Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un soporte de programación óptimo para el taller
Manual Guid'i, de GE Fanuc, un suport òptim

Un suport de programació òptim per al taller

15/03/2004
El que fins ara representava una sofisticació en un control CNC, l'opció d'interfície d'usuari gràfica a peu de màquina, s'ha convertit en un element estàndard. Fins i tot en el cas de màquines complexes de tornejat, fresat i mecanitzat combinat, que es programen gairebé exclusivament utilitzant sistemes CAM, és fonamental disposar d'una opció de programació manual al taller de fàcil maneig. Manual Guid'i de GE Fanuc proporciona als usuaris el suport òptim.
(esq...
(esq.) En el fresat el disseny estandarditzat de la interfície permet a qualsevol operari experimentat fer front fàcilment fins i tot a tecnologies desconegudes.           (dta.) També en el tornejat, el disseny estandarditzat de la interfície permet afrontar fins i tot tecnologies desconegudes.
Manual Guide i és la nova interfície gràfica d'operador per a tots els controls de CNC de les Seriïs i Modelo B de GE Fanuc, i fa possible la programació a peu de màquina de màquines de tornejat, fresat i combinades. La filosofia del Manual Guide i comença allí on la "programació de taller", la denominada "programació orientada al taller " acaba. Mentre aquesta última va ser dissenyada per permetre que qualsevol pogués programar la màquina, això és, estava dirigida a operaris no especialitzats, el Manual Guide i requereix una certa experiència per part de l'operador. No obstant això, el programari està dissenyat per simplificar totes les activitats manuals en la pantalla i, per exemple, ja no és necessari utilitzar codis DIN ISO.

De la programació en taller al Manual Guide

La trajectòria de GE Fanuc fins el Manual Guide pot traçar des del mateix inici de la programació en taller. Quan GE Fanuc va llançar el sistema de programació FAPT al mercat a finals dels anys vuitanta, era de fet un dels pioners en aquesta tecnologia. La programació orientada al taller experimentar un gran impuls, i FAPT, que estava disponible en versions per tornejat i fresat, va ser arrossegat per aquesta onada d'èxit i es van realitzar posteriors desenvolupaments, convertint-se el FAPT en CAP II i Super CAP.

Aquests alleujar al programador d'una extensa varietat de tasques, ja que podien calcular de manera automàtica paràmetres de mecanitzat, com ara velocitats del capçal i velocitats d'avanç, utilitzant les anomenades condicions de tall. Amb Super CAP, fins i tot operaris inexperts eren capaços d'assolir resultats de mecanitzat raonables, sempre que la base de dades de l'eina i les dades del material es mantinguessin adequadament. Suportava fins i tot la creació de programes complexos, fins a programes de tornejat de canals múltiples, en els quals s'utilitzaven alternadament dues torretes i múltiples capçals.

Paral·lelament a aquestes demandes, a mitjans dels anys noranta va ser desenvolupant un mercat que demandava programari per torns convencionals, que es pogués operar sense necessitat de funcions altament sofisticades. Fonamentalment, es tractava d'una demanda de programari que pogués suportar operacions manuals en aquests torns convencionals. La resposta de GE Fanuc a aquestes noves peticions dels operadors i fabricants de màquines eina va ser el Manual Guide. Aquest programari va permetre la programació de trajectòries lineals, moviments circulars i la interpolació d'eixos mitjançant un volant manual. Implementar així mateix cicles específics. Instruccions Guide combinar el suport manual amb un control de cicles i va proporcionar un paquet de fàcil maneig per a màquines de gamma mitjana i baixa que, en contrast amb el mecanitzat Super Cap, requerien un cert grau de coneixement del programador. Estava dirigit a operaris especialitzats i amb experiència i va ser dissenyat per facilitar les seves tasques a la pantalla.

L'èxit que el producte va aconseguir en el mercat va confirmar les tesis de GE Fanuc ia aquest el van seguir el 1997 el Manual Guide T per tornejat i el Manual Guide M per fresat.

(Esquerra) A la pantalla del mòdul de fresat, l'operador pot veure totes les operacions principals d'un sol cop d'ull...
(Esquerra) A la pantalla del mòdul de fresat, l'operador pot veure totes les operacions principals d'un sol cop d'ull: estat de la màquina, simulació, finestra del programa i el menú de tecles de pantalla.

(Dreta) La nova interfície d'operador gràfica Manual Guid'i s'ha implementat ja en una extensa varietat de màquines de tornejat, fresat i multifuncionals - en aquest cas en un torn.

Tendència cap a màquines multifuncionals complexes

Com a conseqüència de la creixent demanda al voltant de la possibilitat de realitzar el processament complet en una única màquina, en aquests últims anys el mercat s'ha inundat d'un creixent nombre de màquines híbrides i màquines multifuncionals per al processament combinat. Aquestes màquines suporten el tornejat i fresat en una única màquina. Normalment, es tracta de centres de tornejat que suporten operacions de trepat i fresat utilitzant eines motoritzades, però hi ha també un augment de centres de fresat de cinc eixos amb opcions de tornejat. Seguint aquesta tendència, GE Fanuc va començar a ampliar el programari Manual Guide per controls de màquines multifuncionals. La idea era unir les versions T i M en un únic producte de programari amb una filosofia d'operador i disseny de pantalla estandarditzats.

Aquesta versió ha assolit ara la maduresa del mercat amb el nom de "Manual Guid'i" i ha provat ja la seva idoneïtat per a l'aplicació pràctica en una àmplia gamma de màquines eina. Instruccions Guid'i és un producte modular, que consta d'un sistema bàsic i diferents mòduls per tornejat, fresat i calibratge de peces. La interfície d'operador ofereix el disseny "tot en una pantalla". Això vol dir que la disposició del contingut de la pantalla del Manual Guide presenta una visió general de totes les funcions de la màquina en una única pantalla.

A la part superior esquerra de la pantalla, els usuaris tenen accés a totes les posicions i velocitats dels eixos, i poden observar on es troba actualment la màquina dins del programa i quins comandaments estan activats. A sota hi ha una finestra de simulació en la qual es poden visualitzar les trajectòries de tall o una simulació gràfica 3D de la peça. A més, Manual Guid'i disposa d'un editor de programes de fàcil maneig, que funciona com un programa de processaments de textos d'un PC. Ofereix les funcions Tallar / Copiar i enganxar i els operadors poden desplaçar-se a través de les mateixes i realitzar canvis directament en els programes. Poden, així mateix, escriure els seus propis programes en l'editor sense necessitat de coneixements previs dels codis G i M, ja que màscares d'introducció i pantalles d'ajuda els guien a través de tots els passos del procés.

Utilitzant el Manual Guid'i, els operadors també poden descarregar programes / parts d'un programa d'un sistema CAD / CAM i continuar processant. El mateix pot realitzar-se amb programes que poden descarregar des d'una targeta de memòria. A més, es poden crear icones de programa per a funcions d'ús freqüent. Una altra característica d'utilitat són els comentaris que poden visualitzar-se en la part inferior de la pantalla quan el punter es manté sobre els codis G o M.

La part inferior de la pantalla ofereix una barra d'icones de menú que permeten una selecció intuïtiva dels elements del menú a través de tecles de pantalla. Això evita que els operadors "es perdin" en un laberint de submenús.

Mòduls per tornejat, fresat i mesura

El Manual Guid'i bàsic pot ampliar amb una varietat de funcionalitats. Està disponible un mòdul de tornejat que ofereix la gamma completa de cicles necessaris per a programar una peça tornejada. Això inclou, entre altres coses, funcions, com ara el mecanitzat de desbast i acabat, tornejat interior i exterior, refrentat, ranurat i cicles de trossejament, així com trepat. El mòdul de fresat ofereix, entre altres coses, tots els cicles de trepat disponibles, així com funcions per al fresat de superfícies, contorns i caixeres. La modularitat del Manual Guid'i significa que és possible carregar simplement el mòdul de fresat en una màquina fresadora i desactivar els altres mòduls. Si es precisa que un torn realitzi un fresat mitjançant eines motoritzades, s'implementaran dos mòduls. En cas necessari, també pot utilitzar l'anomenat mòdul d'ajust, que és un conjunt de cicles per a la mesura d'eines i peces.

Estandarditzat, flexible i fiable

Un dels principals avantatges del Manual Guid'i amb respecte als seus predecessors és la seva flexibilitat, el fet que el programari pugui adaptar-se a una enorme varietat de configuracions de màquina. Estandarditza totes les funcions essencials conjuntament amb un disseny de pantalla uniforme, de manera que els operadors de torns no tenen problemes en navegar a través d'una pantalla de fresat típica i viceversa. A més, GE Fanuc ha aconseguit evitar totes les incerteses que afligeixen al món del PC estàndard modern. El programari Manual Guid'i s'executa enterament en el maquinari del CNC, evitant així totes les susceptibilitats a les quals els PCs estàndard i el seu programari són tan propensos.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis