Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schäfer realiza una solución de picking innovadora para la cadena Desigual
El programari logístic Wamas cap client és igual a un altre i s'adapta a les necessitats de cada client

SSI Schäfer realitza una solució de picking innovadora per a la cadena Desigual

Redacció Interempreses22/11/2010

22 novembre 2010

El sector de moda representa un gran repte per al procés de preparació de comandes, el qual ha de complir uns criteris molt estrictes. Per exemple, totes les talles diferents d'un article han d'anar juntes en una caixa de lliurament per simplificar el control en arribar a la botiga. A més, les comandes i documents corresponents tenen una estructura particular i els diferents assortits (dones, homes, nens) no s'han de barrejar en les caixes.
Espai dedicat al procés de picking. Foto: SSI Schäfer
Espai dedicat al procés de picking. Foto: SSI Schäfer.

Complint amb aquests criteris és possible minimitzar l'esforç del personal a les botigues. A part d'això, els processos logístics en el comerç tèxtil es basen en els següents dos processos de negoci principals: 'Initials' i 'Repeats'.

El món de la moda ofereix com a mínim dos col·leccions per any - primavera / estiu i tardor / hivern. En dues campanyes (o també anomenades 'Initials') es lliuren les peces als diferents punts de venda per a l'inici de la temporada corresponent. Aquestes campanyes, així com les dates corresponents, ja són planificades amb mesos d'antelació. A més, les peces ja són assignades als diferents punts de venda abans de la seva fabricació. En principi, aquests 'Initials' tenen un gran volum total, però les peces individuals són proporcionades successivament durant setmanes des de la fabricació a la central de distribució. Per tant, l'assortiment de roba no està registrat en el magatzem completament fins poc abans de la data de lliurament prevista de la campanya. Per assegurar que malgrat el gran volum de comandes, la campanya sigui processada de manera eficient i que tots les comandes siguin lliurats en la data prevista, cal començar amb la preparació de les comandes en emmagatzemar els primers articles de la campanya. El repte logístic d'aquests comandes de campanya és que s'ha de llançar la preparació de comandes en un moment, quan encara no estan disponibles tots els articles per a les comandes. De fet, les comandes no poden acabar fins a l'última recepció de mercaderies de la campanya.

La col·laboració amb l'expert en logística SSI Schäfer ha obert noves possibilitats per Desigual

Però, paral·lelament a les campanyes, es produeixen contínuament comandes de reposició. Mitjançant aquests 'Repeats' es reposa la mercaderia venuda a les botigues. Es caracteritzen pel seu petit volum de lliurament per comanda, així com pels cicles d'execució mínims.

El procés de picking òptim per Desigual combina els dos processos de negoci esmentats de forma eficient. Altres sistemes convencionals, en canvi, estan sotmesos a diverses restriccions i com a conseqüència els costos logístics augmenten.

Per afrontar aquests desavantatges, SSI Schäfer ha desenvolupat un mètode de picking adaptat als processos i necessitats del comerç tèxtil. Així, pot mantenir el pas amb l'enorme velocitat d'expansió de Desigual.

Disposició automàtica de caixes de client sota calaix del 'sorter'. Foto: SSI Schäfer
Disposició automàtica de caixes de client sota calaix del 'sorter'. Foto: SSI Schäfer.

Combinació innovadora del sistema de classificació (sorter) i calaixos

En comparació amb sistemes convencionals, la solució de SSI Schäfer destaca per l'automatització dels punts finals del 'sorter' en combinació amb un 'Split-Tray-Sorter'. A més, aquests punts finals són gestionats de forma altament dinàmica. Són "calaixos" i es troben directament sota el sistema de classificació (sorter). Les caixes de clients es preparen de forma dinàmica i en l'ordre adequat sota dels calaixos per després ser buidades. Mitjançant aquesta ordenació és possible gestionar moltes més ordres de clients en els punts finals del sistema de classificació ('sorter'). En Desigual s'assoleixen 4000 comandes per a 54 calaixos. La combinació 'sorter-calaix' actua com memòria intermèdia de sincronització entre picking i caixa de comanda.

En dues ubicacions ergonòmiques de picking es preparen 3600 peces de roba per hora i lloc de treball, estant ja obertes les caixes d'origen i les peces preparades es col·loquen en l'alimentació del 'sorter'. Les ubicacions de picking estan dissenyades de tal manera que són idònies tant per a la col·lecció d'estiu com per a la col·lecció d'hivern, en la qual les peces són més grans. Una cinta d'alimentació automàtica serveix com memòria intermèdia entre l'operari de preparació i el 'sorter' i no obstaculitza el treball dels operaris. El sistema de transport continu també es realitza per SSI Schäfer. El sistema de classificació distribueix la mercaderia en dos piles als 54 calaixos intermedis i els quals distribueixen les peces de forma automàtica i precisa a les caixes de clients corresponents, que són col·locades automàticament. A continuació, les caixes mig plenes es transporten automàticament al magatzem de memòria intermèdia intermedi altament dinàmic de tres passadissos i 5.400 ubicacions.

Aquesta solució destaca per l'automatització dels punts finals del 'sorter' en combinació amb un 'Split-Tray-Sorter'. Foto: SSI Schäfer...
Aquesta solució destaca per l'automatització dels punts finals del 'sorter' en combinació amb un 'Split-Tray-Sorter'. Foto: SSI Schäfer.

L'alçada de les ubicacions d'aquest magatzem construït per Fritz Schäfer està adaptada a l'alçada de les caixes de client obertes. En el magatzem de safates integrades, amb 6 passadissos i 90.000 ubicacions, el programari logístic Wamas gestiona de forma òptima les caixes d'origen i de destinació amb un total de 3 milions de peces de roba.

Per Desigual, els beneficis més importants de la preparació de comandes automàtica amb el 'sorter' són:

  • Eliminació de temps morts del 'batch' mitjançant la separació del procés de picking de l'estructura d'ordre.
  • Minimitzar la dinàmica de caixes d'origen en les ubicacions de picking (un article només és processat una vegada per totes les ordres en la ubicació de picking).
  • Maximització de la quantitat preparada per article en el curs d'un procés de picking.
  • Aprofitament total de les ubicacions de picking-tot i les existents i enormes estructures ABC dels articles-per la creació de grups d'articles i disposició automàtica en l'ordre òptim.
Layout de la instal·lació. Foto: SSI Schäfer
Layout de la instal·lació. Foto: SSI Schäfer.

Utilitzant un espai mínim, SSI Schäfer ha aconseguit crear una solució de picking altament eficient i d'alt rendiment. Així, Desigual pot assegurar que en totes les botigues internacionals sempre disposin de peces de qualsevol talla i color. Per això, la solució logística de SSI Schäfer va rebre dos premis importants de la Fundació ICIL el 2009, així com del Centre Logístic Espanyol.

SSI Schäfer optimitza els processos en Valora

Valora AG és una empresa comercial independent amb seu a Muttenz, Suïssa, que actua a tot Europa. Fundada l'any 1905 sota el nom Merkur AG i renombrada Valora AG l'any 1996, té una plantilla de 6.500 treballadors i compta amb aproximadament 1.400 punts de venda propis en tres països europeus.

Per a realitzar el nou magatzem central a Egerkingen per a la logística a Suïssa, es va encarregar a SSI Schäfer la planificació i realització del nou concepte logístic. De fet, la idea original era optimitzar l'antic magatzem de Muttenz, però posteriorment es va optar per un magatzem nou, més ben situat en Egerkingen (CH) i amb una infraestructura nova amb possibilitats d'expansió addicionals per permetre la planificació de creixement futur.

SSI Schäfer va realitzar un magatzem manual en una superfície d'emmagatzematge d'aproximadament 27.000 metres quadrats, amb el sistema de gestió de magatzems Wamas per optimitzar el flux de mercaderies. SSI Schäfer es va fer càrrec de la planificació i realització d'un sistema de picking 'pick-by-light' semiautomatitzat amb un sistema de transport continu de contenidors per a l'àrea de tabac.

L'objectiu de Valoració AG era homogeneïtzar els diferents processos. El primer pas era la unió de mercaderies i de premsa en el mateix sistema logístic. D'aquesta manera es volien simplificar els processos d'expedició de mercaderies, de planificació del transport i la seva execució.

A més, hi va haver de reduir la complexitat del sistema creada al llarg dels anys per solucions de programari diverses i, per tant, augmentar l'estabilitat i disponibilitat de la instal lació logística en conjunt.

L'execució del projecte no havia d'afectar al nivell de servei de Valoració. Calia buidar el magatzem antic de Muttenz a temps de manera que els dos equips de projecte de SSI Schäfer i Valora disposaven d'uns terminis molt ajustats. La col·laboració entre ambdues empreses va ser òptima i va tenir una influència decisiva en la realització reeixida del projecte.

El sistema de picking 'pick-by-voice' elimina l'ús de llistats o escàners donant com a resultat un flux de treball continu. Per tant, es va aconseguir un augment significatiu en la qualitat de picking.

En l'àrea de tabac es realitza el picking a través d'un sistema 'pick-by-light'.

La nova uniformitat en els processos de treball crea una major flexibilitat en l'ocupació de personal, podent utilitzar els mateixos empleats en gairebé cada àrea. El sistema logístic Wamas ofereix transparència i, per tant, potencial d'optimització en tots els processos.

Els avantatges en la logística de premsa són enormes, especialment en el comerç de revistes, on l'actualitat juga un paper essencial. On era necessari un temps de cicle d'entre 48 i 72 hores es va veure reduït a només 24 hores.

Gairebé la totalitat del volum de revistes per Suïssa es posa a disposició a través del centre logístic Egerkingen. Els diaris són lliurats de forma descentralitzada per les editorials als 11 magatzems regionals en tota Suïssa.

foto

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis