Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Revólver con propulsión integrada de herramientas
Més velocitat, més rendiment, més productivitat...

Revòlver amb propulsió integrada d'eines

Heiko Müller, gerent, Sauter Feinmechanik GmbH14/06/2011

14 de juny de 2011

A causa de la intensa pressió sobre els costos, especialment en els processos de mecanitzat, sorgeix el desig de disposar d'un procés efectiu i eficient, si pot ser en una sola fixació. Això té com a conseqüència un augment constant del mecanitzat complet de les operacions de tornejat i fresat en el torn. Per al revòlver d'eines, això significa que sempre hi ha noves exigències de rendiment en primer plànol.

Amb el nou Direct-Tool-Drive-Revolver, Sauter Feinmechanik ha posat la primera pedra per aconseguir el mecanitzat complet en els torns clàssics. Amb un motor integrat en el disc d'eines s'aconsegueixen enormes dades de rendiment que permeten una major rendibilitat, millors temps d'execució i, per tant, una major productivitat del torn.

En el passat, la física posava límits que afectaven el propulsor central d'eines del revòlver. Els complexos trens de transmissió amb costosos engranatges cònics estaven subjectes a un elevat desgast a causa de les col·lisions. Això es veia sobretot en el fresat amb tall interromput, com per exemple amb percussors poligonals.

Sauter Feinmechanik GmbH va produir i va patentar un revòlver d'eines amb propulsió integrada d'eines: el 'revòlver d'eines Direct Tool'. Les eines de perforat, de fresat i d'esmolada s'accionen directament en el disc a causa de la integració del motor propulsor d'eines. Per això ja és innecessària una costosa transmissió de la potència de propulsió mitjançant trens propulsors. També es redueixen al mínim les vibracions i la formació de calor, i és clarament perceptible en el resultat del mecanitzat.

El nou Direct-Tool-Drive-Revolver posa la primera pedra per aconseguir el mecanitzat complet en els torns clàssics
El nou Direct-Tool-Drive-Revolver posa la primera pedra per aconseguir el mecanitzat complet en els torns clàssics.

La propulsió directa de l'eina permet un nombre màxim de revolucions en la mateixa que puja a 10.000 rpm. La millor transmissió de força fa que s'aconsegueixi una potència de mecanitzat fins a 4 vegades més gran en comparació amb els revòlvers convencionals. Els antics problemes de lubricació de la transmissió en mecanitzats que requerien un elevat nombre de revolucions pertanyen, per tant, al passat.

Per tant, amb el nou Direct-Tool-Drive-Revolver de Sauter es poden realitzar tant operacions de tornejat com moltes altres formes de mecanitzat, com per exemple, fresat amb tall interromput i fresat d'alt rendiment amb gran volum de despreniment d'encenalls.

En els assaigs pràctics es van aconseguir magnífics rendiments de fresat i unes capacitats d'arrencada d'encenalls. Així, amb una eina especial de fresat es va poder arribar a una profunditat de tall de 5 mm, ample de maduixa 50 mm (5 mm) a 0,25 mm d'avanç en acer temperat amb 1.000 N / mm ² de resistència a la tracció. D'aquí resulta una taxa de despreniment de ferritja per unitat de temps de Q = 253 cm ³ / min. En aquest cas la càrrega del motor només puja al 65%. Per tant, encara sobren reserves per allisar els talls. El maquinat d'alt rendiment amb un revòlver amb prou feines té límits.

Eina de fresat en el revòlver
Eina de fresat en el revòlver.

Altre dels seus avantatges és la utilització combinada del motor integrat en el disc de l'eina per a la propulsió de la mateixa i de la propulsió giratòria. D'aquesta manera es suprimeix el motor que abans estava col·locat fora i s'aconsegueix una construcció compacta i molt més curta del cos. D'aquesta manera, també és possible la integració del revòlver en gairebé qualsevol entorn i tot en situacions de muntatge en què es disposi de poc espai.

Per al control només es necessita un eix NC

Una altra dels avantatges és que amb la tecnologia d'un sol motor només necessita un eix NC per controlar el revòlver. En el cas dels fabricants de màquines, això repercuteix d'una banda en els costos i, d'altra, en la necessitat d'espai de l'armari de distribució.

Per augmentar l'estabilitat en l'maquinat d'alt rendiment, es poden posar en el disc estàndard d'eines dels portaeines i les eines propulsades en l'allotjament habitual DIN ISO 10889 - (VDI-Eines) reforçat addicionalment amb una fixació per brida de 4 cargols.

No obstant això, l'ampliació de la interfície i les possibilitats que això comporta no limiten l'ús de les eines habituals DIN ISO 10889.

Valors de rendiment:

  • Velocitat màx.: 10.000 rpm
  • Moment de gir màx.: 60 Nm
  • Moment de gir: 30 Nm (100% ED)
  • Potència màxima: 25 kW
  • Potència nominal: 13 kW
Revòlver compacte d'eines amb sistema Trifix de canvi ràpid de precisió
Revòlver compacte d'eines amb sistema Trifix de canvi ràpid de precisió.

Empreses o entitats relacionades

Maquinaria de Producción Europea, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis