Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Masas de moldeo, nuevas aplicaciones

Masses de model, noves aplicacions

Redacció PU01/02/2003

PLÀSTICS A AUTOMOCIÓ

Milions d'automòbils passegen pels carrers amb pilots del darrere, cobertes de velocímetre i intermitents de masses d'emmotllament Plexiglás-de l'àrea de negoci Röhm Masses d'Emmotllament de Degussa AG. A més de la seva alta resistència a la intempèrie, aquest material es caracteritza fonamentalment per la bona transmissió de llum i gran varietat de colors, el seu alt brillantor i transparència, així com per la seva duresa i resistència al ratllat.
A més de les aplicacions ja conegudes de les masses d'emmotllament Plexiglás, aquests productes s'utilitzen cada vegada més en sistemes de conducció de llum i en peces no transparents per a automòbils. Com va poder veure a la darrera fira Fakuma 2002, on la firma Degussa presentar altres aplicacions d'aquest producte desenvolupat per Röhm.

Una d'aquestes aplicacions són en les fibres òptiques en sistemes de navegació, on Plexiglás s'utilitza per la seva alta puresa i transmissió de llum, fins i tot en formes complexes i molt ramificades. Com a exemple de peces de carrosseria de plexiglàs o de Plexalloy NTA cal esmentar el revestiment dels pilars al Mini BMW, la carcassa del mirall exterior de l'Opel Astra, així com el spoiler i parts del sostre en vehicles compactes. El reduït pes, l'alta resistència al ratllat, l'excel lent resistència a la intempèrie i l'estabilitat del color, així com la seva fàcil moldeabilidad són els factors determinants per a l'ús cada vegada més freqüent de les masses d'emmotllament plexiglas en la fabricació d'automòbils.

Alta resistència al rayado i excel·lent resistència a la intempèrie i estabilitat dels colors...
Alta resistència al rayado i excel·lent resistència a la intempèrie i estabilitat dels colors: els avantatges de PLEXALLOY NTA per a peces de carrosseria modelades per injecció

Un sol pas de treball

Amb el sistema PFM (Paintless Film Molding), la indústria de l'automòbil a més disposa d'un procediment amb el qual es poden fabricar les peces de carrosseria en un sol pas de treball. Gràcies a l'extrusió multicapa de films amb masses d'emmotllament Plexiglás com a capa de color i capa final i la posterior decoració en motlle s'obtenen peces de carrosseria d'alta qualitat per fabricar automòbils lleugers i de baix consum de combustible.

El sistema PFM és un desenvolupament avançat dels sistemes de matèries sintètiques convencionals. Aquesta tecnologia evita el laboriós pintat convencional de les peces de plàstic. Els avantatges tècniques inclouen una considerable reducció del pes en comparació amb les peces de xapa, la rendibilitat i criteris ecològics.

L'alternativa ecològica

Les peces fabricades amb el sistema PFM són totalment reciclables, ja que es produeixen enterament amb plàstics compatibles. Els costosos processos de reciclatge per a la separació de la pintura i la matèria sintètica ja no són necessaris. En prescindir de la pintada, el procés no inclou dissolvents que puguin repercutir en el medi ambient. Tampoc és necessari aplicar un conservant químic per al transport, gràcies al seu film protector lable.

Degussa és una corporació especialitzada en la química especial d'alt rendiment. Amb uns 53.400 empleats i una xifra de vendes de 12,9 mil milions d'euros, Degussa és la tercera major empresa química alemanya i el número u en tot el món de la química especial. En l'exercici 2001 la corporació va obtenir un resultat operatiu (EBIT) de més de mil milions d'euros

Empreses o entitats relacionades

Röhm Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis