Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2010: El diseño y el CAD 3D se irán pronto a ‘la nube’
L'edició 2010 de SolidWorks World va tenir lloc al Anaheim Convention Center, a Califòrnia, del 30 de gener al 3 de febrer

SolidWorks World 2010: El disseny i el CAD 3D s'aniran aviat a 'núvol'

Joan Sánchez Sabé17/02/2010
SolidWorks World congregar aquest any a més de 5.000 persones, majoritàriament dissenyadors. Aquesta gent que acaba decidint quina forma tenen les coses, de quines peces estan compostes, i amb quins materials es fabricaran. El seu objectiu aquí és el d', participant en les classes i tallers pràctics, però també mantenir-se al dia, intercanviar experiències, fer 'networking' i passar una bona estona. Per això, els centenars de cursets estan precedits cada dia d'una sessió general, amb la presència d'algun personatge famós relacionat, de vegades de manera sorprenent, amb el disseny.

SolidWorks aprofita l'assistència dels seus clients més entusiastes i un munt de periodistes (en sentit ampli) al seu esdeveniment anual per donar a conèixer les seves novetats. Fins a aquest any, els anuncis de nous productes es reservaven a la sessió general de dimecres. Aquest any, en la sessió de dimecres vam tenir, certament, oportunitat de veure les principals característiques de SolidWorks 2011. Però dos dies abans, i trencant la tradició, vam tenir ocasió de tenir una primera impressió de cap on evolucionarà.

SolidWorks a tot arreu

Jeff Ray, director executiu de SolidWorks, va anunciar en la sessió del dilluns que, després de tres anys de desenvolupament secret, SolidWorks té ja elements tangibles suficients per anunciar els seus nous desenvolupaments. No es tracta de noves característiques del programa, ni un nou mòdul a l'estil del pdM. Es tracta, en aquesta ocasió, d'un nou enfocament radicalment diferent: aconseguir que SolidWorks es pugui usar des de qualsevol lloc, i amb (gairebé) qualsevol dispositiu. No caldrà disposar d'ordinadors extraordinàriament potents, ni de servidors, ni de discos enormes, ni res per l'estil. Es tracta de treballar usant 'cloud computing'. És a dir, la major part del treball informàtic es durà a terme en un ordinador que no és el que l'usuari té davant, sinó en un dels ordinadors (real o virtual) en algun lloc inconcret d'Internet. Aquesta aproximació presenta tres avantatges principals. D'una banda, no cal preocupar-se on estan les dades, ni per guardar-los i fer còpies dels mateixos: sempre estan al dia 'en el núvol', encara que el programa 'es pengi'. En segon lloc, permet accedir-hi a diferents persones des de diferents llocs i en diferents moments, però sempre a les mateixes dades. Finalment, l'accés a les dades es pot fer des de diferents dispositius (des d'un iPhone fins a un PC de sobretaula, passant per un iPad o un Mac, com vam poder veure a l'escenari). I, què passa amb la seguretat de les dades? La resposta és simple: és més segur tenir-los en un sol lloc, centralitzat, amb accessos controlats i registrats, de tenir diverses còpies enviades per correu electrònic. La desconnexió del físic probablement necessitarà un temps d'acceptació. No obstant això, ja fa dies que majoritàriament confiem que els diners que tenim al banc (un nombre en un sistema informàtic que no controlem, en el fons) està segur.

Encara que no es van especificar dates concretes, es va anunciar que algunes de les funcionalitats estaran ja disponibles al llarg d'aquest any.

SolidWorks es podrà usar des d'un Mac, un 'tablet-PC o un mòbil
SolidWorks es podrà usar des d'un Mac, un 'tablet-PC o un mòbil.

¿2.000 robots explorant Mart?

El 'convidat d'honor' a l'esdeveniment global del dilluns va ser James McLurkin, especialista en el disseny d'algorismes distribuïts per sistemes multi-robot. Professor de la Universitat de Rice, la descripció de la seva especialitat, de moment, se surt de l'habitual. No obstant això, el concepte és més senzill del que sembla: fer que els robots es comportin com formigues o com abelles. Les formigues es comuniquen entre si per a executar tasques que cap d'elles podria fer aïlladament. S'equivoquen individualment amb freqüència. No obstant això, aconsegueixen fer coses sorprenents. L'objectiu és fer que els robots, en conjunt, siguin molt més fiables a força de permetre un ampli marge d'error a cada un d'ells. Així, el plantejament d'enviar un munt de robotitos a Mart comença a cobrar sentit ... I com es programen 2.000 robots? Alguns dels algorismes són una adaptació del comportament dels eixams, regles simples, però que executades en paral·lel per un nombre suficient d'individus, independents però comunicades, proporciona comportaments sorprenentment sofisticats. En el fons, una mostra més d'informàtica distribuïda, informàtica en xarxa, per augmentar la fiabilitat dels processos.

James McLurkin fa sortir a l'escenari una col lecció de 'enjambrebots'
James McLurkin fa sortir a l'escenari una col lecció de 'enjambrebots'

Un cotxe més que elèctric, electritzant

Als usuaris de SolidWorks els solen agradar els cotxes. Què passa si s'encarrega a dos 'bojos del disseny' que usin SolidWorks per fer un cotxe elèctric? El resultat, que va aparèixer al costat del escenari, és un vehicle, el disseny ha estat liderat per Jeremy Luchini i Mike North (dos enginyers televisius que treballen per SolidWorks) i la fabricació ha anat a càrrec de 'Factory Five Racing'. El vehicle, un 'Hotrod', té una potència increïble, un disseny retro però original, i demostra que un cotxe pot concebre, dissenyar i fabricar en un any, i complir i superar les expectatives dels apassionats del volant.

Bernard Charles (esquerra) i Jeff Ray (dreta) després de sortir del 'Hotrod' elèctric dissenyat i construït per a...
Bernard Charles (esquerra) i Jeff Ray (dreta) després de sortir del 'Hotrod' elèctric dissenyat i construït per a l'ocasió

Bernard Charles va prendre part en les presentacions de l'esdeveniment

El director executiu de Dassault Systèmes, empresa de la qual depèn SolidWorks, va tenir un paper actiu i públic en el congrés d'aquest any. És un missatge clar en la direcció d'aconseguir que les diferents empreses que estan sota el seu paraigua siguin percebudes com a tals, d'aprofitar el nom d'unes per facilitar l'accés a les altres. Ens va explicar que el procés no és de convergència, sinó al contrari, que pretén divergir perquè les tres dimensions s'utilitzin per a tot. Des de la concepció i el disseny, fins el màrqueting i la comunicació amb l'usuari i consumidor, passant pel modelatge, la simulació i la fabricació virtual. I l'objectiu és que les diferents empreses del grup cobreixin tots aquests flancs. El recorregut de Dassault Systèmes, ens va explicar, ha passat del 2D al 3D en els 80, el modelatge digital a la dècada següent, la gestió del cicle de vida de producte cap a l'any 2000, i es prepara ara per al 3D 'com en la vida real '. Ha de ser per això que el convidat estrella de la sessió de dimarts va ser, ni més ni menys, que James Cameron.

James Cameron ens va explicar que s'havia dedicat a la mecànica

El cineasta, l'última pel lícula 'Avatar' està batent tots els rècords de taquillatge fins al moment, va saber guanyar-se el públic a dir "haver mecanitzat metall vol dir alguna cosa". Descobrim que aquest senyor no només es dedica a fer pel·lícules taquilleres. Li ha tocat inventar una bona part dels equips necessaris per realitzar-les, incloent-hi les càmeres estereoscòpiques. Com a conseqüència d'això, s'ha convertit en un dels assessors de la NASA, per equipar a un dels vehicles que exploraran Mart, amb un d'aquests aparells. Un dels seus últims projectes és un submarí (una càpsula submergible, de fet) per explorar el més profund de l'oceà, en la Fossa de les Marianes. Ell, en el seu moment, estarà dins. O sigui, que James Cameron és, a més de cineasta, mecànic i director d'enginyeria. Al seu equip de disseny, en començar qualsevol projecte, els recorda sempre els seus tres màximes: "L'esperança no és una estratègia. La sort no és factor. La por no és una opció ". És a dir, planifica, dissenya, simula, prova, trenca, prova de nou i ... atreveix-te. Probablement, alguna d'aquestes activitats involucrarà SolidWorks.

James Cameron, durant la seva presentació
James Cameron, durant la seva presentació

Un petit recorregut visual

Dassault Systèmes i les seves empreses cobreixen tot l'espectre d'aplicacions de la tridimensionalitat informàtica
Dassault Systèmes i les seves empreses cobreixen tot l'espectre d'aplicacions de la tridimensionalitat informàtica.
L'esdeveniment de dilluns, vist des de la perspectiva dels presentadors
L'esdeveniment de dilluns, vist des de la perspectiva dels presentadors.
El 'partner pavillion', on van poder veure una àmplia gamma de productes i serveis complementaris a SolidWorks
El 'partner pavillion', on van poder veure una àmplia gamma de productes i serveis complementaris a SolidWorks.
Un sistema desenvolupat per Cànon permet barrejar, en temps real i en 3D, imatges reals amb altres virtuals
Un sistema desenvolupat per Cànon permet barrejar, en temps real i en 3D, imatges reals amb altres virtuals.
Les deu millores al programa més desitjades pels usuaris de SolidWorks
Les deu millores al programa més desitjades pels usuaris de SolidWorks
El sistema Infinite-Z permet manipular objectes virtuals, percebuts 3D gràcies a un sistema de visió estereoscòpica que, a més, sap cap a on mires...
El sistema Infinite-Z permet manipular objectes virtuals, percebuts 3D gràcies a un sistema de visió estereoscòpica que, a més, sap cap a on mires.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis