive 3G3MV i 3G3FV, autòmat programable CJ1, pantalla tàctil NT631C, fotocélulas cilíndriques E3F2 i E3S-A.

El més important - i delicat alhora-d'aquest sistema automàtic de control, va ser la connexió dels vuit variadors de velocitat instal al llarg de la línia, ja que són de diferents models, potències i característiques.

L'empresa DME, col·laborador de Omron a València, ha estat l'encarregada del desenvolupament i posada en marxa del sistema automàtic de control en el qual cal destacar un protocol de comunicacions a mida per l'ajust de velocitat i sincronització perfecta de tots els convertidors de freqüència Sysdrive d'Omron. D'aquesta manera, es garanteix que:

  • El trasllat de les planxes per la línia de poliment i tall sigui uniforme, mantenint una tensió constant per evitar que es doblin o s'arruguin les planxes.
  • Regular la velocitat del procés de poliment garantint la qualitat de l'acabat, ja que d'això dependrà la viabilitat del producte final.

Aquests dos requisits són bàsics perquè el producte fabricat compleixi la normativa UNE.

Amb tot això, la línia de fabricació arriba a una velocitat d'entre vint i quaranta metres / min. amb una capacitat de producció de 2.000 planxes cada vuit hores.

El procés de fabricació està basat en un alimentador que diposita i s'alinea les planxes sobre uns corrons transportadors en funció de la freqüència establerta segons les necessitats de producció.

A continuació, les planxes passen per unes fulles circulars on es realitza el tall longitudinal, ja després, mitjançant cisalles, es realitza el tall transversal. Les parades en els diferents punts de tall es controlen per l'autòmat programable CJ1 mitjançant la detecció per fotocélulas E3S-A i fotocélulas cilíndriques E3F2.

Un cop tallada la planxa, continua pel camí de corrons fins a la polidora on es realitza el poliment de la cara inferior. Mitjançant els convertidors de freqüència Sysdrive, es controla la velocitat dels rodets garantint que tot el transport estigui sincronitzat. L'autòmat CJ1 controla la freqüència d'entrada, la freqüència de sortida, la intensitat i l'estat dels variadors.

Un dels convertidors, el 3G3FV està destinat a variar la velocitat de la polidora, que dependrà de les característiques de la superfície a tractar.

Avantatges del sistema.

La característica principal a destacar d'aquesta línia de fabricació és la seva flexibilitat. A través d'una pantalla tàctil NT31C l'operari pot ajustar la producció en funció de les necessitats, ja que cal tenir en compte que Formica SA, treballa amb planxes de molt diferents gruixos i longituds.

A més, és un sistema obert a futures ampliacions o modernitzacions.

Però també, ofereix un altre tipus d'avantatges per als usuaris: reducció de cablejat i mida dels quadres de maniobra, facilitat per aplicar temes de seguretat en prevenció de riscos laborals, reducció de manteniment i eliminació de pèrdues de material defectuós, facilitat d'adaptació a les necessitats de producció, fiabilitat en la visualització i rectificació d'avaries i errors, etc.

Empreses o entitats relacionades

Omron Electronics Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced FactoriesX JornadasMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis