Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schäfer realiza la implementación más importante en la historia de la empresa Pistor AG
Amb Wamas es fa el pas d'un magatzem estàtic a un centre de distribució altament dinàmic

SSI Schäfer realitza la implementació més important en la història de l'empresa Pistor Ag

Redacció Interempresas17/10/2011

17 d'octubre de 2011

L'empresa Pistor va ser fundada en 1916 com a cooperativa de compra de forners i pastissers suïssos. Avui dia, l'empresa segueix sent una autèntica cooperativa. A Suïssa, l'empresa Pistor AG és el líder de les empreses comercials del sector de fleca i pastisseria i l'únic majorista independent en el sector de gastronomia. Els clients de Pistor gaudeixen d'un gran assortit de productes específics per a fleques, cuines, cafès, restaurants, quioscs i tendes.

Els serveis individuals també abasten el lliurament combinat de productes peribles, productes congelats i productes no peribles, així com serveis financers com per exemple sistemes de comandes assistides i planificació, sistemes informàtics de l'última tecnologia i diverses mesures de suport comercial.

A causa de l'enorme creixement de l'empresa i el seu objectiu de destacar en tots els sectors, Pistor ràpidament va aconseguir el límit de la seva capacitat de rendiment. Un gran pas cap a endavant va resultar imprescindible i l'empresa es va decidir per la inversió més important de la seva història: construir un centre de distribució altament modern (‘WUZ West’) disposant d'un pont que connecta el nou centre de distribució amb el magatzem actual.
Aquesta ampliació significava un gran repte i requeria els coneixements i l'experiència d'un soci competent. Per tant, l'empresa Pistor de nou va optar per la cooperació amb SSI Schäfer que —actuant en qualitat de contractista general en l'àmbit de logística— va assumir la responsabilitat per a la totalitat del projecte.

Mitjançant el nou centre de distribució en Rothenburg prop de Luzern (Suïssa)...
Mitjançant el nou centre de distribució en Rothenburg prop de Luzern (Suïssa), Pistor ha optimitzat els processos de preparació de comandes i reduït els temps i despeses d'execució.

Un sistema de distribució d'alta tecnologia per enfrontar els reptes del futur

L'objectiu a llarg termini de l'empresa Pistor AG és el ‘assortiment complet’. Mitjançant el nou centre de distribució en Rothenburg prop de Luzern (Suïssa), s'optimitzen els processos de preparació de comandes, i amb ells el proveïment de mercaderia, a més d'aconseguir una reducció en els temps d'execució i les despeses. Al mateix temps es creen llocs de treball altament ergonòmics i ja es consideren més ampliacions en un futur. La integració completa del magatzem d'embalums petits actual sense interrompre l'operació diària tenia major importància.

Un repte molt gran era el pla de realització molt rígid, però també el gran risc d'inversió a causa de les innovacions tècniques en el projecte.

En només 2 anys es va construir un volum total que correspon a unes 300 cases unifamiliars en una superfície de 6.700 metres quadrats. Mitjançant la grua més gran de Suïssa es van posar les transelevedores amb un pes de 18 tones i una longitud de 24 metres en la seva posició en el magatzem, entrant pel sostre.

L'avantatge més gran de la construcció sens dubte és la possibilitat de realitzar futures ampliacions del magatzem sense interrompre l'operació diària.

Qualitat contínua

Recepció de mercaderies - inspecció de mercaderies - emmagatzematge – preparació de demanats – consolidació de comandes – posada a la disposició de les mercaderies per al transport al client – carrega de les mercaderies al camió – posada de les mercaderies demanades en roll containers a la posició correcta en l'establiment del client. La realització d'aquests processos sembla fàcil, però per assegurar qualitat contínua es requereix un sistema altament sofisticat.

Els 8.000 diferents articles s'emmagatzemen automàticament en el magatzem de gran altura sempre considerant la freqüència de demanda dels articles. Després són posats a disposició en el front de picking - l'element central de la instal·lació. Dau a la gran varietat i les diferents grandàries dels articles de l'empresa Pistor, va ser necessari un sistema de picking especialment flexible. Per tant, el magatzem de gran altura va ser dissenyat de forma dinàmica tant per palets com a contenidors petits i safates. Per descomptat també s'han considerat els diferents requeriments de l'assortiment, per exemple les diferents sensibilitats a temperatures de la mercaderia.

En els 8 túnels de picking del magatzem de gran altura es preparen les mercaderies en roll containers segons el principi ‘primer els articles de molt pes, després els articles de poc pes’. El sistema de gestió de magatzems Wamas calcula les comandes i els compara amb la planificació de tours. Així, és possible preparar en total 12 diferents comandes de clients al mateix temps per vehicle de picking. El sistema de recollida assistida (sistema de calaixos) els permet als empleats treballar de forma ergonòmica. De tal manera, s'aconsegueix un rendiment màxim de picking de més de 400 tones al dia.

A través d'un pont, els articles necessaris arriben gairebé simultàniament del magatzem d'embalums petits a l'àrea de consolidació Després de l'empaquetament automàtic mitjançant la flejadora, les mercaderies són transportades cap a l'expedició de mercaderies mitjançant el sistema de transport continu. L'emmagatzematge segons sensibilitat a temperatures no només s'aplica en el magatzem, sinó també en els camions altament innovadors de Pistor. Les 3 diferents zones de temperatura en el camió permeten el lliurament d'articles de diversos assortiments, tant articles no peribles com a articles peribles i congelats.

Diverses solucions gestionades en un sol sistema

El gran avantatge de la solució implementada en Pistor és que Wamas gestiona tots els sistemes de la instal·lació des d'un només punt. El sistema de gestió de magatzems (SGA) combina la gestió del magatzem amb el programari dels processos operatius, incloent el processament de comandes, i amb la planificació de la distribució fins a la facturació.

Una altra novetat és la ‘funció de trencaments’, és a dir en cas de trencament d'un article, Wamas torna a planificar i preparar aquest article automàticament.

En qualitat de contractista general, SSI Schäfer no solament ha subministrat totes les instal·lacions logístiques, sinó també Wamas, el propi sistema de gestió de magatzems i flux de materials, així com els PLC. Una fita especial d'aquest projecte és el concepte de seguretat innovador que s'ha instal·lat per primera vegada. Disposa d'un PLC de seguretat que abasta tots els sistemes.

“En la fase crucial de l'arrencada vam haver de preparar les comandes tant en el magatzem ja existent com en el nou magatzem amb dos sistemes de gestió de magatzems al mateix temps. No obstant això sempre aconseguim a processar les comandes de client a temps”, va comentar Roland Schwegler, director del centre Pistor ‘WUZ West’. Fins i tot en la intensa fase de prova la instal·lació romania en ple funcionament tots els dies.

El sistema de gestió de magatzems (SGA) combina la gestió del magatzem amb el programari dels processos operatius...
El sistema de gestió de magatzems (SGA) combina la gestió del magatzem amb el programari dels processos operatius, incloent el processament de comandes, i amb la planificació de la distribució fins a la facturació.

Rendibilitat, qualitat, ergonomia & sostenibilitat

El centre ‘WUZ West’ ha influït considerablement el futur desenvolupament de l'empresa Pistor.

Unes dels avantatges més importants de la realització del nou centre de distribució són la reducció de costos de processos i personal gràcies a un programari logístic continu, l'increment d'eficiència d'energia, així com la creació de llocs de treball ergonòmics.

Aquesta implementació tecnològica innovadora permet un creixement continu de l'empresa Pistor AG i l'extensió de l'assortiment, però també proporciona un important avantatge competitiu, fins a sent un argument clau en reunions de venda amb clients.

“SSI Schäfer és un soci competent amb un enfocament en les necessitats del client, però que al mateix temps destaca amb la deguda flexibilitat per prendre decisions ràpides i solucionar problemes i trobar solucions alternatives", diu Richard Betschart, director de Projectes i Logística, així com membre de la gerència de Pistor, sobre la cooperació amb SSI Schäfer en qualitat de contractista general.
Així que ja es considera una altra estreta cooperació i més ampliacions en un futur. Richard Bertschaft sobre el pla: “La creació del centre WUZ West per a mercaderia emmagatzemada a temperatures normals ha estat una primera etapa. S'han planificat ja dues etapes més, enfocades en aliments frescos i congelats. En aquestes etapes també trabajarémos amb SSI Schäfer, estem convençuts d'haver trobat un soci competent per a un futur positiu de Pistor”.

Prestatgeries de panells de quatre pisos per al Grup Thisa Gavias

El Grup Thisa Gavias s'ha consolidat com una de les empreses pioneres en la distribució de materials d'instal·lació, calefacció i sanitaris a Espanya. El magatzem central a Alcalá d'Henares disposa d'uns 12.500 articles i proveeix a 86 punts de venda. Per aconseguir un flux perfecte de mercaderies, la comanda per a la planificació i implementació d'una eficient solució logística va ser adjudicat a SSI Schäfer.

El projecte és sinònim de les sinergies dins del grup empresarial, que van permetre trobar la solució ideal per al client. El Grup Thisa Gavias s'inclinava inicialment per un miniload. No obstant això, una anàlisi de dades objectiu realitzat per SSI Schäfer va llançar que, en aquest cas, la solució més simple i econòmica era la millor. El resultat és una prestatgeria de panells de quatre pisos i 9,86 m d'altura que optimitza els processos i exclou els freqüents colls d'ampolla en la preparació de comandes. Actualment, els 1.180 mòduls de prestatgeria només contenen uns 5.000 articles. D'aquesta manera, la solució ofereix capacitats suficients per al futur i garanteix una millora a llarg termini de l'eficiència del magatzem.

SSI Schäfer va optar per instal·lar per a Grup Thisa Gavias un sistema de prestatgeria de panells de quatre pisos i 9...
SSI Schäfer va optar per instal·lar per a Grup Thisa Gavias un sistema de prestatgeria de panells de quatre pisos i 9,86 m d'altura que optimitza els processos i exclou els freqüents colls d'ampolla en la preparació de comandes.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis