Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Láser en estado sólido
Ja sigui làser de fibra o de disc, ambdós sistemes proporcionen un elevat rendiment en el tall de xapa

Làser en estat sòlid

Jorge L. Rodríguez Ordás, gerent de Tecoi Cort15/04/2011

15 abril 2011

En l'actualitat, el làser s'ha fet extremadament comú en el sector de la caldereria de gruixos mitjans-fins, però recentment s'ha introduït en el sector del tall làser el concepte de la màquina de grans dimensions per a tall de xapes industrials de gran format i la realització de peces en materials especials com llautó, coure, titani, etc.

El sistema de làser per a tall industrial més comú fins als nostres dies ha estat el ressonador de CO 2.

Aquest sistema ens ha acompanyat durant més de 20 anys en el sector del tall de metalls però actualment estem veient com cada vegada més clients opten per la tecnologia de làser d'estat sòlid per a les seves noves instal·lacions de tall.

Dins d'aquest tipus de làser podem distingir dos tipus de ressonador:

  • Làser de fibra.
  • Làser de disc.
Màquina làser LS DISK 9030 de Tecoi equipada amb generador làser TruDisk de Trumpf
Màquina làser LS DISK 9030 de Tecoi equipada amb generador làser TruDisk de Trumpf.

El làser de fibra està basat en el bombament de la llum directament en la terminació de fibres òptiques d'un diàmetre extremadament fi (entre 5 i 30 micres normalment).
La suma de potència en aquests ressonadors, s'aconsegueix ajuntant diverses d'aquestes fibres fins a aconseguir la potència requerida. Un cop tenim concentrada la llum de diverses d'aquestes fibres, aquesta es projecta a la fibra de sortida cap al capçal de procés.

Aquest sistema té molt bons resultats fins potències de 3 quilowatts. A partir d'aquestes potències, la qualitat del llamp baixa considerablement, limitant el camp d'aplicació.

El làser de disc basa el seu funcionament en bombar la llum des dels díodes directament sobre un disc estàtic, ressonant en aquest la llum i projectant directament sobre la fibra de sortida cap al capçal de procés. Amb aquest sistema s'aconsegueixen potències de raig elevades amb una qualitat excel lent.

Les potències disponibles amb el principal fabricant d'aquest tipus de ressonador arriben fins a 16 quilowatts amb una qualitat de raig excel lent. Aquest avantatge permet l'aplicació en un gran ventall de treballs tant de soldadura com tall o marcat.
L'avantatge més important que aporten els dos sistemes és el seu elevat rendiment proper al 30%, mentre que un CO 2 arriba només a l'entorn del 10%.

A més de tot això, aquests ressonadors no necessiten cap gas per generar el llamp, ni de camí òptic per conduir-lo fins el capçal de procés.
La fibra de transport permet portar el feix de llum fins al punt de treball d'una forma segura i sense manteniment, aconseguint longituds de màquines per tall làser mai vistes.

Per exemple, Tecoi fabrica formats per tall fins a 24 metres de longitud sense reposicions i fins a 6 metres d'amplada amb velocitats de moviment fins a 125 metres per minut.
Aquests avantatges, aporten un important increment en la robustesa d'aquests equips i els fan idonis per a aplicacions en tall i soldadura per a la caldereria mitjana i l'elaboració de peces de gran format.

Màquina làser LS DISK de Tecoi amb format per a tall fins a 24 m de longitud sense reposicions i fins a 6 m d'amplada
Màquina làser LS DISK de Tecoi amb format per a tall fins a 24 m de longitud sense reposicions i fins a 6 m d'amplada.
Aquests avantatges, aporten un important increment en la robustesa d'aquests equips i els fan idonis per a aplicacions en tall i soldadura per a la caldereria mitjana i l'elaboració de peces de gran format.
Grans produccions i alt rendiment. (Model LS DISK de Tecoi)
Grans produccions i alt rendiment. (Model LS DISK de Tecoi).
Tot això, unit a la baixa refracció d'aquest tipus de feix de llum, permet incloure en aquestes màquines capçals de bisellat per a la preparació de vores de soldadura i la possibilitat d'instal lar diversos capçals per a tall simultani
Capçal de bisellat làser Bevel Arc de Tecoi Cort
Capçal de bisellat làser Bevel Arc de Tecoi Cort.

Avui en dia, es pot considerar a aquesta tecnologia el major avanç en sistemes de tall de precisió per al sector de la caldereria mitjana en els últims temps.

Empreses o entitats relacionades

Tecoi Corte, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis