Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Puntos a favor de la tecnología de control y accionamiento
El simple i ràpid manteniment d'aquests components contribueix també a l'alta disponibilitat de la màquina

Punts a favor de la tecnologia de control i accionament

Redacció MU29/04/2008
Un equip de producció no es busca entre els productes de sèrie. I si se'ns ofereix a preu 'd'ocasió', és quan hem d'extremar la precaució. Aquelles empreses que desitgen que el seu èxit es mantingui a llarg termini, a l'hora d'invertir en maquinària tenen en compte els costos totals de la inversió durant tota la seva vida útil i el seu rendiment. Per a això presten especial atenció a tots els components essencials, entre els quals hi ha la tecnologia de control i accionament.
El control de CNC adequat per a cada aplicació...
El control de CNC adequat per a cada aplicació: Fanuc GE és des de fa més de 50 anys el líder d'aquest sector, havent venut més de 2 milions de CNCS a tot el món.
Són molts els factors que influeixen en l'èxit d'una empresa de producció: el model d'empresa, el personal, la ubicació, l'equip, etc. Especialment en el camp de l'equipament, la tècnica evoluciona tan ràpidament, que les empreses han d'estar constantment al corrent de les innovacions i sospesar convenientment. Aquells sectors de la indústria orientats a un èxit a llarg termini, en adquirir nous equips consideren criteris que abasten gran diversitat de factors. No només són importants el preu de compra i el rendiment, les màquines i instal·lacions en qüestió són avaluades pel que fa a la seva qualitat, disponibilitat i servei al llarg de tota la seva vida útil. Aquests criteris s'apliquen també a components com els de tecnologia de control i accionament.
Principals factors de reducció de costos

• Alta fiabilitat dels productes: Baixos costos de parada, costos mínims de servei

• Sistema de control sense PC: Baixos costos de funcionament (maquinari i programari)

• Arrencada ràpid del CNC: Estalvi de temps de fins a 24 hores / any i menors costos d'energia

• Garantia de subministrament de recanvis a llarg termini: Sense costoses peces de recanvi alternatives o substitució del sistema de control

• Compatibilitat del programari: Sense necessitat de reprogramar els programes existents

• Homogeneïtat entre les generacions de controls: Baixos costos de formació del personal

• Moderns sistemes d'accionament: Baixos costos d'energia

• Sistema completament digital: Reducció del cablejat i del manteniment

• SPS ràpid integrat (processador separat): Temps de cicle més curts, processament més ràpid

• CNC, accionament i automatització d'una sola signatura: un sol interlocutor, menor esforç de coordinació

En l'elecció es tenen en compte criteris d'avaluació, com el TCO ('Total Cost of Ownership' - Cost Total de Propietat) o el OEE (Eficàcia General de l'Equip). Tots dos indicadors es troben encara sense estandarditzar, el que significa que hi ha diferents conceptes per al seu càlcul. Independentment d'això, les màquines i els components tenen molts punts al seu favor, si són capaços de mantenir els seus costos baixos al llarg de la seva vida útil i si, a més d'una alta eficàcia, ofereixen també altes disponibilitat i qualitat.

La disponibilitat: Factor clau per a l'èxit

Aquest és el principi en el que des de fa ja temps es basa Fanuc GE, principal proveïdor mundial d'automatització industrial intel ligent i tecnologia de CNC, i que es reflecteix en diferents factors. Així, per exemple, l'alta fiabilitat dels controls de CNC de Fanuc, confirmada una i altra vegada pels usuaris finals, no només gaudeix de renom, sinó que també les xifres la demostren: les dades estadístiques del MTBF (Temps Medi entre Avaries) mostren que han de transcórrer més de deu anys perquè es produeixi una fallada de la màquina eina a causa del control. Aquest és un fort argument en un sector, en el qual qualsevol parada de la producció pot costar una petita fortuna.

En el funcionament a llarg termini de la tecnologia de control i accionament també ha de tenir en compte el subministrament de peces de recanvi, ja que fins als millors components estan subjectes a cert grau de desgast. Referent a això, Fanuc GE ofereix una indiscutible avantatge: aquell que es decideixi per una màquina amb tecnologia de control i accionament de Fanuc GE tindrà la garantia de poder disposar de peces de recanvi durant tota la vida útil de la màquina. Gràcies a que el servei de Fanuc GE està estès a tot el món, els seus clients reben les peces que necessiten en pràcticament qualsevol país del món en un temps mínim.

El simple i ràpid manteniment dels components del control i accionament contribueix també a l'alta disponibilitat de la màquina. Amb els productes de Fanuc, la substitució dels diferents components pot realitzar normalment sense necessitat de modificar el programari, la qual cosa redueix considerablement els costos. La instal·lació de nous programes i còpies de seguretat, així com la substitució de components del maquinari, es porta a terme de forma igualment fàcil i còmoda, amb la qual cosa s'aconsegueix un Temps Mitjà de Reparació (MTTR) extremadament curt.

La disponibilitat és una de les principals característiques d'una màquina-eina...
La disponibilitat és una de les principals característiques d'una màquina-eina. L'alta seguretat contra fallades dels controls de CNC de Fanuc contribueix a assolir els més alts valors de disponibilitat.

Estalvi en el funcionament diari

Els avantatges dels controls de CNC es fan notar en el funcionament diari. Fanuc aposta principalment per sistemes de control sense PC, evitant els inconvenients derivats de la utilització dels mateixos. Així s'elimina la pèrdua de temps, diners i esforç deguda a la susceptibilitat a les fallades del disc dur, que convé substituir regularment, a les mesures de seguretat que requereix el programari (escàner de virus, programes per a còpies de seguretat ...) , que s'ha d'actualitzar periòdicament, ia la incerta disponibilitat dels recanvis dels elements del PC, etc.

A més, els temps de connexió i desconnexió d'un CNC de Fanuc són considerablement més curts que els d'una solució amb PC. Es necessiten menys de 30 segons perquè el control i els motors estiguin llestos per al funcionament. La desconnexió té lloc sense absolutament cap pèrdua de temps. Si es comparen aquests temps amb els d'altres proveïdors, resulta un estalvi de fins a tres dies de temps improductiu a l'any, al que cal afegir el corresponent estalvi d'energia.

Una reducció addicional de temps i costos s'aconsegueix també gràcies a la compatibilitat entre les successives versions del programari de Fanuc, en tots els sistemes i generacions. Això significa que qualsevol programa que hagi estat desenvolupat per a un control de CNC de Fanuc, pot executar-se sense problemes en qualsevol nou control. D'aquesta manera els usuaris finals estalvien gran quantitat de temps, ja que no necessiten reprogramar, per exemple, peces que no requereixin amb freqüència, després de reequipar amb nous controls la maquinària existent.

Els controls de CNC de gamma alta de les Sèries 30/31/32i de Fanuc són ideals per a màquines sofisticades...
Els controls de CNC de gamma alta de les Sèries 30/31/32i de Fanuc són ideals per a màquines sofisticades. Ofereixen nombroses funcions per aconseguir una productivitat òptima de màquines multieix o de centres de tornejat / fresat combinat.

Alta seguretat i fàcil maneig

La seguretat de l'operari i la màquina és un altre factor decisiu que, si més indirectament, afecta la productivitat de les màquines i sistemes. La funció de comprovació de Interferències en 3D realitza una important contribució a un funcionament segur, ja que aquesta funció integrada en el nucli del CNC, adequadament utilitzada, fa possible una prevenció de col·lisions de pràcticament el cent per cent. Amb aquesta funció, el fabricant de màquines eina - i, si s'escau, l'operador de la màquina - pot definir totes les àrees amb risc de col·lisió (com l'eina, la peça, la taula i els dispositius d'amarratge) com 'zones restringides 'per mitjà de figures geomètriques. El control té en compte la informació espacial juntament amb les dades actuals de l'eina durant el càlcul dels moviments dels eixos i prevé una possible col·lisió, fins i tot en el cas de programes de cinc eixos.

Les enquestes mostren que aproximadament la meitat dels usuaris finals consideren molt important la possibilitat de programar amb facilitat la màquina eina al taller. Per aquesta raó, l'especialista en CNC Fanuc intensificar fa anys els seus esforços en la creació de Manual Guid'i, el programari d'usuari que facilita la programació en taller. Fins i tot peces complexes, com les que es mecanitzen en torns amb eines motoritzades, poden programar-se amb ajuda de diàlegs. La varietat d'opcions de programació que ofereix Instruccions Guid'i ha tingut una excel·lent acollida: Depenent dels requisits i dels seus coneixements, l'usuari pot programar per mitjà de diàlegs, en DIN ISO o amb macros, així com combinar els diferents modes de programació.

Amb fins d'aprenentatge, pràctica i presentació, està també disponible NC Guide. Es tracta d'una versió del simulador de CNC / Manual Guid'i amb possibilitat de connexió a xarxa, per poder simular les interfícies d'usuari de CNC i de Manual Guid'i dels controls de CNC. NC Guid'es · l'en un servidor i, depenent de la llicència, diversos participants poden utilitzar simultàniament els simuladors, de la mateixa manera que si estiguessin treballant amb la màquina. En la versió NC Guide pro les funcions s'han ampliat amb la programació de PMC.

Fanuc és sinònim de CNC

A més de tots els arguments exposats, que són de gran importància per a una utilització econòmica de la tecnologia de control i accionament, no hem d'oblidar la seva productivitat. Amb més de 600 enginyers dedicats a recerca i desenvolupament, Fanuc és des de fa més de 50 anys una empresa pionera en aquest sector. Va encunyar el terme CNC i ser el primer a utilitzar-lo per un control. Des de llavors s'han instal·lat a tot el món més de 2 milions de controls de CNC de Fanuc, que té una participació del més del 60 per cent del mercat mundial. Aquestes xifres també parlen de la seva qualitat, ja que reflecteixen la satisfacció dels seus clients al llarg dels anys.

Fanuc ofereix controls de CNC per a tot tipus d'aplicacions - des de solucions de nivell bàsic fins a les versions d'altes prestacions de les Sèries 30/31/32i. Aquestes són especialment adequades per a màquines complexes, com les cada vegada més utilitzades a Europa, ja que ofereixen nombroses funcions amb les que aconseguir la màxima productivitat de, per exemple, màquines multieix o de centres de tornejat / fresat combinat. Aquests controls de CNC són també idonis per a màquines amb múltiples canals, com les màquines de múltiples capçals i màquines transfer.

Fanuc no només es troba al capdavant en el camp del CNC, com ho proven els seus més de 8,5 milions de motors instal·lats. Una àmplia selecció d'amplificadors i motors flanqueja la tecnologia de control, oferint al fabricant de màquines solucions a manera de paquet òptimament adaptat. Aquests moderns sistemes d'accionament redueixen més els costos d'energia i, d'altra banda, la possibilitat de recórrer a un sol interlocutor per tot el sistema fa possible un assessorament més directe i eficaç.

Els indicadors TCO i OEE

El Cost Total de Propietat (TCO, de l'anglès Total Cost of Ownership) és un mètode de càlcul dissenyat per ajudar les empreses a determinar tots els costos relacionats amb la compra d'equips. El TCO no només reflecteix el cost de la compra, sinó tots els aspectes del seu posterior ús (consum d'energia, reparacions i manteniment). D'aquesta manera es poden identificar els inductors de costos coneguts o els costos ocults abans de prendre una decisió de compra. Al contrari que per a altres indicadors utilitzats en el camp de l'economia, per al TCO no hi ha cap mètode, norma o teoria estandarditzada. En conseqüència, existeixen diferents metodologies per a l'avaluació del TCO.

El terme Eficàcia general de l'Equip (OEE, de l'anglès Overall Equipment Effectiveness) designa un indicador sorgit en el desenvolupament del concepte del TPM (Manteniment Productiu Total). Es defineix com el producte dels factors disponibilitat, rendiment i qualitat, i representa la mida total de l'efectivitat dels equips. Tampoc el càlcul del OEE està estandarditzat, i més ben adaptat a les particularitats de l'empresa que l'utilitza.

La utilització de robots en les màquines-eina contribueix a reduir els costos per peça...
La utilització de robots en les màquines-eina contribueix a reduir els costos per peça. La interconnexió de solucions de robòtica de la seva empresa associada Fanuc Robotics amb màquines-eina controlades per Fanuc és especialment senzilla, ja que està prevista en el seu disseny.

CNC, accionament i automatització d'una sola signatura

També quant a l'automatització aporta Fanuc una especial avantatge: La interconnexió de solucions de robòtica de la seva empresa associada Fanuc Robotics amb màquines-eina controlades per Fanuc és especialment senzilla i està dissenyada per a una perfecta adaptació entre si. El robot té el seu propi control, però pot comunicar-se amb el CNC de la màquina eina a través d'una simple connexió de bus de camp. L'usuari només necessita inserir un cable i instal lar el programari per efectuar una connexió directa. Això també es pot dur a terme després de la posada a punt de la màquina eina, i no són necessaris canvis significatius en el programari de la màquina o del robot.

Les solucions de robots, igual que tots els seus productes, són testats per Fanuc en la seva planta situada als peus de la Muntanya Fujiama, abans d'oferir-se'ls als seus clients. Això evita sorpreses desagradables als clients i contribueix a una major disponibilitat. Fanuc ofereix solucions de robots adequades i innovadores no només per a la producció a gran escala, sinó també per a la producció de peces en petites sèries. Especialment interessants són els anomenats robots intel ligents. Estan equipats amb una càmera i amb pinces especials accionades per servomotors, que poden controlar la força d'adherència. D'aquesta manera, els robots són capaços d'identificar la posició, la mida i la forma de peces diferents i agafar i transportar-les de manera fiable.

El programari de Fanuc presenta compatibilitat entre les successives versions, en tots els sistemes i generacions
El programari de Fanuc presenta compatibilitat entre les successives versions, en tots els sistemes i generacions.
Per mitjà d'aquests robots intel ligents es poden manipular diferents peces, encara que hagin estat dipositades sense ordre sobre un palet o cinta transportadora. Per tant, l'usuari no necessita preposicions amb exactitud les peces en palets específics, de manera que l'ús de pinces especials i els consegüents processos de canvi de les mateixes són també innecessaris. D'altra banda hi ha els avantatges que el robot ofereix en relació a la salut i seguretat dels empleats, per exemple en el transport de les peces o al desbarbat i neteja - tasques que el robot pot exercir en addició a la càrrega i descàrrega. D'aquesta manera l'automatització mitjançant robots contribueix també a millorar els indicadors TCO i OEE.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis