Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un CNC 18i de GE Fanuc con el software Manual Guide i mejora la productividad en Walther Präzision
Mecanitzat complet per a sèries petites

Un CNC 18I de GE Fanuc amb el programari Manual Guid'i millora la productivitat en Walther Präzision

Redacció MU29/11/2007
Walther-Präzision, fabricant especialista en acoblaments ràpids, produeix principalment peces d'acer inoxidable, acer resistent a la calor, alumini o magnesi en sèries de fins a 200 unitats. Les peces presenten rigorosos requisits superficials, molts contorns, parets primes i han de ser tornejades, foradat i fresat. Anteriorment s'utilitzaven per a això sis màquines diferents. Ara, aquestes peces de precisió es formen en una sola màquina, una Spinner TS 66 amb un CNC de la Sèrie 18I i Manual Guid'i de GE Fanuc.

ecnologia segura gràcies a una millor connexió "és el lema sota el qual Walther Präzision ha desenvolupat i produint acoblaments simples i múltiples, així com sistemes d'acoblament des dels anys 1950. Aquests acoblaments asseguren que líquids, vapors i gasos, així com senyals elèctriques i òptiques i alimentació de corrent puguin ser transferides amb seguretat i separadament en la interfície entre màquines, muntatges, i eines. El director de producció, Franc Seidl, subratlla la importància d'aquests acoblaments: "Els nostres sistemes d'acoblament ràpid són un model de tecnologia i seguretat per a l'automatització i la utilització flexible i racional d'eines i components. Avui dia, gràcies als nostres sistemes d'acoblament, els robots canvien les peces automàticament, les empreses químiques manipulen amb seguretat materials perillosos en estacions de càrrega dins de les més estrictes condicions de protecció del personal i el medi ambient, els sistemes hidràulics funcionen sense fuites, i les instal • lacions mèdiques funcionen amb fiabilitat , per exemple en el diagnòstic, diàlisi i en l'àrea de la cirurgia ".

Des de fa un any funcionant amb èxit: la Spinner TS 66 L-SMC, també equipada amb un CNC 18 ii Manual Guid'i de GE Fanuc...
Des de fa un any funcionant amb èxit: la Spinner TS 66 L-SMC, també equipada amb un CNC 18 ii Manual Guid'i de GE Fanuc. Altres màquines d'aquesta sèrie seran instal en els propers mesos.

Components complexos desafien a màquines i operadors

Per proveir als clients d'acoblaments fiables i segurs, les especificacions dels components individuals dels mateixos han de complir rigorosos requisits. Pràcticament totes les peces han de fabricar amb un acabat superficial de gran qualitat i mínimes toleràncies. Contorns complexos, com els de la connexió a baioneta i orificis cònics, i una fabricació 100 per cent lliure de rebaves, suposen un desafiament tant per a les màquines, com per als coneixements tècnics dels seus operadors. Per Franc Seidl, la qualificació dels seus empleats és, per tant, de la major importància: "El 90 per cent dels nostres empleats en la producció mecànica és personal qualificat."

Però no són només els empleats els que han de treballar amb la major eficàcia, sinó també les màquines. Juntament amb Jürgen Lennertz, cap del departament de compres, i Michael Biebrich, cap de la producció de mecanitzat, Franc Seidl ha desenvolupat un 'Concepte per al futur' amb l'objectiu d'ampliar l'aplicació de la mecanització complet en una única màquina. Seidl explica: "Aquestes màquines són especialment apropiades per a la producció en sèrie. No obstant això, les nostres sèries es limiten normalment a un màxim de 200 peces. A causa de la complexitat de la comissió, fins ara era necessari que un component passés fins per sis màquines per a la seva mecanització. Amb algunes de les nostres noves màquines, per exemple la Spinner TS 66 MC Compact i la Spinner TS 66 L-SMC, podem mecanitzar el component en una operació, el que estalvia fins a un 70 per cent del temps de processament ".

El mecanitzat complet redueix considerablement els temps de processament dels complexos components de Walther
El mecanitzat complet redueix considerablement els temps de processament dels complexos components de Walther.

Fiabilitat i facilitat de maneig

Per Michael Biebrich, responsable de la completa producció de mecanitzat i de la programació, hi ha també un altre factor determinant: "Per a un petit nombre de peces, hem de realitzar una mitjana de tres procediments de preparació al dia en aquestes dues màquines. Això requereix un sistema de control de CNC fàcil de comprendre i programar. Ja teníem molt bona experiència amb sistemes de control de Fanuc en altres màquines de producció. Les seves anomenades fiabilitat i facilitat de maneig, entre altres raons, van ser decisives en la compra de la màquina Spinner amb el sistema de control 18i de GE Fanuc ".

Michael Biebrich s'ha beneficiat durant molts anys de la facilitat de maneig dels sistemes de control de Fanuc. Sent també responsable de la formació del personal, inclou els sistemes de control de Fanuc en el seu programa lectiu a partir del segon any d'aprenentatge: "Hem fet molt bones experiències amb aquests controls, ja que estan clarament estructurats i són fàcils de manejar. No cal treballar molt amb subprogrames, com és el cas d'altres sistemes de control. El personal en formació aprèn fàcilment els fonaments de la programació DIN. "

En els nous sistemes de control de CNC de la Sèrie 18i hi ha a més un altre plus: el sistema de programació en taller integrat Manual Guid'i. Segons Michael Biebrich, aquesta interfície d'usuari per a la programació interactiva és "el solucionador de problemes". I explica: "Normalment creem els programes de CNC en una estació de programació externa utilitzant DIN. A continuació els transferim en línia a la màquina, on els complexos contorns són programats per mitjà de Manual Guid'i. Per a nosaltres és la manera més fàcil i ràpid d'agregar la mecanització que es realitza a través de les eines motoritzades, ja que Instruccions Guid'i ajuda a l'operador per mitjà de cicles fixos i cicles configurables, que poden inserir-sense cap problema al programa DIN. El programa elaborat és enviat novament a través de la xarxa a l'estació de programació on estarà disponible per a un futur ús. "

La formació fa la programació més eficaç

A causa que els contorns dels elements d'un acoblament ràpid poden ser molt complexos, no sempre és possible la programació amb cicles fixos. Durant un curs especial de CNC, Michael Biebrich va descobrir que el sistema de control de GE Fanuc podia, però, fer bastant més que això: "Aquesta va ser un suggeriment que em va fer un representant de GE Fanuc durant una exposició realitzada a les instal·lacions de Spinner. Atès que la qualificació dels nostres empleats és per a nosaltres essencial, no ho dubtem i inscriure a cinc dels nostres operadors en un curs intern a la nostra fàbrica. Es va tractar d'un curs de programació que durant tres dies va impartir un expert en aplicació de GE Fanuc. Va tenir lloc a les dues màquines Spinner TS 66 paral·lelament i va suposar un gran avanç pel que fa a la utilització de Manuel Guid'i. Tots els que van prendre part van estar entusiasmats amb el programa del curs, el material utilitzat i la competència de l'instructor. I el que s'ha après en el curs es va fer ràpidament visible en la pràctica. Contorns complexos amb eines motoritzades, com ara tancaments a baioneta, eren incorporats ràpidament al programa amb la certesa que l'aplicació havia de funcionar correctament. Aquests èxits van contribuir també a la decisió d'ordenar les nostres següents màquines amb sistemes de control de GE Fanuc ".

Walther Präzision ofereix una gamma completa d'acoblaments ràpids...
Walther Präzision ofereix una gamma completa d'acoblaments ràpids: acoblaments amb mides nominals de 2 fins a 300 mm per a un interval de pressions des del buit fins a 3.000 bars. L'empresa concedeix la major importància a la més alta qualitat. Per a tota la producció de sèries i acoblaments especials, ja siguin fresats, tornejats, soldats, adherits, fosos, injectats, perforats, premsats o modelats, és vàlid el següent: cap acoblament surt de la fàbrica sense realitzar la comprovació final de funcionament i fuites .

Fàcil programació a la màquina

La senzilla programació amb Manual Guid'i es fa també gratament notable per una altra raó. La fabricació en Walther té lloc en dos torns, no obstant això el personal de l'oficina de programació treballa en un únic torn, de manera que quan sorgeixen treballs urgents de programació, han de ser realitzats directament a la màquina. Michael Biebrich continua: "Amb Manual Guid'i, la programació completa a la màquina no representa cap problema per als nostres preparats operadors. Així hem aconseguit major flexibilitat i rapidesa."

El nou "Concepte per al futur" ha donat els seus fruits: utilitzant màquines amb sistemes de control de CNC de la Sèrie 18I de GE Fanuc per a realitzar el mecanitzat complet, els temps de preparació i de processament s'han reduït considerablement. Per aquesta raó, hem demanat o planificat més màquines amb aquests sistemes de control. És així com els responsables de la fabricació pretenen acostar a l'objectiu que s'han marcat de reduir els temps de preparació al 50 per cent dels seus valors actuals en els pròxims dos a tres anys.

El mecanitzat complet condueix a menors temps de subministrament

Selecció de peces d'alta precisió que representen grans exigències per a les màquines i els sistemes de control
Selecció de peces d'alta precisió que representen grans exigències per a les màquines i els sistemes de control.

Jürgen Lennertz, cap del departament de compres, també concedeix a això gran importància: "La nostra pròpia fabricació s'ha de mantenir competitiva pel que fa a l'oferta externa. Un temps de processament llarg té certament un impacte negatiu. És per això que considero l'estratègia de reduir els temps de subministrament utilitzant el mecanitzat complet com a molt positiu ".

Un altre aspecte del programa de productes de Walther Präzision són els sistemes de canvi ràpid d'eines per a robots, que poden utilitzar-se per soldadura i com a dispositius d'adherència. Estan equipats amb elements de transferència elèctrica i de fluids, així com amb un apilador d'eines alimentat per gravetat i d'estructura modular. Recentment s'ha acordat la realització de vendes conjuntes amb Fanuc Robotics, empresa associada a GE Fanuc.

Manual Guid'i de GE Fanuc proporciona una còmoda programació en taller.

Per mitjà de Manual Guid'i, tots els sistemes de control de CNC actuals de GE Fanuc poden programar directament in situ, ja sigui per tornejat, fresat o mecanitzat combinat. Els usuaris valoren la possibilitat de combinar el diàleg, la programació DIN i de macros, així com les següents característiques:

• Estructura modular

• És clar disseny 'Tot en una pantalla'

• Conversió possible de tots els programes a DIN ISO

• Editor de textos amb possibilitat d'edició de textos en PC

• Menús fixos per a emmagatzematge de blocs de programes

• Editor de gràfics programable

• Programació interactiva amb capacitats de càlcul

• Simulacions gràfiques des de diferents perspectives

• Cicles oberts

Per a peces com aquesta, els temps de processament de les eines motoritzades s'han reduït en un 20% mitjançant Manual Guid'i...
Per a peces com aquesta, els temps de processament de les eines motoritzades s'han reduït en un 20% mitjançant Manual Guid'i, ja que utilitzant cicles per a les eines motoritzades, el funcionament en buit de les eines s'ha reduït respecte a la programació convencional . El temps necessari per a la programació de les eines motoritzades disminuir de 20 a 10 minuts utilitzant Manual Guid'i.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis