Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pulsadores para máquinas de procesamiento de carne y pescado
Ergonomia acord amb la normativa en matèria d'higiene

Polsadors per a màquines de processament de carn i peix

Elan Schaltelemente GmbH & Co KG02/12/2008

2 desembre 2008

¿Carn o peix? Els enginyers de l'empresa de construcció de maquinària Rud. Baader GmbH & Co.KG, ubicada a Lübeck, al nord d'Alemanya, coneixen tots els secrets d'aquests dos aliments bàsics. Baader és fabricant a nivell internacional de maquinària de processament de peix i un dels principals proveïdors de màquines de processament de carn.

La companyia Baader es caracteritza per una elevada integració vertical per garantir "un nivell de qualitat excel lent", a més de muntar components en una planta de titularitat pròpia, com ara els dispositius de control. En aquesta planta s'utilitzen els dispositius de control conformes amb la normativa en matèria d'higiene i els indicadors lluminosos del programa N de Elan.

L'octubre de 2007, Baader va adquirir una participació de control en la societat danesa Linco Food Systems, reforçant d'aquesta manera la seva posició de mercat en el negoci del processament de carn. Juntes, ambdues societats estan en condicions de subministrar línies completes de processament de carn d'au.

Baader subministra unitats i plantes per a la realització dels processos bàsics que componen la cadena de processament de la carn: separadores, picadores i desossats. L'empresa de Lübeck fins i tot ha desenvolupat una tecnologia pròpia, anomenada 'Baader', que separa la carn dels tendons i cartílags abans del picat. Mentre que els Estats Units és el major client de maquinària de processament de carn, les zones comercials més importants en el sector del peix es situen al nord de Lübeck, és a dir, als països escandinaus.

Els dispositius de comandament de la sèrie N han estat dissenyats específicament per a la seva aplicació en àmbits higiènicament sensibles...
Els dispositius de comandament de la sèrie N han estat dissenyats específicament per a la seva aplicació en àmbits higiènicament sensibles.
El panell de control és a prop de la zona de treball: d'aquesta manera, l'operari pot observar el procés en activar les funcions de la màquina
Desossat Baader. Amb la tecnologia 'Baader' és possible separar la carn dels tendons i cartílags abans del picat
Desossat Baader. Amb la tecnologia 'Baader' és possible separar la carn dels tendons i cartílags abans del picat.

Maneig de la màquina i observació en un entorn productiu i ergonòmic

En l'àmbit del processament d'aliments pot observar una evolució uniforme cap a línies completes de processament encadenat, amb un nivell molt elevat de funcionament automatitzat. Quan un operari s'ocupa de diverses màquines amb velocitats de processament elevades, tots els processos de la cadena han d'encaixar i funcionar correctament. Per això, el panell de control es troba instal lat prop de la zona de treball: d'aquesta manera, l'operari pot observar el procés en activar les funcions de la màquina. Aquesta combinació de maneig i observació és ergonòmica i genera les condicions adequades per a un entorn de treball segur i productiu. No obstant, això també implica que el panell de control es trobi exposat a unes condicions ambientals tan exigents com els equips de tallat i transport integrats en les unitats. Per aquest motiu, tenint en compte la freqüència i meticulositat del procediment de neteja, els panells de control han de tenir un nivell de protecció excel lent i estar dissenyats de conformitat amb els principis bàsics de disseny higiènic.

Requisits de disseny específics

Per solucionar aquest problema, Baader va adquirir panells de control totalment muntats i equipats amb caixes de protecció a un fabricant d'equips de connexió. No obstant això, aquesta solució no va resultar adequada, ja que les exigents condicions ambientals generaven inestabilitats en les caixes de protecció a llarg termini. Finalment, Baader va optar per reprendre el muntatge intern de les caixes de protecció i, des d'aleshores, utilitza complexes caixes hermètiques d'acer inoxidable que integren elements operatius i de control de la sèrie N de Elan.

Disseny i funcionament harmònics...
Disseny i funcionament harmònics: Baader munta de forma interna les caixes de protecció dels panells de control, en la imatge es pot veure el panell d'una separadora de tipus Baader 605.

Empreses o entitats relacionades

Schmersal Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis