Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a GE Fanuc y Fanuc Robotics automatizan el entorno de las máquinas-herramienta
La combinació de robots i tecnologia de control augmenta la productivitat

GE Fanuc i Fanuc Robotics automatitzen l'entorn de les màquines-eina

Redacció MU29/11/2007
L'automatització de tot el procés de treball de les màquines-eina, la manipulació d'eines fluida i sense problemes, l'automatització de tasques secundàries-com la neteja de les peces-així com el control de qualitat integrat, contribueixen a reduir els costos per unitat. L'essencial és que tots els components d'automatització, com robots, unitats de control de CNC i sistemes d'accionament, estiguin perfectament coordinats entre si.

Els robots són utilitzats cada vegada amb més freqüència per a l'automatització de cèl·lules de fabricació, així com per a processos productius continus. No només per a la producció a gran escala, sinó també per a la fabricació de petites sèries, hi ha solucions de robòtica adequades i innovadores: per exemple, els anomenats robots intel ligents, equipats amb una càmera i amb dispositius especials d'amarratge. Aquests robots són capaços d'identificar la posició, la mida i la forma de diferents peces, així com d'agafar i transportar amb total fiabilitat, ja que disposa d'arpes servocontrol, que els permeten controlar la força amb la qual agafen les peces. D'aquesta manera poden manipular diferents tipus de peces dipositades sense ordre sobre un paleta o una cinta transportadora. Tampoc és necessari utilitzar pinces especials, de manera que s'eliminen els processos d'ajust de les mateixes.

Imagen

Exemples pràctics

Imagen

Aquest tipus de solucions de robòtica es troben plenament desenvolupades en els processos de mecanitzat de metalls. Així ho demostren nombrosos exemples en la pràctica, com l'empresa Alfinger Kessler Sondermaschinen de Aalen, Alemanya. Aquest proveïdor d'instal lacions de producció clau en mà per a la indústria de l'automòbil, va observar fa alguns anys un continu retrocés en els volums de producció requerits. Les plantes de producció devien, per tant, ser capaços de reequipament més ràpida i econòmicament. Es van realitzar proves preliminars, en què les solucions de pòrtic convencionals van ser substituïdes per robots articulats més flexibles. Els resultats van ser extremadament satisfactoris. Les possibles reserves en relació a les dificultats quant a la seva programació i funcionament, així com a la seva fiabilitat les dissipen Fanuc Robotics i GE Fanuc amb dades estadístiques, dels quals es dedueix el temps mitjà entre avaries (MTBF). En GE Fanuc, per exemple, el temps mitjà entre avaries dels controls de CNC és superior a deu anys, el que estadísticament significa que han de transcórrer més de deu anys de funcionament normal de la màquina perquè es produeixi una fallada a causa del control. La connexió del robot a la unitat de control de CNC resulta senzilla amb la solució Fanuc. La màquina i el controlador del robot es connecten a través d'un únic cable, formant un sistema de fàcil i ràpida posada en marxa i senzill maneig.

La planta de Chiron a Tuttlingen, Alemanya va disminuir un 82 per cent els costos de producció van disminuir en els cinc anys en què la càrrega manual va ser substituïda per càrrega automàtica. Ja el 2004, Chiron va presentar la Flexcell Duo, una avançada cèl lula de fabricació flexible per a la mecanització complet de 6 cares, que combina dos centres de mecanitzat Chiron FZ 08 W amb un robot M-6iB de 6 eixos Fanuc. Aquest disposa de banda d'un magatzem de peces, del qual pren les peces en brut i en què diposita les peces acabades. La càrrega de la taula d'alimentació té lloc de manera paral lel al procés principal. No obstant això, la capacitat d'aplicació d'un robot va més enllà de la càrrega i descàrrega de les peces. Podeu executar processos secundaris com la neteja de les peces mecanitzats, marcat i paletització. Dotat dels adequats sistemes de visió, pot també realitzar tasques de desbarbat i de control associades al sistema de control de qualitat. Chiron no utilitza robots només amb la Flexcell Duo. La Quattrocell, presentada fa un any, i que integra dues consoles de fresat de doble capçal sobre un motor lineal, s'ofereix com a solució Duo automatitzada mitjançant robots.

La utilització dels robots no es limita a les aplicacions de tornejat i fresat. També els fabricants de rectificadores ofereixen ara aquest tipus de solucions, com per exemple, Ewag AG a Suïssa i Walter Maschinenbau a Tübingen, Alemanya, tots dos pertanyents al Grup Schleifring. En Ewag Easygrind la rectificadora d'eines de precisió de quatre eixos s'utilitza per a la fabricació i reafilat de plaques de tall de materials policristalins de PAD i PCBN. El robot LR Mat 200iB de Fanuc pot acoblar fàcilment a l'exterior de la mateixa. El robot s'encarrega principalment de la ràpida càrrega i descàrrega de les plaques de tall. Pren les peces en brut d'una paleta situat sota de l'entrada a l'àrea de treball ia continuació les diposita en un dispositiu dins de l'àrea de treball. Després de finalitzar el mecanitzat, substitueix la placa acabada per una altra a mecanitzar. Especialment avantatjosos són els curts cicles de càrrega i descàrrega, d'entre 6 i 8 segons de mitjana. D'aquestes avantatges es beneficien també les màquines rectificadores Helitronic de Walter Maschinenbau. Aquesta empresa ha dissenyat, entre altres, una variant en la qual un robot LR Mate 200iB de Fanuc està integrat a la màquina. En aquest cas, el robot no només s'encarrega del canvi de peces, sinó que realitza també funcions de mesura i de canvi de les moles de rectificat. La connexió a la màquina és senzilla: el robot es connecta a la màquina com a esclau a través de l'I / O Link de Fanuc. A això contribueix positivament l'existència d'una interfície definida entre el robot i el control de la màquina, un CNC de la Sèrie 310i de GE Fanuc.

Les aplicacions de robots en màquines-eina, a més de per manipular amb flexibilitat eines i moles de rectificat, resulten també idonis per a la integració en un sistema complet compost per màquines de processament i mesura i per mòduls perifèrics, o bé per interconnectar diverses màquines formant una cèl·lula. Així ho considera Spinner Automation GmbH en Marktgröningen, Alemanya, una filial de l'empresa Spinner Werkzeugmaschinenfabrik, de Sauerlach. Spinner Automation experimenta actualment una enorme demanda d'automatització, especialment per part d'empreses de mida petita i mig que no tenen capacitat de relocalitzar la seva producció a l'estranger. Aquestes efectuen la majoria de les comandes de màquines amb una automatització d'acord a les seves necessitats, de manera que puguin millorar la seva productivitat. Atès que aquest especialista en automatització construeix i fabrica les seves pròpies màquines, pot oferir solucions a la mesura, des de simples sistemes de manipulació fins a plantes interconnectades. Spinner Automation ha realitzat ia gran varietat d'aplicacions, per exemple solucions clàssiques en les quals el robot està situat davant de la màquina. A més de la càrrega i descàrrega, s'ocupa de la mesura, neteja i altres tasques, generant així una utilitat addicional. Donat el cas, els robots poden també instal·lar per ser utilitzats en dues o més màquines, la qual cosa redueix els costos. Freqüentment s'utilitzen des de dalt, combinant els avantatges d'un carregador de pòrtic, per exemple que l'accés a la màquina no es modifica, amb la flexibilitat d'un robot de braç articulat. Una solució integrada presenta l'avantatge d'un mínim requisit d'espai. El robot se situa a la màquina en una construcció fabricada. No obstant això, per a això s'han de complir certs requisits, com a suficient espai, sèries petites i reduïda generació d'encenalls. El robot realitza temps de cicle molt curts, a causa dels petits desplaçaments.

foto

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis