Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Animales tropicales: ¿como en casa en el norte de Alemania?

Animals tropicals: com a casa en el nord d'Alemanya?

01/11/1999


Aquest estiu passat s'ha inaugurat el Parc Ornitològic més gran del món a la localitat alemanya de Walsrode (nord del país) gràcies a l'ús d'unes planxes alveolars transparents del policarbonat Makrolon de Bayer. Els dissenyadors del pavelló tropical van escollir aquest material com a element d'envidrament de quàdruple capa, fabricat per l'empresa Röhm.


Ara els animals i plantes d'hàbitats tropicals es trobaran com a casa, tot i estar allotjats en una zona freda del nord d'Alemanya. El nou parc ornitològic es caracteritza per ser un edifici transparent, basat en un projecte registrat per l'Expo 2000, que abasta una superfície de 2.700 m 2 i més de 25.000 m3 de volum. Aquest edifici és contigu a l'edifici piramidal central i tres ales laterals que estan ordenades formant una estrella. La teulada i les parets laterals del pavelló de fins a set metres de longitud s'han cobert amb planxes alveolars de quatre capes Makrolon Longlife.

Excel lent aïllament tèrmic

Les planxes trucades alveolars són perfils buits plans, extruïts de forma contínua. Consten de dos, tres o quatre capes, anomenades també cinturons, estabilitzats mitjançant envans que els uneixen entre si. Aquestes planxes tenaços i pràcticament irrompibles de Makrolon tenen un pes molt lleuger, un bon aïllament tèrmic i una gran transparència. El tipus de planxa ha triar depèn de les exigències plantejades al vidre de cada projecte arquitectònic.
En el cas del Parc Ornitològic de Walsrode, la balança es va inclinar per diverses raons cap a les planxes alveolars de quatre capes de Röhm, l'aïllament tèrmic és formidable. El valor k d'aquests elements constructius lleugers, de 25 mm de gruix, se situa en 1,7 W/m2 * K. Algunes dades de referència: una planxa alveolars de doble capa (4,5 mm) presenta un valor k de 3,9 W/m2 * K. En un vidre simple (4 mm), el valor k se situa en 5,7 W/m2 * K.

A part de l'aïllament tèrmic, la transparència del vidre és un criteri important del projecte arquitectònic de Walsrode, tenint en compte sobretot les aus i plantes allotjades en el seu interior. El grau de transmissió de la llum (D65) de les planxes de quatre capes es situa en el 68 per cent. Per dotar-los d'una llarga vida útil, els elements estructurals lleugers estan dotats d'una protecció a la intempèrie ia la radiació UV que consisteix en un acabat superficial (recobriment "longlife") que s'aplica sobre la cara exterior de les planxes alveolars per coextrusió. La capa exterior es realitza en un gruix de 1,1 mm, que confereix a la planxa una resistència especial a la calamarsa.

Al pavelló tropical de Walsrode no era necessària una protecció a la intempèrie per ambdues cares. A la cara interior de les planxes alveolars de quatre capes es va aplicar al seu lloc un recobriment anomenat "No-Drop". Aquesta pel·lícula protectora desplega un efecte extensor de l'aigua, és a dir, l'aigua condensada no goteja des d'un punt qualsevol, sinó que es fon en forma de pel lícula.

De muntatge fàcil i ràpid

El pavelló tropical de Walsrod'es recolza en pilars d'acer zincat, que recolzen sobre fonaments puntiformes o de sabata. L'estructura sobre la qual es recolza la teulada consta d'encavallades o tirants de fusta encolats, no torsions. A diferència de les bigues de fusta, aquests tirants permeten a l'interior una major llum o distància entre suports i una menor càrrega sobre ells.

Aquest tipus d'estructura redunda en una millor òptica i millor aprofitament de l'espai disponible a l'interior del pavelló. Gràcies a la seva resistència a l'impacte, lleugeresa i resistència al trencament i al estellament, les planxes alveolars de policarbonat presenten una enorme facilitat tant de transformació com de col·locació. S'han de respectar només unes poques regles de muntatge.

A dalt, tancar; baix, airejar

Cal comprovar la compatibilitat dels sistemes de perfils, els mitjans emprats per unir o per donar estanquitat amb el Makrolon Longlife, per tal d'evitar la fissuració del plàstic. Els perfils i fins i tot les superfícies de l'estructura de suport han de presentar un color clar (el millor és el blanc) o ser reflectants en les seves cares de contacte amb la planxa alveolar. Si s'omet aquest detall poden ocórrer sobreescalfaments locals i tensions en el material. Al pavelló tropical no existeix aquest risc perquè l'estructura de fusta, de color fosc, es troba a una distància suficient de les planxes. En general s'ha de tenir en compte que la distància de ventilació mínima entre les ombres interiors (persianes enrotllables o fixes) i el vidre ha de ser de 120 mm.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis