Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Josep M. Serra, Division Manager Robotics de Stäubli Española
«Aprofitant la flexibilitat dels robots antropomòrfics es pot pensar en afegir processos que tradicionalment es realitzaven en àrees contigües"

Entrevista a Josep M. Serra, Division Manager Robotics de STAUBLI Espanyola

30/12/2008
La importància de l'automatització en la indústria del plàstic cobra una importància creixent, més en aquests temps. Per aquest motiu, Plàstics Universals s'ha posat en contacte amb els subministradors més destacats del sector per saber en quin estat es troba el mercat dels robots a Espanya i com ha evolucionat fins a convertir-se cada vegada més en un aliat imprescindible perquè el sector mantingui la seva competitivitat. En aquestes pàgines mostrem les opinions de tots aquells que han accedit a respondre al nostre qüestionari.

Ja és habitual donar per fet que a Europa (i Espanya) l'automatització en la indústria dels plàstics és ja una obligació. Aquesta afirmació, es constata efectivament en la demanda d'robots d'aquesta indústria?

Sens dubte, l'automatització en la indústria del plàstic ha d'ajudar a mantenir la nostra competitivitat en costos i qualitat. No s'ha de pensar únicament a descarregar el producte, sinó que es pensa a afegir processos al voltant de la màquina. Aprofitant la flexibilitat dels robots antropomòrfics (6 graus de llibertat), es pot pensar en afegir processos que tradicionalment es realitzaven en ‡ rees contigües. Processos de desbarbat, etiquetatge, muntatges d'inserits, control de qualitat i fins i tot pintat o embossat es pot realitzar a peu de màquina, podent posar el producte de forma delicada en el palet o contenidor adequat.

Amb tot això reduïm el temps emprat, la superfície i llocs de treball ocupats en la seva realització i el que potser és més important, millorem la qualitat i donem traçabilitat al procés.

Josep M. Serra, Division Manager Robotics de STAUBLI Espanyola
Josep M. Serra, Division Manager Robotics de STAUBLI Espanyola.

¿Queda molt marge a Espanya per a la venda de robots en la indústria dels plàstics?

Sí, cal buscar les solucions robòtiques adequades a cada client. No totes les indústries tenen les mateixes necessitats, ni podem donar les mateixes solucions.

En alguns casos, els processos d'injecció i el temps de desemmotllament tenen una importància notable sobre el temps d'injecció, en aquests casos, qualsevol reducció en aquest temps representa una reducció en el temps d'amortització, i una millora notable en la nostra capacitat productiva. Per a això, hem de buscar una configuració adequada del robot antropomòrfic per minimitzar el temps de descàrrega.

En altres casos, pot ser necessari afegir processos de muntatge, o fins i tot ser capaços d'utilitzar un robot per a descàrrega simultània de dues màquines. Amb els estudis adequats, es poden aportar solucions de millora a molts processos.

Queda marge per a la millora dels robots? En què característica tècnica s'està centrant la seva empresa per aportar millores? (Velocitat, precisió, reducció de costos ...).

A mesura que es generalitzi la seva utilització aniran apareixent noves aplicacions que exigiran noves prestacions. De tota manera, podem afirmar que els nostres robots antropomòrfics es caracteritzen per la seva velocitat, repetibilitat i destresa. Si a això li unim la seva rigidesa, podem posar inserits amb una precisió adequada ia continuació realitzar altres processos que necessiten la destresa de la mà humana.

Amb aquestes característiques mecàniques, s'ha treballat en desenvolupar un interface elèctric per facilitar la comunicació amb la injectora mitjançant els estàndards Eromap 12 / 67 i un programari pensat per facilitar l'ús pel client. No hem d'oblidar que, en molts casos, la quantitat de motlles diferents és elevada i s'ha de donar al client les eines adequades perquè aquest pugui programar el robot.

Empreses o entitats relacionades

Stäubli Española, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced FactoriesX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis