Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Robot con cámara de visión para verificación de piezas
24 hores de producció amb 0 defectes

Robot amb càmera de visió per a verificació de peces

Redacció PU15/03/2004
Mitjançant càmera de visió F150 d'Omron, es verifica la perfecta realització del para-xocs abans de continuar al següent procés de pintat. Es detecten els errors just en el moment en què es produeixen, amb el consegüent estalvi de temps, diners, i imatge.
Peguform és un proveïdor de serveis globals, fabricador de sistemes i components per a la indústria de l'automoció orientat al desenvolupament i fabricació de components i mòduls de plàstic d'alta qualitat per a l'habitacle i l'exterior de vehicles d'automoció.

Aquesta multinacional amb quatre seus a Espanya, en el seu continu procés per respondre a les necessitats dels seus clients (PSA, Opel, Seat Mercedes, VW, etc) i en concret des del departament d'Enginyeria Industrial del Grup Peguform, ha presentat un projecte per garantir la qualitat total dels seus productes (components plàstics del Berlingo i Partner del grup PSA).

L'objectiu de l'aplicació és comprovar i detectar en temps real possibles errors de fabricació de la peça; és a dir, si els buits referits a fars, ancoratges, etc., estan correctament modelats.

Per a la instal·lació de l'equip de visió F150 d'Omron, Peguform va comptar amb l'assessorament i col·laboració de l'empresa M.Llac, S. a., col·laborador d'Omron a Galícia.

L'èxit del projecte és:

  • Aconseguir una línia de producció independent.
  • Capaç de treballar 24 hores al dia sense necessitat de personal en la línia.
  • Qualitat total: el 100 per 100 de les peces són controlades i verificades.
  • Quan es detecta un error sobre la peça, aquesta és treta fora de la línia i classificada segons el tipus d'error. D'aquesta manera, el departament de producció pot identificar quins problemes hi ha a la fabricació de la peça i indicar les necessitats perquè s'estableixin les mesures correctores oportunes. De la mateixa manera, és el responsable de qualitat que té la decisió final sobre els errors detectats pel sistema de visió F150 d'Omron.
  • Disposar d'un històric d'errors, que al seu torn permeti treure conclusions del tipus: qualitat de les matèries primeres, paràmetres òptims d'injecció, ...
  • Uniformitat de testeig pel que fa a barems i toleràncies es refereix, sense tenir en compte el criteri individual de cada operari / torn.
  • Possibilitar la detecció d'errors just en el moment en què es produeixen, amb el consegüent estalvi de temps.
  • El cicle de fabricació de cada peça no augmenta, ja que el temps de fabricació de la peça és més gran que el temps que empra el sistema (robot + F150 d'Omron) per posicionar i inspeccionar la peça completa.

Integració de sistemes clau de l'èxit.

La integració del sistema de visió artificial F150 d'Omron a la mà del robot articulat ABB és la clau del projecte i la garantia d'èxit.

Aquesta integració, tant física (la càmera de visió del F150 està instal·lada a la mà del robot) com a nivell de control (el robot està comunicat via Profibus amb el sistema de visió artificial F150), és el que permet disposar d'un sistema ràpid i flexible.

El sistema extreu les peces de la màquina, inspeccionats a verificar mitjançant l'equip de visió F150 d'Omron. Amb això s'aconsegueix el perfecte control de la peça i possibilita que aquesta continuï al següent procés de pintat.

Què s'aconsegueix amb aquesta integració?

El sistema F150 d'Omron ha d'inspeccionar diversos punts al llarg de la peça, per la qual cosa és necessari un mecanisme de desplaçament. Integrant la càmera del F150 en el braç de robot s'aconsegueixen diverses funcions:
  • El robot extreu les peces i les diposita a la zona d'inspecció i inicia el procés d'inspecció.
  • Per realitzar la inspecció, el robot es posiciona davant de cada detall a comprovar. Mitjançant comunicació Profibus, el robot li indica a l'equip de visió F150 que es troba posicionat i que pot realitzar la comparació entre la imatge captada i la imatge patró. Una vegada realitzat aquest procés que dura mil·lisegons, la càmera de visió li indica al robot que es pot traslladar a la nova posició a inspeccionar.
  • Si en alguna d'aquestes observacions l'equip F150 detecta fallades de tolerància en les mesures dels orificis, una sobreinyección de plàstic o qualsevol anomalia que pugui impedir correcte muntatge de la peça per part del client final, aquesta és extreta de la línia i apilada per a la seva posterior comprovació pel responsable de qualitat. D'aquesta forma fallades tipus rebabas, buits que no compleixen toleràncies, etc., són detectats ràpidament.
  • Aquest procés d'inspecció es realitza de forma paral·lela a la conformació de la següent unitat, per la qual cosa el cicle de fabricació de cada peça no augmenta, ja que el temps de fabricació és major que el temps que empra el sistema (robot + F150 d'Omron) per posicionar-se i inspeccionar la peça completa.

A causa dels diferents dissenys dels orificis, l'equip F150 ha de tenir gravat diverses escenes (imatges) per al seu correcte funcionament. En concret, el F150 és capaç de gravar fins a 16 imatges diferents.

Perquè el cicle de treball fos menor en cada escena es van establir diverses regions de mesura. És a dir, es pot testear diferents buits de la mateixa peça a un mateix temps amb un només posicionat del robot.

El desenvolupament d'aquest projecte del departament d'Enginyeria Industrial de Peguform garanteix la qualitat en la fabricació de les seves peces, i és que el grup Peguform té com a objectiu principal aconseguir i assegurar als seus clients finals la qualitat total dels seus productes.

Més informació: www.peguform.com.mx

Empreses o entitats relacionades

Omron Electronics Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced FactoriesX JornadasMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis