Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sovena instala el sistema SoftColumn en su planta de Sevilla
L'avantatge radica en una tecnologia que permet eradicar ràpidament els components volàtils de l'oli

Sovena instal el sistema SoftColumn a la seva planta de Sevilla

Redacció Interempreses02/12/2008

2 desembre 2008

La multinacional portuguesa Sovena, que produeix, entre altres marques, l'oli Hacendado per Mercadona, larà a la seva planta de producció de Sevilla el sistema de desodorització SoftColumn, de Alfa Laval . És un sistema que està compost de quatre mòduls i fa uns 30 metres d'altura. S'utilitza per eliminar les olors en el procés productiu de l'oli vegetal comestible, així com per millorar la seva qualitat, reduir espai i costos.

L'avantatge del sistema SoftColumn és que la seva tecnologia de capa fina és molt eficient i permet eliminar ràpidament els components volàtils de l'oli. Gràcies a això, el producte està sotmès a altes temperatures per molt curt espai de temps, comparat amb els sistemes tradicionals de desodorització. El resultat és que, a més d'augmentar la qualitat de l'oli, es redueix el consum de vapor, la qual cosa comporta que la factura d'energia utilitzant aquest procés es vegi reduïda fins en un 75 per cent.

Amb l'ús d'intercanviadors de calor que treballen en buit i la tecnologia de pel lícula fina de l'oli amb flux a contracorrent de vapor, Alfa Laval aconsegueix amb la instal lació SoftColumn disminuir el consum total d'energia. Isaïes Vinaròs, cap de vendes del Departament d'Olis d'Alfa Laval, destaca una altra dels avantatges del sistema: "En tenir l'oli exposat durant molt poc temps a altes temperatures, s'evita la formació d'oli amb radicals lliures i s'obté un producte amb una major quantitat de tocoferols que conserva millor totes les seves propietats, en resum, l'oli obtingut és de major qualitat ".

L'hermetisme del sistema impedeix el contacte de l'oli amb l'oxigen, produint primer la separació i després la retenció, evitant reaccions com la hidròlisi

El desodoritzador SoftColumn és hermètic, el que impedeix el contacte de l'oli amb l'oxigen. Primer es produeix la separació i després la retenció, ja amb l'oli net, la qual cosa evita reaccions secundàries com la hidròlisi. Segons Maia Miranda, director de producció de Novena, "per la companyia, que només produeix olis d'una alta qualitat, aquest sistema ve com anell al dit: permet obtenir un producte d'una gran puresa i, fins i tot, es pot ajustar el color final ".

Per Alexandra Marques, cap de vendes del sector Alimentació d'Alfa Laval Portugal, "SoftColumn està sent molt ben acceptat per la indústria setrill perquè es pot instal lar en una planta sense haver d'aturar la producció de la mateixa. A més, està dissenyat amb un sistema d'autoneteja, la qual cosa permet mantenir la instal lació en perfecte estat d'higiene ".

Sistema de desodorització Softcolumn d'Alfa Laval
Sistema de desodorització Softcolumn d'Alfa Laval.

Empreses o entitats relacionades

Alfa Laval Iberia, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis