Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Matricería Fuentes Gimeno crece en prestigio
Ha incorporat recentment un centre de fresat Soraluce en els seus tallers

Matrius Fonts Gimeno creix en prestigi

Maria Escribano15/03/2004
Amb una àmplia experiència en el troquelat i acompanyat d'uns moderns mitjans de producció, Matriceria Fonts Gimeno ofereix al mercat mecanitzats d'alta precisió i qualitat. El seu objectiu de futur, seguir creixent en prestigi davant els seus clients.
Imagen
Fundada el 1982 a Madrid, Matriceria Fonts Gimeno neix com una empresa especialitzada en la fabricació d'encunys progressius per al sector electrònic, estampació de peces en premsa i construcció pròpia d'utillatges. Tal i com explica Julián Fuentes, fundador i amo "En un primer moment estàvem més especialitzats en components per electrònica, però amb el transcurs dels anys ens hem anat adaptant a les noves demandes del mercat, i poc a poc hem anat incorporant personal, maquinària més moderna, de control numèric, ampliant els nostres serveis a sectors tan dinàmics i importants com l'automoció, en què actualment tenim a alguns dels nostres principals clients ".

Els treballs de Matriceria Fonts Gimeno es realitzen en un ampli ventall de materials, ferro, acer temperat, acer inoxidable, llautó, coure, alpaca, bronze fosforós, etc., I en pràcticament totes les mides. El resultat són tot tipus de matrius i peces metàl·liques, com ressorts, suports, grapes, clips, abraçadores, tancaments de seguretat, femelles ràpides... per a la indústria elèctrica, electrònica, il luminació, automòbil, aeronàutica, regal, telecomunicacions, informàtica, joguina, estructures d'alumini, regal, etc.

Però Matriceria Fonts Gimeno no es queda aquí, els seus serveis ofereixen també la realització de projectes d'enginyeria inversa. Els seus més de vint anys d'experiència en el sector li permeten incorporar el valor afegit dels sistemes CAD i CAM amb els quals treballen els seus tècnics i operaris. "Motivat per les demandes dels nostres clients, assenyala Julián Fuentes, anem satisfent les seves necessitats, així per exemple, hem introduït el tall per fil, hem comprat millors equips, i incorporat sistemes CAM i CAD, provant algun sistema d'anàlisi i simulació d'embotició, perquè les peces que estem fent avui en dia són de geometria més complexa ".

A més, l'empresa no només s'encarrega de la fabricació sinó també del disseny de l'encuny, el client es limita a facilitar la peça en suport CAD, que moltes vegades ni tan sols ha manipulat ell mateix, que ve directament del Japó. Un cop a taller, primer es fa una simulació per veure la viabilitat i analitzar els possibles punts negres de la peça (algun petit error de disseny, una zona conflictiva...). I si s'estima que no és viable, es fa una proposta modificant la geometria perquè el client ho consideri. Després, Matriceria Fonts Gimeno desenvolupa tot el projecte, l'hi presenta al client i una vegada aprovat, comença el treball.

"Aquesta nova forma de treballar ens permet aconseguir un producte adequat a les necessitats del mercat, és a dir, competitiu en preu i termini de lliurament", explica Julián Fonts.

Moderns mitjans de producció

El taller de Matriceria Fonts Gimeno compta amb els mitjans més moderns de producció. Destaca, en primer lloc, el centre de fresat de Soraluce, adquirit l'any passat, al qual s'uneixen una màquina de tall per fil també recentment incorporada, a més de màquines auxiliars, fresadores tradicionals, rectificadores, trepants i una petita secció d'estampació, una premsa i tres plegadores de carros múltiples.

A mitjans de l'any passat, l'empresa es planteja la compra d'un centre de fresat, i no ho dubta, tria una Soraluce. La precisió que té, la seva robustesa, la seva gran capacitat-tant en pes com en volum-, els seus bons avenços, el guiat amb patins, són alguns dels avantatges i característiques que destaquen.

La precisió la garanteixen les regles lineals que té el centre, a més del control numèric fiable i ampliable, en definitiva, el bon servei que aporta.

El capçal de la màquina té una potència considerable, -22 quilowatts, engranatge refrigerat per oli i permet treballar amb la gamma més àmplia de revolucions durant un temps pràcticament indefinit. De fet, des de l'empresa ens expliquen que estan realitzant mecanitzats per a una mateixa peça que potser duren seixanta o vuitanta hores sense cap problema, a més de permetre'ls treballar amb peces de gran pes.

"Estem fent treballs que van des mecanitzar els bastidors dels encunys fins a peces matrius d'embotició, que són treballs de còpia en tres dimensions, és a dir, realitzem des de treballs simples de dues dimensions fins a treballs de còpia precís en tres dimensions. I ho fem amb la màquina més idònia per a les nostres necessitats, per la qual cosa estem molt satisfets amb ella "conclou Julián Fonts.

Imagen

Un projecte d'ampliació

En uns mesos, Matriceria Fonts Gimeno té previst traslladar-se a una nova nau industrial, a la localitat madrilenya de Loeches, per donar resposta a les noves necessitats d'espai i personal que necessiten. En total seran prop de 1.000 metres quadrats, destinats a servir als seus clients dotant dels millors mitjans al seu abast.

Empreses o entitats relacionades

Soraluce, S.Coop.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced FactoriesX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis