Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Doosan da pasos definitivos para colocarse en las primeras posiciones del mercado mundial de máquinas
58 models amb nou disseny, la marca única Doosan i la fusió amb Mecatec, principals temes de la seva fira DIMF

Doosan fa passos definitius per a col·locar-se en les primeres posicions del mercat mundial de màquines

Ibon Linacisoro23/11/2007
Busan, Corea, dimecres 16 de maig. 19.30 h. Doosan (abans Daewoo) obsequia els seus representants i clients amb un espectacle nocturn amb motiu de la seva fira DIMF, alguna cosa típic en les passades edicions. Sorpresa. En lloc de l'habitual representació d'art clàssic coreà, un grup de joves amb estil americanitzat interpreta un break-dance punyent amb postures impossibles i animant al públic encorbatat a participar i animar amb les seves palmes. Entre break-dancers, una ballarina clàssica interpreta la mateixa música amb un ballet clàssic. I això a què ve? Bé, doncs a que tot això no és més que exactament la plasmació en un espectacle del que està succeint a Doosan. Que sense voler perdre els seus valors, avança a passes de gegant cap a aquest objectiu de ser líder en el mercat mundial i de progressar cap amunt en la qualitat tecnològica.
Lluís Barnadas, Director Gerent de Comhairle (representant a Espanya de Doosan), enfront del TL 200, l'últim en alta producció...
Lluís Barnadas, Director Gerent de Comhairle (representant a Espanya de Doosan), enfront del TL 200, l'últim en alta producció.

Alguna cosa està canviant en Doosan. I ho està fent a gran velocitat. Els seus responsables han introduït a l'empresa en un procés que avança cap a màquines tecnològicament millor preparades. Per dir-ho així, es miren al mirall de les empreses nipones de la competència per situar-se en el seu mateix nivell. I, per descomptat, amb alguns dels seus models, ja ho han aconseguit.

Del 15 al 16 de maig, la DIMF (Doosan International Machine-Tools Fair), exposició que Doosan organitza cada dos anys, ja va deixar intuir que alguna cosa està passant. Simplement hi havia un halo diferent de l'anterior DIMF, la de 2005. En només dos anys, aquesta empresa coreana ha aconseguit transmetre a través de la seva imatge que és una empresa moderna, jove, amb ímpetu. Per començar, ha canviat el disseny de les seves màquines per acabar amb un aspecte que, així ho van dir, estava obsolet, i amb l'objectiu de reforçar la imatge de la marca Doosan com un dels 5 primers fabricants de màquina-eina del món. S'ha decantat per colors que, després d'un detallat anàlisi realitzada per experts en colors, pretenen situar aquestes màquines en un segment que s'identifica amb frescor, dinamisme i orientació cap al futur. Els carenats són també diferents, seguint la línia dels principals fabricants mundials de màquina eina, i el concepte general progressa cap a màquines de qualitat. També s'ha simplificat el nom dels diferents models, donant més relleu a la marca que al model.

Es van presentar 29 models de centres de tornejat, dels quals 11 de la coneguda sèrie Puma i 8 multitasca, així com 25 models de centres de mecanitzat, a més d'una Mandrinadora.

En tornejat, un total de vuit models eren màquines multifunció, nou eren torns horitzontals i sis verticals, dels quals la sèrie VT correspon als fabricats per la nova empresa del grup, Mecatec.

En centres de mecanitzat destacar les set màquines per a motlles i matrius, els set centres verticals i els nou horitzontals.

Francesc Rivera, director comercial d'Comhairle, al costat del voltant vertical VT900M, una màquina venuda aquest any a l'empresa madrilenya Sigeval...
Francesc Rivera, director comercial d'Comhairle, al costat del voltant vertical VT900M, una màquina venuda aquest any a l'empresa madrilenya Sigeval. "Segur seria una referència per als nostres futurs clients".

Gamma ampliada amb l'adquisició de Mecatec

Nova també en aquesta edició de l'exposició, en la qual es van poder veure 58 models diferents i que van acudir 2.500 professionals, és l'aposta definitiva per la marca Doosan, després d'un període d'uns dos anys en què les màquines s'han comercialitzat sota la marca Doosan Daewoo. Això coincideix amb l'adquisició d'Mecatec, una empresa que no va entrar en l'operació anunciada en aquesta revista fa dos anys (Metalunivers 31, Setembre 2005) segons la qual el fabricant de màquines-eina Daewoo passava a ser propietat del gegant industrial Doosan Infracore , integrat en el Grup Doosan.

Ara, amb Mecatec integrada en el mateix grup i amb les seves màquines comercialitzades sota la mateixa marca, Doosan ha aconseguit augmentar notablement la seva gamma de màquines, especialment en torns verticals.

Doosan s'ha decantat per un disseny i uns colors nous que volen projectar una empresa jove, dinàmica, amb prestigi i alta tecnologia...
Doosan s'ha decantat per un disseny i uns colors nous que volen projectar una empresa jove, dinàmica, amb prestigi i alta tecnologia. Una de les 5 principals del món en màquina-eina.

Més tecnologia

Ja fa dos anys Doosan transmetre a Metalunivers, a través del seu llavors responsable d'I + D, la seva pretensió d'allunyar de les màquines de poca tecnologia per a consolidar-se en una gamma mitjana i mitjana alta. Si la cara és el mirall de l'ànima, els enginyers de Doosan han estat dos anys preparant un disseny de les seves màquines que transmeti just el que són: màquines la tecnologia ha millorat substancialment. Però això s'ha de saber transmetre, en definitiva, la dona del Cèsar, a més de ser-ho, ha de semblar. I probablement amb aquesta idea en ment, més basada en el refranyer coreà que en l'espanyol, s'ha dut a terme un important canvi de disseny.

Per descomptat en Doosan no abandonen nínxols de mercat en els que són líders, com el dels torns d'un sol capçal i sense torretes de fresat, però estan ja preparats per competir amb els millors, especialment en algunes de les seves gammes. Francesc Rivera, director comercial d'Comhairle i Oscar Ortíz de Vallejuelo, Gerent de Makinor (responsable de zona nord a Espanya) coincideixen a destacar "la importància creixent de les màquines multifunció en la nostra gamma". Els models MX i els centres de mecanitzat horitzontals ja situen a Doosan en l'alt nivell tecnològic que busca.

Fusió amb Mecatec

Una novetat important amb efecte des del gener d'aquest any 2007 és la fusió amb Mecatec, especialment forta en torns verticals. Des d'aquest mateix mes, Comhairle comercialitza a Espanya també aquestes màquines, la qual cosa ha aportat un avantatge considerable, en completar notablement la gamma de torns verticals, que fins ara quedava limitada a mides de 500 mm i que ara arriba als 1.000. De fet recentment s'ha venut ja una VT 9000 a l'empresa madrilenya Sigeval, fabricant de vàlvules.

Doosan facturar 3.700 milions de dòlars en màquines-eina

La Dimf és tot un esdeveniment al que acudeixen els màxims responsables de Doosan, autoritats locals i principals proveïdors...
La Dimf és tot un esdeveniment al que acudeixen els màxims responsables de Doosan, autoritats locals i principals proveïdors, com el president de Fanuc, que subministra tots els controls numèrics i els motors.

El Grup Doosan, amb més de 20.000 empleats, va aconseguir el 2006 una facturació de 13.700 milions de dòlars. El 87 per cent d'aquesta xifra prové de les seves activitats industrials, que inclouen les empreses Doosan Infracore (màquina-eina i equips per a construcció), Doosan Heavy Industries (dessalinitzadores, plantes d'energia), Doosan Industrial Development (construcció), Doosan Engine ( motors per a vaixells) i altres. El 10 per cent de la facturació pertany al seu negoci en béns de comú acord i un 3 per cent, al de serveis. Estem doncs, davant un gran grup de marcat caràcter industrial.

El negoci de màquines-eina de Doosan Infracore va arribar el 2006 unes vendes de 729 milions de dòlars, i compta amb 1.200 empleats. És el major fabricant de màquines de Corea, creat el 1937 sota el nom Chosun Machine Works, que el 1976 va passar a cridar-Daewoo Heavy Industries i que, el 2005, ja va començar a formar part de Doosan Infracore, tot i que ha compartit la marca Doosan- Daewoo fins al gener de 2007.

El creixement mitjà de la facturació del negoci de màquines-eina de Doosan Infracore des de 2003 ha estat d'un 27 per cent anual. El 72 per cent de les seves vendes, és a dir, 525 milions de dòlars, provenen de l'exportació, amb Europa com a principal mercat, que absorbeix el 39,6 per cent d'aquestes exportacions, seguit d'Amèrica (32 per cent) i la Xina ( 16,3 per cent).

Les màquines-eina que construeix són centres de tornejat (54 per cent de la seva producció), centres de mecanitzat (38 per cent) i Mandrinadores (4 per cent), a més dels sistemes d'automatització de plantes: en total, a finals de 2007 hauran fabricat 13.080 unitats de màquines, a les quals cal sumar les 1.000 unitats fabricades a la fàbrica xinesa. Compte per tant amb dues fàbriques: una a Changwon, Corea, i una altra a Yantai, Xina.

Doosan a Europa

A Europa es van vendre el 2006 uns 2.000 conjunts de màquines i l'objectiu per a finals de 2007 és arribar a les 2.500 màquines. Tota la gamma de màquines de Doosan està disponible també a Europa i Comhairle és el responsable d'aquesta marca al nostre país.

Un tipus de màquina especialment interessant per al mercat espanyol i europeu és la màquina multifunció, desenvolupada en els dos últims anys. El fabricant coreà ha dotat a aquestes màquines de sistemes anticol per respondre a un mercat europeu d'exigències creixents.

D'altra banda, destaquen també els models nous de centres de mecanitzat horitzontals amb altes velocitats.

Tot això pensat per a mercats exigents com el aerospacial, defensa, medicina o automòbil. En definitiva, Doosan s'està fent un lloc també en aplicacions d'alta tecnologia, amb màquines complexes i un bon nombre d'opcions.

Les màquines amb el nou disseny estan ja en producció, com es pot veure parcialment en aquesta foto...
Les màquines amb el nou disseny estan ja en producció, com es pot veure parcialment en aquesta foto. Són una realitat que es podrà veure de prop en la EMO.
Les noves màquines multitasca són un bon exemple del nivell tecnològic que Doosan pot assolir
Les noves màquines multitasca són un bon exemple del nivell tecnològic que Doosan pot assolir.
Oscar Ortiz de Vallejuelo, Gerent de Makinor (Grup Comhairle) i responsable de Doosan a la zona Nord...
Oscar Ortiz de Vallejuelo, Gerent de Makinor (Grup Comhairle) i responsable de Doosan a la zona Nord, al costat d'una màquina multitasca Puma MX 2500 ST-GL.
Centre de mecanitzat vertical NM510. Un exemple de la nova imatge
Centre de mecanitzat vertical NM510. Un exemple de la nova imatge.

Empreses o entitats relacionades

Centrocar Spain, S.L.
FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis