Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La innovación desde cuatro puntos de vista
Pro-Face, Lenze, Leuze Electronic i Vahle van presentar conjuntament les seves novetats en el Santiago Bernabéu

La innovació des de quatre punts de vista

Ricard Arís19/07/2011

18 de juliol de 2011

Resa la dita popular que “la unió fa la força”. Però aquesta frase és més certa quan veiem que la situació econòmica del país encara pot trigar una mica a arreglar-se. Per aquest motiu, quatre empreses que des del primer moment han apostat per la innovació han decidit unir les seves forces per comunicar als seus clients les últimes novetats que van a presentar al mercat pròximament.

Les quatre empreses de les quals parlem (Pro-Face, Lenze, Leuze Electronic i Vahle) van presentar conjuntament les seves novetats el passat 8 de juliol en el marc del Santiago Bernabéu. La sala de premsa de l'estadi, que veu passar habitualment a futbolistes i entrenadors, va servir en aquesta ocasió per presentar els últims projectes que aquestes quatre empreses han estat desenvolupant en els últims mesos.

Pro-Face, com va comentar Manuel José González, gerent de l'empresa, és “el número u a nivell mundial de pantalles tàctils”. A més, cal destacar que “va ser el primer fabricador a treure al mercat, fa 33 anys, una pantalla tàctil”, segons va explicar Carlos Aguilera Sánchez, delegat de la zona centro i sud d'aquesta companyia d'origen japonès. A més, fa 15 anys, Pro-Face va treure el primer panell PC, una pantalla tàctil amb PLC integrada. D'altra banda, en pocs mesos, estan planejant treure una pantalla tàctil formada per dues peces.

La sala de premsa del Santiago Bernabéu va ser l'escenari de les presentacions de les quatre companyies
La sala de premsa del Santiago Bernabéu va ser l'escenari de les presentacions de les quatre companyies.

Aguilera va explicar les novetats en pantalles destinades a la domòtica i també va parlar de les pantalles tàctils, de les quals va destacar que “la sèrie AGP3000 és la gamma estàndard, la característica principal de la qual és la potència en comunicació amb els PLC, es pot comunicar amb 4 protocols diferents alhora i intercanviar informació”. Quant a la seriï GP4100, de 3,4", Aguilera va concretar que “el programari és gratuït, existeixen 4 models diferents, amb un port mini-USB”, entre altres característiques.

Per la seva banda, Marc Noguera, del departament tècnic de Pro-Face, va desgranar les últimes novetats de programari de Pro-Face. GPproEX, del que va explicar que “serveix per programar totes les pantalles, incloses les que tenen PLC”. WinGP és un altre dels programes que usen les seves pantalles, el qual es pot utilitzar tota l'eina de disseny d'una HMI també en un PC convencional.

Després de la presentació, els visitants van poder fer-se una foto en la gespa de l'estadi
Després de la presentació, els visitants van poder fer-se una foto en la gespa de l'estadi.

El Pro-Server “és una aplicació per a ordinador que es connecta amb totes les pantalles que hi ha en fàbrica i captura dades d'aquestes pantalles, destinat a la producció o trazabilidad”. GP Viewer “és un programari de monitoratge remot, per connectar-nos remotament a la pantalla que vulguem i veure el que ocorre en la pantalla”. Noguera també va voler deixar clar que “és un programari pensat per anar ràpid, ja que quan es coneix, es perd poc temps en programació”.

Detectar l'indetectable

Leuze Electronic, com bé va explicar el seu gerent Jaume Torres, “és una empresa familiar amb 1500 empleats a tot el món i una facturació de 210 milions d'euros”. El grup va néixer en 1963, en el qual es va començar treballant en el desenvolupament del primer sensor optoeléctrico per a màquines pròpies en sector tèxtil. Trenta anys més tard van fundar Leuze Lumiflex, marca que quedaria fusionada amb Leuze electronic en 2009.

Actualment el seu major focus de negoci són els sensors i els sistemes d'identificació i seguretat. En el primer cas, la divisió de detecció, està dedicada a la fabricació de sensors optoeléctricos, sensors òptics per a mesurament de distàncies i sensors d'ultrasons, per a la detecció i mesurament. La divisió d'identificació es dedica a sistemes d'identificació RFID, a més de sistemes de transmissió de dades i de mesurament de distància. Finalment, la divisió de seguretat s'encarrega de fabricar sensors i sistemes de seguretat, a més d'assessoria i inspeccions en seguretat.

Els assistents a l'acte van poder veure i conèixer els detalls concrets de les novetats anunciades durant la presentació...
Els assistents a l'acte van poder veure i conèixer els detalls concrets de les novetats anunciades durant la presentació.

Els seus sistemes són també aplicables a la logística, ja que compten amb sistemes d'identificació, de transmissió de dades i mesurament de distàncies, com a lectors de codi de barres, sistemes RFID, unitats de connexió modulars, sitemas de processament d'imatges, transmissió òptica de dades, mesuradors òptics de distàncies o lectors manuals de codis.

Solucions en automatització industrial

La tercera de les empreses que es va presentar en el Santiago Bernabéu va ser Lenze. Amb seu a Alemanya, té més de 3.000 treballadors a tot el món i factura 550 milions d'euros. Té plantes de producció a EUA, França i Alemanya. El seu gerent, Óscar Chaves, va explicar que actualment l'empresa “centra la seva activitat en Eupora, però en els últims anys ens estem expandint a Àsia i Estats Units”.

D'esquerra a dreta, els gerents de Leuze Electronic, Jaume Torres; de Vahle, Marcos Martínez; de Lenze, Óscar Chaves; i de Pro-Face...
D'esquerra a dreta, els gerents de Leuze Electronic, Jaume Torres; de Vahle, Marcos Martínez; de Lenze, Óscar Chaves; i de Pro-Face, Manuel José González.

Per la seva banda, Juan Manuel Gil, delegat de la zona centro, va aclarir que Lenze es dedica a l'automatització industrial i als accionaments, la qual cosa inclou “reductors d'alt rendiment, de tots els tipus bàsics, engranatges elocoidales, engranatges cònics, eixos paral·lels, als quals podem adaptar els nostres montores asíncrons, d'eficiència I2 i I3. També podem adaptar-los servomotores, tant síncrons com a asíncrons”.

Gil va destacar la vàlua de la seva gamma de minimotores: “Són motors de petita potència, que es combinen amb els nostres reductors de baixa grandària per a aplicacions on les càrregues són lleugeres”. Tots els seus equips, a més, compten amb una memòria extraïble, la qual cosa facilita el seu manteniment, ja que “per substituir un equip per un altre tan solament necessitarem extreure la memòria amb tots els paràmetres d'un equip i instal·lar-la en l'equip nou”.

Conduir la teva empresa a l'èxit

Vahle, com totes les empreses que van participar en l'esdeveniment, “és una empresa familiar amb presència en els cinc continents i subministra electricitat a màquines que es mouen”, com va descriure Marcos Martínez Esser, gerent de l'empresa. Els seus punts de producció estan a Alemanya i la particularitat d'aquesta empresa és que es dedica a “una gamma molt àmplia d'aplicacions industrials”.

El coctail final va servir per realitzar contactes comercials i veure les novetats de les quatre companyies
El coctail final va servir per realitzar contactes comercials i veure les novetats de les quatre companyies.

La gamma de clients i aplicacions és també molt àmplia, explicant-se entre aquests, els sectors de l'elevació, la logística, l'automoció, la indústria pesada, els ports i el transport. Alberto López, el director comercial, va desgranar les novetats presentades, com “la línia de seguretat MKH, que és una línia compacta, d'entre sis i deu pols”. Es tracta d'un sistema modular de barres de quatre metres amb una carcassa de plàstic en la qual s'introdueixen les pistes de coure.

López va destacar que es tracta de “una conducció molt petita; ocupa 56 per 88 mil·límetres i va de 6 fins a 10 pols, i a intensitats de 40 fins a 200 amperes”. Una altra de les característiques d'aquest producte és que “amb aquest tipus de conducció, serveix tant per a interior com para exterior, l'única diferència és que en interior es col·loquen cada dos metres i en exterior, cada metre”. És un producte fàcilment instalable amb molts accessoris com a llavis de neoprè perquè sigui més estanc.

Després de les presentacions de producte, els assistents a l'acte van tenir la possibilitat de trepitjar la gespa del Santiago Bernabéu i si es fes una foto en ell. La jornada va acabar amb un còctel en el qual els assistents van poder veure en persona com funcionen els productes que els representants de les quatre companyies van presentar durant la roda de premsa anterior.

Empreses o entitats relacionades

Leuze Electronic, S.A.U.
Vahle España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis