Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Máxima precisión en componentes de plástico
L'empresa borsch + Wenig aposta per la precisió sense igual dels robots Kuka en l'emmotllament per injecció de productes de plàstic

Màxima precisió en components de plàstic

Josephine Schmidt, Corporate Communications, Kuka Roboter GmbH29/04/2011
A l'empresa borsch + Wenig GmbH tot gira entorn del mecanitzat de material sintètic, ja sigui en forma de goma escuma o de plàstic, o combinant ambdós. L'oferta de l'empresa tecnològica del sud d'Alemanya inclou el que pocs ofereixen: des de la producció de peces soltes fins a la de grups complets, aplicant sempre els estàndards de qualitat més exigents. Gràcies a l'ús de robots Kuka , aquesta empresa, situada a Diedorf prop d'Augsburg i amb 300 empleats en plantilla, ha aconseguit augmentar la productivitat.

Ja des de la seva fundació l'any 1961, l'empresa borsch + Wenig GmbH es dedica al mecanitzat de goma. Des de 1985, l'empresa opera també en el sector de l'emmotllament per injecció i produeix per a la indústria. La seva gamma de productes abasta des de components per a frigorífics i rentadores per a la indústria de l'electrodomèstic fins al subministrament de productes per al sector automobilístic. A dia d'avui, l'empresa borsch + Wenig GmbH té en ús 40 màquines d'emmotllament per injecció del tipus Sumitomo Demag (representada a Espanya per Mecman) . "Fins l'any 2009 la nostra producció comptava exclusivament amb robots lineals. L'augment de les comandes, de la varietat de components i de la complexitat dels processos ha exigit el reequipament de les nostres instal·lacions amb robots industrials ", explica Carlo Wenig, gerent tècnic de borsch + Wenig GmbH. La nostra empresa compta avui dia amb nou instal·lacions amb robots Kuka de braç articulat. -Amb SAR Elektronic GmbH, situada a Gunzenhausen i companyia col·laboradora de Kuka, hem trobat un soci fiable que ens ha assessorat i assistit durant les fases del projecte-continua Carlo Wenig.

Cicles més ràpids, menys peces defectuoses

Les característiques tridimensionals i la gran varietat de variants dels nous components de plàstic per als vehicles tot terreny de Porsche i Volkswagen fan que la seva producció sigui molt més exigent que la dels seus predecessors. Aquests reptes van ser el criteri decisiu perquè la gerència prengués la decisió d'emprar per primera vegada l'any 2009 robots de braç articulat en les màquines d'emmotllament per injecció. -Fer-ho de forma manual hauria estat impossible-explica Johannes Spatz, enginyer en borsch + Wenig. El procés en la primera instal lació comença amb la col·locació de dos casquets en el motlle d'injecció i amb la ràpida retirada de l'article directament dels ejectors. Amb la peça en l'arpa de descàrrega, el robot de consola Kuka KR 60 L30-4KS Speed es desplaça amb màxima precisió fins a cada un dels dispositius perifèrics fixos i completa, així, els articles amb fins a vuit perns roscats. En el següent pas, s'introdueix una femella de pressió que ha d'haver superat satisfactòriament un control de qualitat. A continuació, la peça es col loca sobre una cinta transportadora i el procés comença de nou.

KR 60-4 KS
KR 60-4 KS.

L'innovador paquet d'opcions de Kuka: la unitat de mitjans

Els robots lineals no eren suficients per fer front a l'augment del nombre de peces a fabricar. -Sense l'automatització, hauríem produït moltes menys peces l'any passat-apunta Johannes Spatz. Els robots Kuka s'empren especialment per fabricar els components elaborats a partir de dos materials. -Els criteris que ens van motivar a realitzar el reequipament van ser la reducció considerable dels temps en què el motlle està obert, l'extrema precisió de posicionament, la rigidesa en canviar de cavitat 1 a cavitat 2, així com el desemmotllament ferm i fluid - descriu Carlo Wenig-. En comparació amb la tècnica lineal, es produeixen menys errors en les instal·lacions, els temps de preparació són mínims, no es donen intervals de manteniment i el desgast de les eines és menor. També el nombre de peces defectuoses ha disminuït notablement-continua Carlo Wenig. L'empresa borsch + Wenig aposta no només per robots de consola de pes, abast i velocitat optimitzats, sinó també per les opcions estandarditzades que ofereix Kuka, com la unitat de mitjans. Aquesta està instal·lada sobre l'eix A3, seguint els seus moviments, i s'ocupa de realitzar l'intercanvi de senyals elèctrics i pneumàtiques en l'arpa. En comparació amb un robot lineal, els models de consola poden instal·lar-se a naus més baixes i requereixen una superfície d'instal lació menor.

"Es produeixen menys errors en les instal·lacions, els temps de preparació són mínims, no es donen intervals de manteniment i el desgast de les eines és menor"

El robot Kuka canvia d'eina de forma autònoma

La gran varietat de peces que es produeixen exigeix l'ús de grapes diferents. -Fer front a les noves exigències era per a un robot lineal, limitat pel seu sistema cartesià, molt difícil-explica Christian Muller, cap d'aplicacions d'emmotllament per injecció en borsch + Wenig GmbH-. Els costos d'equipament eren enormes i els empleats havien d'ocupar-se de canviar l'arpa del robot lineal.

SAR, la companyia col·laboradora de Kuka, s'ocupa d'instal lar la completa perifèria per al robot de braç articulat, així com de posar les urpes a disposició en una mena d'estació on esperen a ser recollides i aplicades en el procés. El robot de sis eixos posa en aquesta estació la força que ja no necessita i, amb ajuda d'un codi, busca una altra d'entre les sis disponibles. -Des d'un principi, els nostres empleats van mostrar gran iniciativa a treballar en les noves màquines i ja compten amb els coneixements necessaris per a mantenir i instal lar les urpes-explica orgullós Johannes Spatz.

El robot de consola en màquines petites

Després de la reeixida automatització de la màquina d'emmotllament per injecció de 650 t de força de tancament, borsch + Wenig GmbH decidir automatitzar també una màquina petita de 150 t de força de tancament i dos components (tou i dur) emprant un robot de sis eixos . El robot emprat va ser un model de consola petit, el KR 6 KS. El procés inclou la inserció precisa i obliqua de dos anells metàl·lics en una posició de definició flexible.

KR 6
KR 6.

Els millors empleats - els millors robots

Les empreses dedicades al emmotllament per injecció tenen forts competidors a nivell mundial. Borsch + Wenig GmbH va a apostar també en el futur per robots Kuka: ja hi ha un nou projecte en planificació. S'ha realitzat la comanda de tres robots d'consola a SAR GmbH, la posada en servei està prevista per a principis de l'estiu de 2011. -Les nostres peces de plàstic són complexes i s'han de produir en grans lots i variants. Per això ens hem decidit per robots Kuka. Sense la flexibilitat dels robots Kuka, la posada en pràctica no seria ni rendible ni qualitativa-ens diu Christian Muller.

Fins a finals del 2011 es preveu formar a les instal·lacions a gairebé tot el personal especialitzat de borsch + Wenig. Lo Wenig està convençut: El nostre objectiu és tenir els millors empleats. I això és igualment vàlid per als nostres robots. Els nostres col legues els robots treballen, igual que nosaltres, a crear un valor afegit. I les xifres, les dades i els fets ho diuen tot.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    16/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAX JornadasSick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis