Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El PMMA también entra en el juego

El PMMA també entra en el joc

Ibon Linazisoro15/05/2002
El 1982, Bayer va ser juntament amb Philips un pioner en la tecnologia de la fabricació de discos compactes, subministrant per a això un tipus especial de policarbonat amb el nom comercial de Makrolon. Des de llavors, altres subministradors com GE Plastics també han llançat graus de PC específics per a aquest producte. Però, és l'únic material possible? No, alguns productors com Röhm proposen el PMMA.

La massa d'emmotllament plexiglas DQ501 de Röhm (Degussa) s'ha desenvolupat especialment com a material de base per a suports de dades òptics i es caracteritza fonamentalment per la seva puresa òptica i la gran duresa de la seva superfície, una baixa doble refracció (<20 nanòmetres), la seva excel lent transmissió que arriba al 92%, així com la precisió en la representació dels pits més petits i l'alt mòdul d'elasticitat que permet una planicitat inalterada en cas de rotació.

Fonts de Röhm afirmen que l'estabilitat dimensional dels DVDs realitzats amb PMMA és bastant més gran que la dels de PC i que el PMMA mostra menys esgrogueïment després d'una exposició prolongada i directa al sol. La resistència als raigs UV és important, ja que una ubicació del DVD incorrecta en les llars, per exemple, en un lloc on li toqui el sol, pot danyar-lo.

Així mateix, Röhm ha dut a terme diversos estudis relatius a la resistència al ratllat i ha demostrat que el ratllat en un suport de policarbonat és fins a quatre vegades més profund que en un PMMA (veure Figura 1). Els DVD danyats en les proves es van mesurar electrònicament amb un sistema de mesura de l'àudio i amb un altre sistema específic per mesurar les condicions òptiques. Després es van polir amb agents de polit de plàstics i mesurats de nou. Aquesta sèrie de mesuraments va mostrar que el PMMA és molt menys susceptible de ser ratllat i que els danys superficials causats poden ser fàcilment remeiats amb els productes existents al mercat per polir. Un DVD defectuós, pot ser escanejat de nou fàcilment.

La figura 2 mostra la mesura de la correcció d'errors durant l'escanejat en un reproductor. La ratlla vermella representa el valor límit superior en l'especificació del DVD. Per sobre d'aquest valor no es pot assegurar un escanejat sense errors del DVD.

Si s'utilitza PMMA com substrat no és necessari utilitzar un revestiment antiratllades, un tema que està abordant ara la indústria dels DVD fets amb PC. És més: no es pot arreglar un disc ratllat que incorpora un revestiment antiratllades. No obstant això, sí que es pot arreglar un amb superfície de PMMA, que es pot escanejar de nou després d'un simple polit amb un producte habitual al mercat.

Imagen

Duplicació en sèrie de DVD9 de plexiglàs DQ501

Un dels criteris de valoració especialment important en la producció de DVD9 que, a diferència dels DVD5 tenen dues capes d'informació, és que totes dues meitats modelades per injecció han de ser absolutament planes per garantir una aplicació uniforme i sense inclusions d'aire del adhesiu per la unió d'aquestes dues meitats.

Novetats a la gamma

Plexiglas DQ508 és una massa d'emmotllament PMMA especialment desenvolupada amb una fluència clarament més gran que DQ501. És el substrat suport idoni per al Surface Transfer Process en la fabricació de DVD14 i DVD18, gràcies a l'adaptació de les seves propietats reològiques a les necessitats del procés. Aquesta massa d'emmotllament PMMA té un excel lent comportament de "peeling", és a dir, l'adherència de la capa metàl·lica sobre PMMA que serveix de suport per a la informació és reduïda, pel que és possible retirar aquesta capa.
Una altra novetat és el plexiglàs DQ501 per a la fabricació de suports gravables i regravables. En la fabricació de suports gravables i regravables, els requisits més importants del material utilitzat, a part d'excel • lents característiques mecàniques, són una alta precisió de gravació i una reduïda birrefracción. Depenent del tipus de disc, la polvorització perfecta amb diferents materials o la resistència als dissolvents ha de quedar garantida.
Figura 1. Profunditat de ratllat en un test de ratllat
Figura 1. Profunditat de ratllat en un test de ratllat.
Figura 2. Correcció d'errors durant l'escanejat en un reproductor
Figura 2. Correcció d'errors durant l'escanejat en un reproductor
Imagen

Un centre tècnic DVD per a clients


L'àrea de negoci Röhm Masses d'Emmotllament de Degussa AG, Düsseldorf, juntament amb el seu soci col·laborador OK Mitjana Disc Service GmbH & Co KG, Nortorf, ha posat en marxa un centre tècnic de DVD per a clients. El nucli d'aquest centre tècnic està format per una línia DVD del tipus singulus Spaceline, amb la qual es poden fabricar DVD5 i DVD9 de plexiglàs DQ501 en condicions de producció. L'objectiu, d'una banda, és mostrar la producció de DVD amb aquesta massa d'emmotllament i, d'altra banda, desenvolupar masses d'emmotllament per formats nous en condicions pràctiques.

Empreses o entitats relacionades

Röhm Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis