Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Jordi López, Maquinaria Termoplástico

"La manca de finançament és un de les principals causes de la manca d'inversió, però no l'única"

Entrevista a Jordi López, Maquinària Termoplàstic

Redacció Interempreses07/02/2011
Després de la celebració de la ja tradicional reunió de proveïdors d'injectores, Interempreses-Plàstics Universals ha volgut conèixer l'opinió dels principals subministradors espanyols sobre qüestions actuals que preocupen el sector al nostre país.
Jordi López
Jordi López.

Molts van tornar de la K amb la idea que va ser una bona fira. Es respirava cert optimisme en el sector, passadissos plens, molts contactes i fins i tot vendes, creu que el sector a Espanya es recuperarà pròximament? ¿Creu que el problema del finançament és un dels principals ara mateix o el problema és un altre?

Realment la passada K, va ser una fira amb molts contactes i bastants positius, incloent vendes. Efectivament, hi ha una tendència a la recuperació del sector del plàstic a Espanya encara que ho fa amb lentitud. Òbviament això ve derivat d'un llarg temps sense inversió per part de les empreses, que es veuen en la necessitat d'incorporar noves tecnologies, però amb la clara necessitat de substituir més que d'ampliar.

El problema del finançament és una de les principals causes de la manca d'inversió, però no l'única. La incertesa del mercat en general, és també un dels problemes, sinó el primer, que frena la inversió.

¿Creu que hi ha algun segment industrial que serà el que lideri la millora del sector de la injecció a Espanya?

Sens dubte hi ha dos sectors que lideraran-ja ho estan fent-la recuperació del mercat. Aquests són el sector del packaging i el sector mèdic.

Si en peces fàcils ja no es pot competir amb països més barats, què ha de fer el injectador espanyol? Més automatització de processos? Més integració de funcions?

Com ja he comentat en altres ocasions, el injectador nacional ha de realitzar un esforç i renovar el seu parc de maquinària incorporant injectores amb un nivell tecnològic important i que, per les seves característiques pròpies, els permetin millorar la producció dels seus productes i que, fonamentalment, aquestes màquines els facin reduir els costos d'energia. Aquí, la nostra representada BMB és sens dubte un dels capdavanters en la nova tecnologia de màquines amb elevats estalvis energètics.

L'automatització de processos és un altre dels pilars bàsics per a ser competitius amb altres mercats. Nosaltres, MTP, SL, aportem amb les nostres representades Star, Moretto i Eurochiller, un ampli ventall de possibilitats per a l'optimització i automatització de processos.

Empreses o entitats relacionades

Maquinaria Termo Plásticos, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis