Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Stand en Equiplast 96 (Barcelona): Comav

Stand a Equiplast 96 (Barcelona): COMAV

01/01/1997

Equiplast, a manera de passeig

En ser Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas la manifestació més important que reuneix al nostre país a la indústria de plàstics, vam creure oportú en el seu moment anticipar al lector el màxim de dades sobre les presentacions que podien ser del seu interès. Per això sintetitzem en el número 40 de Plàstics Universals, tota la informació de 165 expositors que van tenir la gentilesa de contestar als nostres qüestionaris. Sense perjudici d'ampliar detalls sobre algunes de les presentacions ressenyades, esmentem ara algunes de noves de particular interès.

A causa del volum d'informació que ofereix en tots els seus números aquesta revista, és difícil que en qualsevol fira es presentin moltes novetats que no haguem citat anteriorment. Aquest és el cas, per exemple, de les noves màquines d'injecció de mida petita de Erinca, que presenten la major part de les característiques d'una injectora major, però que està particularment adaptada per a la fabricació de sèries curta de peces de mida petita que no resulta econòmic produir en màquines grans. La japonesa Nissei va exposar una màquina similar en grandària, una mica més sofisticada, però un 50% més costosa.

Excés d'oferta d'injectores

De tota manera, el sector de la màquina d'injecció sembla presentar un excés d'oferta, de manera que els preus de les màquines estan actualment afinats al màxim i es tendeix a la construcció modular per adaptar-se a diferents treballs o la de màquines molt especialitzades.

Entre elles, és una novetat una màquina sense columnes SK que va presentar Sächsische Kunststofftechnik a l'estand de Diego de Ramon Larios. Sense que pugui assegurar-se que aquesta sigui una tendència de futur, se segueix el camí obert per Engel. Una altra màquina digna d'atenció és la presentada per JB Fiser, la principal producció és la de màquines d'execució vertical, que en aquesta ocasió ha desenvolupat la SF4-150 MCI 40, un equip horitzontal de 1500 kN capaç d'injectar 430 cm, amb control Siemens i llum entre barres de 460 mm, que crida l'atenció per la seva carenat total, poc usual en màquines d'aquest tipus.

Lamentablement, Construccions Margarit, un dels grans productors d'aquest tipus de màquines està experimentant dificultats econòmiques, de les quals esperem que es recuperi, i no va poder materialitzar la seva anunciada presència a Equiplast. L'altre gran constructor espanyol, Mateu i Solé, serà objecte d'una ressenya més detallada en el proper butlletí.

De tota manera, els modeladors per injecció es preocupaven més per buscar equips perifèrics que permetin reduir necessitats de mà d'obra per atendre cada màquina, com les Green Box presentades per Equips, que emmagatzemen seqüencialment en caixes quantitats programades de modelats.

L'emmotllament per R-RIM es constitueix en una alternativa cada vegada més important al emmotllament per injecció en peces exteriors de l'automòbil. L'última novetat en aquest camp la presentava Krauss-Maffei, amb un equip per modelar grans peces reforçades amb fibra de vidre, en poliuretà integral, amb alternativament revestiment tèxtil, en què la pròpia màquina integra la Projecció simultània sobre el motlle obert de la fibra de vidre, en longituds fins a 100 mm.

L'extrusió continua penetrant en nous camps d'aplicació, envaint els fins ara reservats al paper: Dolci Extrusió ha desenvolupat un sistema de fabricació de coextrusionat per fabricar bolquers que ha tingut tal èxit que destina la totalitat de la seva capacitat en aquesta línia al mercat nord-americà.

La concentració dels expositors de motlles patrocinada per Ascamm constituir un model d'organització del sector molt apreciada pels visitants, que van poder avaluar còmodament la interessant oferta d'aquest.

És de lamentar que les disponibilitats d'espai de la nova ubicació de Equiplast no hagin deixat suficient lloc per incloure-hi als fabricants de matèries. Situats en la seva majoria a Expoquimia, obliguen a dividir l'atenció del visitant entre els dos espais i temem que aquesta situació no pugui remeiar per a la pròxima ocasió, ja que l'èxit de l'actual ha animat a molts expositors a demanar una ampliació de les seves àrees d'estand.

D'altra banda, és un camp en el qual rarament es produeixen novetats importants que no haguem ressenyat amb anterioritat i que, en aquest moment, introdueix una certa confusió fins que no s'hagin aclarit els avantatges reals dels productes dels catalitzadors metalocénicos, d'els que ens hem ocupat àmpliament. Va cridar l'atenció la presentació per la firma italiana Gaypa de masterbatch color per PET.

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.
Equiper, S.L.
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced FactoriesX JornadasMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis