Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Voith Turbo confía en Fanuc para incorporar nuevas máquinas en su equipo de producción
Sistemes d'acoblament

Voith Turbo confia en Fanuc per incorporar noves màquines en el seu equip de producció

Redacció MU06/11/2008
El mecanitzat complet proporciona una major productivitat i menors temps de processament a l'especialista en acoblaments. Voith Turbo Scharfenberg , fabricant de sistemes d'acoblament, ha dotat el seu equip de producció de noves màquines. Aquestes inclouen dues torns Spinner amb eines motoritzades i eixos I, ambdós controlats per CNCS de la Sèrie 18I de Fanuc GE.

A l'estació central de Hannover, només es necessiten cinc minuts per acoblar l'Inter City Express procedent de Hamburg al procedent de Bremen, perquè prossegueixin conjuntament el seu viatge cap a Munic. Aquesta és una proesa tècnica, de la qual és bàsicament responsable l'anomenat acoblament Scharfenberg. Aquest mòdul és des de fa molt de temps un terme familiar per als entusiastes del ferrocarril. El principi mecànic va ser desenvolupat, patentat i comercialitzat ja en 1903. Fins a la data s'han subministrat més de 300.000 acoblaments Scharfenberg, aconseguint una participació del mercat mundial en el camp dels sistemes d'acoblament automàtic del 70 per cent. Aquest acoblament s'utilitza en pràcticament tots els ferrocarrils nacionals europeus, així com en nombroses línies de gran velocitat i sistemes de tramvia i metro de tot el món.

El sistema d'acoblament és produït per Voith Turbo Scharfenberg GmbH a Salzgitter. Aquesta empresa pertany des de 1998 a Voith Turbo, especialista en tecnologia d'accionament per a aplicacions en la indústria, ferrocarril, carreteres i marina. Voith Turbo és (juntament amb els camps del paper, l'energia i els serveis industrials) un dels quatre pilars del Grup Voith, una de les companyies d'enginyeria mecànica més importants d'Alemanya.

Fanuc GE va fer possible que l'equip de producció es familiaritzats amb les operacions del sistema de control i Manual Guid'ia través de programari en un PC ja abans d'efectuar la compra de les màquines

La globalització dels mercats i les creixents exigències dels clients pel que fa a menors temps de desenvolupament i subministrament representen nous reptes per Voith Turbo Scharfenberg GmbH. Això afecta, entre altres, al departament de desenvolupament del producte, que dissenya sistemes flexibles al voltant del provat principi de Scharfenberg, que no només uneix els trens mecànicament entre si, sinó que també estableix connexions pneumàtiques i transmet senyals elèctrics. El sistema d'acoblament forma part així mateix d'un sistema de xoc, que actua com a zona de deformació programada en cas d'accident i assegura l'absorció i eliminació d'energia.

Alta productivitat mitjançant el mecanitzat complet...
Alta productivitat mitjançant el mecanitzat complet, que en Voith Turbo Scharfenberg GmbH està assegurat per dos torns Spinner amb eines motoritzades i eix Y (a la imatge: el TC 110 - SMCY amb subcabezal).
Al TC 110L - MCY es mecanitzen principalment peces de fosa, forjades i barres de tracció
Al TC 110L - MCY es mecanitzen principalment peces de fosa, forjades i barres de tracció.

Temps de processament reduïts

Un altre punt a destacar de la planta de Salzgitter és la viabilitat econòmica de la producció. El seu director, Hartmut Stobo, va posar en marxa l'any passat cinc nous torns, inclosos dos Spinner TC 110 (un amb subcabezal TC 110 - SMCY i l'altre amb contrapunt i vidre TC 110L - MCY). Ho explica així: "Les dues màquines estan equipades amb eines motoritzades i un eix I, proporcionant-cadascuna d'elles fins a dotze eines motoritzades i permetent realitzar un mecanitzat complet. D'aquesta manera ha estat possible reduir el temps de mecanitzat i de processament en aquesta àrea fins al 70 per cent. "

Les raons per a això no només es troben a les màquines, sinó també en els processos que han estat optimitzats en el curs d'aquesta inversió en la nova planta i equip. Fins i tot les eines utilitzades faciliten una major potència de tall, el que també dóna com a resultat un augment de la productivitat.

A més de l'estabilitat i mida compacte de les màquines, cal esmentar l'alt parell de 2.000 Newtons per minut, les estables eines VDI 50 i el pas de capçal de 110 mm.

Una extensa varietat de peces amb forats, rosques, ranures, etc. pot ser completament mecanitzada al TC 110 amb subcabezal...
Una extensa varietat de peces amb forats, rosques, ranures, etc. pot ser completament mecanitzada al TC 110 amb subcabezal. Com a resultat s'aconsegueixen menors temps de processament i una millor qualitat.

Dubtes dissipades

Abans de prendre la decisió, era necessari considerar una altra qüestió: el fet que pràcticament totes les màquines Spinner visitades tenien un sistema de control de CNC Fanuc GE, i fins aleshores no s'havia utilitzat cap producte de Fanuc en Voith Turbo Scharfenberg. En converses amb usuaris amb experiència en Fanuc es van dissipar els dubtes i es van descobrir nombrosos punts forts, amb el resultat que al final propietats com la fiabilitat, facilitat de maneig, servei i preu van ser els factors determinants de l'elecció.

Fanuc GE va fer possible que l'equip de producció es familiaritzats amb les operacions del sistema de control i Manual Guid'ia través de programari en un PC ja abans d'efectuar la compra de les màquines.

El CNC de la Sèrie 18I de Fanuc GE convenç per la seva fàcil maneig i la seva extraordinària eficàcia
El CNC de la Sèrie 18I de Fanuc GE convenç per la seva fàcil maneig i la seva extraordinària eficàcia.

Manual Guid'i

En Voith Turbo Scharfenberg la programació es realitza en la màquina. En el cas de sèries d'entre 1 i 100 unitats, era necessari escriure gran nombre de programes.

També els anomenats menús fixos, que els enginyers mecànics o usuaris finals poden crear individualment, són considerats de gran utilitat pel programador. Aquest pot crear en patrons establerts tant petites rutines de programa, com programes complexos i des d'aquests inserir-los en el programa només prement una tecla. De la mateixa manera es poden afegir explicacions o comentaris, que l'operador pot trucar directament de la màquina.

Amb tots els avantatges que el sistema de control pot oferir, l'encarregat Uwe Jürgens destaca, però, que: "naturalment, nosaltres abans que res hem comprat torns extensament equipats, amb els quals podem fer un mecanitzat complet. Els eixos addicionals, però, fan més complexa la programació. Aquí és on el control de CNC 18I de Fanuc GE ens mereix la més positiva valoració, ja que hem pogut assimilar amb rapidesa el seu funcionament. Això ha contribuït significativament al nostre èxit. "

Voith Turbo Scharfenberg produeix un ampli espectre de peces. El Spinner TC110 amb subcabezal està equipat amb un magatzem de càrrega de 80 barres, que alimenta barres de diàmetres compresos entre 30 mm i 80 mm. Totes les peces de l'espectre, en sèries de mides des de 1 fins 100 peces, i en part amb complexos treballs de fresat, són produïdes en aquesta màquina.

Especialistes en acoblaments

El contínuament millorat acoblament "Schaku" és utilitzat en tot el món en aplicacions ferroviàries que abasten des de tramvies fins trens d'alta velocitat. Voith Turbo Scharfenberg cobreix actualment, com a proveïdor de sistemes de manera exclusiva en el món, el consum d'energia a la zona frontal dels vehicles sobre rails. Ja es tracti d'acoblaments (amb flexió fins a dos punts), juntes, amortidors de xocs, faldons mòbils, tapes o la part frontal completa dels vehicles, inclosa l'electrònica de control.

Imagen

La línia clàssica TC de Spinner

La Sèrie TC de Spinner ofereix torns d'ús general per a usuaris exigents. La gamma de models comprèn diàmetres des de 200 mm fins a 600 mm i longituds de tornejat des de 500 mm fins a 1.600 mm. Entre les funcions estàndard es troben la programació conversacional, encoders absoluts sense posició de referència, una bancada rígida de fosa gris i guies endurides i rectificades per a una òptima amortiment de les vibracions.

Torretes servo AC d'alta velocitat amb 12/16 estacions d'eines (temps de posicionament de 0,15 segons) que poden equipar-se amb eines motoritzades estan disponibles de manera opcional. La tecnologia de seguretat integrada prevé accidents i xocs. Les seves dimensions compactes signifiquen que només ocupa una mínima superfície al taller.

El TC 110L - MCY de Spinner està equipat amb contrapunt i vidre. S'utilitza principalment per a mecanitzar peces de fosa...
El TC 110L - MCY de Spinner està equipat amb contrapunt i vidre. S'utilitza principalment per a mecanitzar peces de fosa.
L'experiència amb els torns Spinner controlats per Fanuc ha confirmat a Uwe Jürgens...
L'experiència amb els torns Spinner controlats per Fanuc ha confirmat a Uwe Jürgens, Hartmut Stobo i Waldemar Isaak (d'esquerra a dreta) que van prendre la decisió correcta.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis