Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soldadura por puntos de armarios de acero
Kuka subministra a l'empresa un robot tipus KR 125 de sis eixos

Soldadura per punts d'armaris d'acer

Font: Kuka19/02/2010

19 febrer 2010

L'empresa Stahlia, un fabricant d'armaris d'acer, per tal de fer front a una competència creixent amb pressió de preus es va plantejar augmentar la productivitat. I, per això, es va fer imprescindible l'automatització del procés de soldadura. Un robot de Kuka els va ajudar.

Ara, una cèl·lula robotitzada soldats els armaris. Aquesta cèl·lula va ser concebuda com un centre de processament flexible per a soldadura de punts, equipada amb un robot Kuka tipus KR 125. El robot de sis eixos fabrica guarda-robes, sobre una taula giratòria, mitjançant el procés de soldadura per punts. Totes dues meitats de la taula giratòria estan equipades amb un útil de soldadura, que consta d'una placa de coure amb mesures de 1.500 x 2.200 mm, i un quadre d'amarratge universal per als armaris. En la instal lació es deixen soldar peces fins a 2.200 mm d'alçada, 1.500 d'ample i 600 de profunditat. Per poder cobrir la totalitat de la gamma de productes amb un robot, Kuka va dotar el KR 125, que de forma estàndard ja té un abast de 2,4 metres, amb una prolongació de braç de 400 mm.

La càrrega dels elements de l'armari triga, de mitjana, cinc minuts, el cicle del robot amb aproximadament 75 punts de soldadura, uns 2,5 minuts.

Per cobrir tota la gamma de productes amb un mateix robot, Kuka incorporar al KR 125-amb abast estàndard de 2,4 m-una prolongació de braç de 400 mm...
Per cobrir tota la gamma de productes amb un mateix robot, Kuka incorporar al KR 125-amb abast estàndard de 2,4 m-una prolongació de braç de 400 mm.

Mentre el robot solda en un dels dos llocs, els operaris recullen la peça finalitzada de la segona meitat de la taula, i la carreguen novament. La instal lació produeix diàriament durant 8,5 hores, uns 100 armaris. Actualment es troben emmagatzemats a la unitat de control del robot programes per a gairebé 70 models d'armari diferents. Variants addicionals es deixen programar confortablement amb ajuda de la superfície d'operació Windows en l'Kuka Control Panel.

Per a la part exterior dels armaris, el KR 125 utilitza una pinça a X. En aquesta operació, una placa de coure posicionada entre l'elèctrod'exterior i la xapa evita que els punts de soldadura es puguin veure des de fora. La rigidesa necessària es manté també amb aquesta forma de procés. Unions de cantonades es solden amb una pinça en C i el pis dels armaris amb una pinça doble C. Rebatent la pinça doble C pneumàticament, el robot escurça la distància a la propera cantonada. Per sobre d'això, s'utilitza per a la soldadura a la paret del darrere un sistema d'aplicació de punts dobles amb una longitud de 650 mm. Els útils van ser fabricats a mida, perquè el KR 125 pugui assolir sense més problemes les nombroses cantonades dels armaris.

El cicle del robot, amb aproximadament 75 punts de soldadura, triga uns 2,5 minuts
El cicle del robot, amb aproximadament 75 punts de soldadura, triga uns 2,5 minuts.

Components del sistema / Volum de subministrament

  • robot Kuka tipus KR 125
  • unitat de control del robot basada en un PC inclusivament Control Panell amb superfície d'operació Windows
  • pinces de soldadura
  • estació de canvi d'útil
  • taula giratòria
  • dispositius de seguretat com ara tanca de protecció, barreres lluminoses i una separació de plexiglàs al mig de la taula giratòria
  • programació del robot
  • muntatge
  • posada en servei

Subministrat per Soudomatic Huni & Co, Forel, Schweiz, una companyia col·laboradora de Kuka.

Més productivitat, rapidesa, flexibilitat, qualitat, rendibilitat i menor cost

Com a resultat d'aplicar el robot de Kuka es va aconseguir augmentar la productivitat i un canvi ràpid dels útils. Abans de la posada en servei de la cèl·lula robotitzada, l'empresa Stahlia soldada un armari amb una mitjana de temps de 24 minuts: avui solda, com a màxim, en vuit minuts. L'augment de la productivitat aconseguit, que també passa per una qualitat més gran i constant, suposa al seu torn una reducció de temps d'aturada, de manera que l'empresa assoleix una amortització d'uns quatre anys.

Així mateix, la cèl·lula està equipada amb un sistema de canvi automàtic de pinça. Atès que les pinces treballen amb accionament pneumàtic i el seu acoblament també es fa amb ajuda d'aire comprimit, el sistema només té l'alimentació d'un fluid. A més, la unitat de control reconeix si el robot va recollir la pinça correcta. Els útils estan proveïts, cada un, amb una brida, les quals porten integrades les connexions per a aigua, aire i corrent. En desacoblar, una bomba posada en el braç del robot succiona l'aigua utilitzada per a la refrigeració de la pinça.

Aquesta solució ha comportat també una alta flexibilitat. L'estació de pinces està dimensionada per a sis eines, disposant ara de dos llocs lliures de reserva. Per tant, és possible equipar noves pinces per a nous models ràpidament, un avantatge, que comprova la flexibilitat del sistema davant de nous models d'armaris.

La cèl·lula robotitzada compta amb un sistema de canvi automàtic de pinça i, d'altra banda...
La cèl·lula robotitzada compta amb un sistema de canvi automàtic de pinça i, d'altra banda, la unitat de control reconeix si el robot va recollir la pinça correcta.

D'altra banda, i contràriament al que passa en la pràctica corrent, no s'equipa cada pinça amb un transformador, sinó que aquest es troba inclòs exclusivament en la força del robot. La utilitat per al client consta en costos d'inversió reduïts i en la forma constructiva compacta de les pinces. Per sobre d'això, es va seleccionar un transformador de mitja freqüència, que és essencialment més petit i lleuger que un de convencional.

Pel que fa a l'augment de la qualitat, cal destacar que la unitat de control, que treballa i es comunica amb la unitat de control del robot, treballa també en el rang de la mitjana freqüència. A causa d'això, l'usuari arriba a un augment marcat en la qualitat perquè la unitat de control de l'equip de soldadura reacciona amb més rapidesa garantint punts de soldadura més precisos.

Finament, ressenyar que el procés de soldadura per resistència per punts resulta més econòmic que l'aplicació de coles i estèticament més atraient que l'aplicació de perns de metall.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    16/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAX JornadasSick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis