Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España ocupa el sexto lugar entre los países participantes en la EMO

Espanya ocupa el sisè lloc entre els països participants en la EMO

13/11/2007
Espanya va ocupar l'any passat el lloc número 12 dels mercats d'exportació alemanys

L'edició d'enguany de la Fira EMO de Hannover va a comptar, com en anteriors ocasions, amb una nodrida representació d'empreses espanyoles fabricants de Màquines-eina. Concretament 73 empreses espanyoles exposaran les seves més destacades novetats tecnològiques en els diferents pavellons i estands de la EMO.
Imagen

La superfície total d'exposició que ocuparan les empreses espanyoles de màquines-eina és de 6.758,25 metres quadrats. Prenent en consideració els indicadors de participació en el seu conjunt (nombre d'empreses, diversitat de màquines i tecnologies presentades, més de l'espai ocupat), la presència espanyola serà la sisena en importància per darrere d'Alemanya, Itàlia, Japó, Suïssa i Taiwan. Aquest és un indicatiu més

de la important posició que la màquina-eina espanyola ha aconseguit en el panorama internacional, sent el tercer país productor de la Unió Europea i exportant el 60 per cent de la producció a mercats com Alemanya, França, Estats Units, Itàlia, Xina o l'Índia .

Des de 1975, les empreses espanyoles fabricants de màquines-eina vénen participant en les successives edicions de la EMO, amb xifres importants en cada edició, sempre amb la coordinació de AFM.

El major i més significatiu trobada del sector

EMO Hannover 2007 té lloc del 17 al 22 de setembre. És el més gran i més significatiu trobada del sector del processat del metall. Aquí es presenten tots els principals països productors i tots els proveïdors internacionals de tecnologies de fabricació de renom. Al març d'aquest any ja s'havien inscrit 1.875 expositors de 39 països. En aquesta data s'havia contractat ja una superfície neta d'exposició de 158.000 metres quadrats. Molts expositors han reservat grans superfícies per a 2007. D'acord, el nivell d'inscripcions en relació amb la superfície supera clarament al del 2005. En la seva última edició, EMO Hannover va atraure 160.000 visitants professionals procedents de 82 països.

En modernes tecnologies de fabricació com les mostrades en EMO es basa tota producció industrial. Aquestes determinen al seu torn l'eficàcia i qualitat de tots els productes, així com la dels processos de producció en moltes empreses industrials. Per això, EMO es dirigeix a tots els grans sectors industrials com els de construcció de maquinària i instal-lacions, indústria de l'automòbil i indústries de subcontractació, tecnologies aeronàutiques i aeroespacials, mecànica de precisió i òptica, construccions navals, tecnologies mèdiques, fabricació d'eines i motlles, construccions lleugeres i d'acer.

EMO presenta totes les tecnologies usades en tots els sectors del processat del metall. Aquí figuren sobretot les màquines-eina transformadores i per arrencada d'encenall, com a nucli neuràlgic de la fabricació industrial, eines de precisió, tractament de superfícies, programari i sistemes de control per a totes les tecnologies de fabricació, sistemes d'automatització i components, sistemes de mesura, verificació i gestió de qualitat, així com maquinària i sistemes per a la fabricació d'eines i motlles.

Aquesta fira es realitza per encàrrec de l'associació central de la indústria de màquines eina Cecimo (Comitè Européen de Coopération des Industries de la Machine-Outil) per VDW (Associació Alemanya de fabricants de Màquines Eina), Frankfurt del Main, en cooperació amb Deutsche Messe, Hannover.

Una cita que atrau visitants professionals internacionals

EMO Hannover és amb molt la fira més destacada i internacional del sector del processat del metall. Només aquí poden informar els usuaris de tecnologies de fabricació sobre tota la gamma d'oferta, comparar l'eficàcia de les solucions dels fabricants internacionals més destacats i comparar la seva capacitat de serveis tècnics en el marc de la competència.

EMO Hannover gaudeix d'acord de la millor fama com a plataforma d'informació i comunicació entre els visitants professionals internacionals.

Segons l'Enquesta a Visitants EMO 2005, l'interès d'aquests es centra clarament a obtenir informació tècnica i cuidar els seus contactes. La majoria dels visitants professionals ve a l'EMO sobretot a aconseguir una panoràmica de l'oferta internacional en tecnologies de fabricació. Desitgen informar el més exhaustivament possible sobre tendències tècniques, nous productes i aplicacions, així com solucions per a plantejaments concrets.

L'àmplia presència de gairebé tots els proveïdors internacionals rellevants i clients de renom en la trobada sectorial del món ofereix als visitants professionals la incomparable ocasió d'ampliar els seus contactes. Per tant, aquests volen abans de res establir nous contactes i cuidar els ja existents, així com observar a la competència.

També el tema del perfeccionament professional gaudeix d'alt interès entre els visitants de EMO. Per això una de les tasques tradicionals dels organitzadors de EMO sigui no només mostrar l'últim nivell tecnològic, sinó també el futur de les tecnologies de fabricació. Dels simposis i congressos que acompanyen la seva visita es beneficien addicionalment els visitants professionals internacionals, ja que experts de gran renom els presenten aquí atractius temes de futur científicament fonamentats i, alhora, orientats a la pràctica quotidiana.

Un altre important aspecte per als visitants és la perspectiva que EMO Hannover ofereixi la solució als problemes de fabricació actuals. Un 90 per cent dels que van acudir a l'última edició amb intencions d'inversió concretes van trobar el que buscaven.

Segons l'enquesta, per al 99 per cent dels visitants, la visita a EMO va ser tot un èxit.

Imprescindible per als experts en fabricació

EMO Hannover és obligatòria per a tot aquell que tingui a veure amb la producció industrial, tant si és client com a fabricant, científic o futur professional. Uns quants exemples de l'Enquesta a Visitants EMO 2005 lustren per què cap expert en fabricació ha de faltar aquí:

  • EMO Hannover és obligatòria per als nivells directius. El 50 per cent dels visitants de 2005 pertanyien als estaments directius superiors o intermedis de les seves empreses. També es distingeixen guien per la seva competència decisòria. Més de la meitat dels visitants participa en les decisions d'inversió, un 42 per cent havien viatjat a Hannover amb intencions d'inversió concretes.
  • Davant d'aquesta rerefons, també els expositors avaluen amb "molt bé" molts aspectes parcials de EMO. Especialment satisfactori consideren el nombre de converses tècniques concretes, la qualitat dels visitants professionals, així com els efectes publicitaris i la cura de la imatge de la seva empresa. Gran satisfacció va generar l'alt nombre de contactes amb nous clients. El 37 per cent dels visitants acudia per primera vegada. Això suposa gairebé 60.000 nous clients potencials.
  • Imagen

    Plataforma d'innovacions per a les tecnologies de fabricació

    EMO Hannover és el més gran i més destacat fòrum internacional d'innovacions del processat del metall. Per això les expectatives dels visitants professionals són especialment altes. Els expositors treballen al màxim per poder presentar les seves innovacions en EMO.

    Nous productes, solucions creatives per a treballs de transformació i amb arrencada de ferritja, estratègies innovadores per al procés de producció i serveis addicionals asseguren als usuaris un avantatge decisiu en el marc de la competència internacional. Temes com la integració de processos, mecanitzat d'alta velocitat, automatització, processat de nous materials, miniaturització, per citar només alguns punts, vénen determinant ja des de fa alguns anys les tecnologies de mecanitzat per arrencada d'encenall i per transformació. Sense oblidar que mentrestant molts nous desenvolupaments han aconseguit ja la seua maduresa comercial. Amb tot també en el futur seguiran millorant i optimitzant els sectors esmentats.

    En EMO Hannover es veuen també per primera vegada plantejaments i impulsos per a noves tecnologies punta. Quatre exemples mostren sobre quins temes se centra actualment l'atenció:

    La màquina eina transformable s'adapta ràpidament als canvis en les condicions de fabricació. Tant els processos de fabricació com les eines i els sistemes de fixació de peces de treball poden ser adaptats in situ amb tota exactitud a les tasques específiques de fabricació.

    De la competència internacional es demanen màquines eina que prestin transparència als costos dels cicles de vida útil per així poder-los reduir. Els necessaris sistemes de control de cicles de vida útil faciliten a més permanentment informació sobre l'estat de la màquina i els seus components, donant suport al manteniment i el repàs preventius. Gràcies a això, els fabricants poden ampliar i optimitzar la seva oferta de serveis.

    Cada vegada més sovint, les màquines eina fresen i rectifiquen microestructures. Freqüentment els components usats, per exemple per a la fabricació d'eines i motlles, no han de ser en absolut de mida petita. Amb tot, aquestes màquines aconsegueixen peces d'una exactitud i qualitat superficial molt més altes, i això a més a major velocitat de mecanitzat.

    Gran estalvi aporta l'ús de sistemes de simulació amb els quals pot prescindir de cars prototips en ferro i acer. Gràcies a aquests sistemes, les màquines, processos de mecanitzat i peces de treball poden perfeccionament-se ja en una primerenca fase del desenvolupament. També dissenys de fàbrica integrals es simulen avui abans de ser realitzats per evitar cost-ses inversions errònies posteriorment. Els fabricants que treballen amb sistemes de simulació poden oferir una gamma de serveis molt més àmplia i mantenir-se així potencialment per davant de la competència.

    Visions de la producció del futur

    Com baròmetre de les tendències tecnològiques, EMO Hannover mostra sempre visions de la producció futura. Actualment l'interès dels dos grans sectors expositors, màquines-eina per arrencada de ferritja / transformadores i eines de precisió, es concentra en tres temes:

    - Nous processos de mecanització: aquests potenciaran considerablement el rendiment, amplitud de les aplicacions o rendibilitat de les màquines, p. Ex gràcies a la progressiva integració de fases de procés, fins a aconseguir un mecanitzat integral. Així s'aconsegueix un altre nivell de reducció del temps de procés.

    - Integració dels sistemes de diagnòstic: aquests milloraran el diagnòstic amb ajuda de sensors especials o mitjançant senyals internes en màquina. Així es poden detectar p. Ex estats de funcionament i processos d'una màquina també per control remot i verificar la qualitat d'aquests processos.

    - Nous mètodes per a la concepció de productes: nous tipus de productes exigeixen nous mètodes conceptuals. Això inclou p. Ex la planificació de productes d'orientació funcional, la integració de tecnologia informàtica i sistemes mecatrònics en la producció o plantejaments modulars de simulació.

    Actualment l'interès dels dos grans sectors expositors, màquines-eina per arrencada de ferritja / transformadores i eines de precisió, es concentra en tres temes:

    En aquests temes treballen científics i empreses a ple rendiment, entre altres, també en el marc de "Manufuture", la plataforma de recerca de la UE fins a finals d'aquest decenni. En les properes fires EMO es mostraran els resultats de tots aquests projectes.

    Simposi tècnic internacional "Construccions lleugeres"

    Addicionalment a les innovacions de les empreses expositores, també el 2007 un simposi tècnic va a subratllar la fama de EMO Hannover com la més destacada plataforma d'innovacions del sector. El 18 de setembre 2007, aquest simposi analitzarà el tema "Construccions lleugeres intel ligents - desafiament a les solucions de producció orientades al futur".

    Tenint com a fons el debat sobre la protecció climàtica, la fira enfoca un tema de candent actualitat. I és que els conceptes de construccions lleugeres tenen un important paper allà on cal moure o accelerar masses. Reduint pesos, ajuden a estalviar combustible en el trànsit viari i aeri, en la construcció de maquinària i instal·lacions permeten una major acceleració una vegada donada la rigidesa necessària. Fins i tot sectors que no enfocaven fins ara l'estalvi de materials estudien cada vegada més les construccions lleugeres a causa de la pujada de preus de les matèries primeres.

    Moderns desenvolupaments de materials, conceptes innovadors d'acoblament i unió, així com construccions mixtes i modulars altament integrades amplien avui el camp d'aplicacions dels conceptes de construccions lleugeres. Per respondre-hi també amb les tecnologies de fabricació - començant pels motlles primaris, passant per la transformació i l'arrencada d'encenall fins les tecnologies d'acoblament i muntatge - es requereixen solucions de producció concloents.

    El Simposi EMO ofereix una panoràmica sobre l'estat actual del desenvolupament de conceptes de construccions lleugeres i d'ells deriva les exigències que han de complir els futurs processos de producció. Al mateix temps es mostren solucions de tots els sectors de les tecnologies de fabricació que poden satisfer aquestes exigències de manera rendible i afí a la pràctica quotidiana.

    La presentació va dirigida a especialistes dels sectors fabricants i usuaris que es dediquen des a la planificació i conversió fins a la realització de conceptes de construccions lleugeres de tot tipus.

    Simposi econòmic internacional "Europa Oriental"

    En EMO Hannover es donen cita executius d'alt nivell de les tecnologies de fabricació que desitgen potenciar el seu negoci a escala mundial. El Simposi econòmic internacional de EMO Hannover els ofereix suport de primera mà. El 19 de setembre de 2007 aquest simposi tractarà el tema: "Europa Central i Oriental - Oportunitats i riscos d'un mercat en expansió

    En set blocs s'exposaran temes com ara la situació econòmica dels diversos mercats, les condicions marc per a l'estructuració de la distribució, servei i fabricació suggeriments per a estructurar xarxes idònies, particularitats polítiques i jurídiques, finançament de possibles activitats a Europa de l'Est i altres molts temes més. Estudis científics tics concrets mostren com fer bé les coses i on s'amaguen obstacles i trampes.

    Tot va dirigit al nivell directiu de les empreses, que és responsable al seu torn de les decisions estratègiques.

    El valor de la formació per al relleu professional

    Sota el lema "Constructor de maquinària - una professió amb lluminària" es prossegueix en EMO Hannover 2007 l'exitosa campanya per potenciar el relleu professional en la construcció de màquines eina. Des de 1998 té lloc en totes les fires de VDW. Fins ara s'han informat aquí ja més de 50.000 joves sobre professions, exigències, continguts laborals i possibilitats de carrera en la construcció de maquinària.

    L'entorn econòmic internacional ofereix condicions òptimes per a l'èxit firal

    El món és el mercat dels expositors de EMO Hannover. El seu èxit comercial a la fira i en la temporada posferial depèn en primer lloc de la demanda internacional de màquines-eina.

    Aquesta demanda augmenta de continu des de 2003. Els mercats asiàtics continuen caracteritzant pel seu alt dinamisme de demanda. No obstant això Europa i Alemanya participen al seu torn en ella. Amb un 16 per cent, la carpeta de comandes a Europa va augmentar el 2006 molt per sobre del habitual. A això s'afegeix que els europeus importen gran quantitat de màquines eina per abastir els seus propis mercats. Per això s'ofereix aquí un gran potencial de bons negocis. Com a major fabricant i major mercat d'Europa, Alemanya és un pes pesat en les files europees. L'any passat, el percentatge de xifres de comandes augmentar al seu torn en dos dígits.

    Amb un 16 per cent, la carpeta de comandes a Europa va augmentar el 2006 molt per sobre del habitual

    El 2006, el seu tercer any d'auge, la producció mundial de màquines-eina va créixer un 10 per cent a 47.400 milions d'euros. Tot un seguit d'indicadors conjunturals assenyala que aquest bon desenvolupament continuarà en l'any en curs. Això es veu avalat per l'alt índex de comandes, les inversions en equipaments creixents a nivell mundial i la robusta demanda mundial de màquines eina. D'acord, els experts pronostiquen per al sector internacional de construcció de maquinària un altre augment de la producció d'un 5 per cent.

    Els experts pronostiquen per al sector internacional de construcció de maquinària un altre augment de la producció d'un 5 per cent

    Això pot potenciar l'èxit de EMO Hannover 2007. Totes les experiències corroboren el fet que l'oferta firal d'innovacions s'incrementa addicionalment la disposició a invertir. Les opinions de molts expositors en EMO mostrar ja el 2005 que el positiu clima d'inversió durant la fira va generar un volum de negoci molt més gran del que s'esperava, i que aquest més perllongar el seu efecte positiu sobre els negocis dels expositors molt de temps encara després de clausurar la fira.

    Imagen

    La participació ofereix grans oportunitats per als visitants

    L'economia espanyola porta molts anys creixent per sobre de la mitjana-va donar de la UE. La indústria aporta una mica menys d'un 20 per cent a aquest creixement. El processament del metall i la construcció de maquinària figuren entre els sectors industrials més destacats del país.

    En la capacitat de rendiment de la indústria espanyola, les modernes màquines-eina, com a nucli neuràlgic de la producció industrial, tenen un paper important. La mateixa indústria espanyola de màquines-eina figura entre els actors significatius a escala mundial. El 2006 va ocupar el lloc número 9 entre els majors productors, el nombre 12 entre els més grans mercats i exportadors, així com el lloc número 17 entre els grans importadors. El 47 per cent de la demanda nacional es cobreix per importació.

    La mateixa indústria espanyola de màquines-eina figura entre els actors significatius a escala mundial

    Els productes alemanys gaudeixen de gran fama. D'acord Alemanya-nia és, després de Itàlia, el segon proveïdor més import del mercat espanyol de màquines eina.

    Des de la perspectiva alemanya, Espanya va ocupar l'any passat el lloc número 12 dels seus mercats d'exportació. Després de dos bons anys, els subministraments disminuir l'any passat en un 3 per cent. El 2006 es van subministrar màquines per valor de 180 milions d'euros. Es va vendre una àmplia gamma de tecnologies, sobretot centres de mecanització, màquines de làser, ultrasons, ions i raig de plasma, peces i accessoris, així com rectificadores, rectificadores-brunyidores, lapeadoras i polidores.

    Des de la perspectiva alemanya, Espanya va ocupar l'any passat el lloc número 12 dels seus mercats d'exportació

    Per als usuaris espanyols de màquines eina, EMO Hannover 2007 ofereix innombrables impulsos per solucionar els seus especials problemes de fabricació. El 2005 més de 2.500 visitants professionals es van desplaçar des d'Espanya a EMO. Per tant figuren en la llista dels 10 grups punters pel nombre de visitants. Com en cap altra fira del processat del metall a escala mundial, els visitants professionals de EMO poden comparar l'oferta internacional en la seva totalitat, així com les diferents tecnologies, des de la senzilla màquina fins a la complexa instal·lació de fabricació, i triar després el més adequat per als seus requeriments.

    També els fabricants espanyols de màquines-eina mostren una destacada presència en EMO Hannover. Així mateix figuren aquí entre els grans contingents d'expositors internacionals. Fins ara s'han inscrit 71 expositors amb uns 6.700 metres quadrats de superfície neta d'exposició. El 2005 van ser 78 expositors amb uns 7.400 metres quadrats. Així que encara no s'ha esgotat el potencial.

    Per a tots els productors de màquines eina espanyols que vulguin consolidar la seva posició en el mercat mundial és pràcticament una obligació participar en EMO Hannover, doncs tampoc ells poden deixar de presentar la seva capacitat de rendiment en un entorn competitiu internacional a un públic professional internacional desitjós i capar de realitzar inversions.

    EMO Hannover 2007 ofereix encara més gran potencial. No només l'economia fa bufar fort vent en popa. Alemanya és al seu torn el mercat més destacat per als proveïdors espanyols de màquines eina. No obstant això, l'any passat els subministraments disminuir. I això s'ha de contrarestar. El 2006, des de la perspectiva alemanya es van reduir en un 4 per cent a 50 milions d'euros. Es van subministrar sobretot mandrinatge-ras, mandrils-fresadores combinades, peces i accessoris, així com fresadores.

    VDW - organitzadora de EMO Hannover

    Des de fa més de 115 anys, VDW (Associació Alemanya de Fabricants de Màquines Eina), Frankfurt del Main, és el portaveu de la indústria alemanya de màquines eina. Juntament amb l'Agrupació Professional de Màquines Eina i Sistemes de Fabricació, agrupades en la VDMA (Associació Alemanya de Construcció de Maquinària i Instal·lacions), VDW té aprox. 270 socis que s'han unit voluntàriament, i representen gairebé el 90 per cent del volum de vendes del sector. VDW representa els interessos dels seus socis a escala nacional i internacional.

    L'estalvi de matèries primeres és la força impulsora

    Les construccions lleugeres són de per si un tema "calent" en molts sectors de la indústria de béns d'inversió. Cada vegada adquireixen més actualitat sobre el rerefons dels apassionats debats sobre la protecció del clima. En totes les consideracions que es fan a la indústria i la ciència, la força impulsora és la creixent necessitat de reduir pes per estalvies matèries primeres i energia. Però també es tracta de preservar l'estabilitat necessària per a l'operativitat de les peces "lleugeres".

    "Aquí es tracta de la tècnica de fabricació", apunta Matthias Kleiner, president de la Societat Alemanya de Recerca i membre del comitè directiu de l'Institut de Construccions Lleugeres i Tècnica de transformació en la universitat de Dortmund. "D'una banda, els clients de la indústria aeronàutica i de l'automòbil sempre volen perdre cada vegada més pes i, d'altra, integrar cada vegada més funcions en els components." Per això la construcció lleugera és una tasca comuna de les tècniques de construcció, materials i fabricació.

    S'està treballant intensament en processos de mecanització per a materials lleugers. S'investiga tota la gamma, des del modelat inicial fins a la transformació, l'arrencada d'encenalls i tècniques d'acoblament i muntatge. No obstant això, els focus futurs de recerca i desenvolupament han de com estratègies de fabricació i dimensionat, segons diu Kleiner. Només així es podran traslladar de manera eficaç els productes cada vegada més complexos des de la idea fins a l'aplicació industrial, passant pel prototip.

    El Simposi Tècnic Internacional que es celebra a l'EMO Hannover 2007 aclareix cap a on es dirigeix exactament aquest viatge, tant per als usuaris com per a la tècnica de producció. El 18 de setembre de 2007 els experts en fabricació discutiran sobre "Construcció lleugera intel ligent - Repte per a la tècnica moderna de producció". Aplicadors de la navegació aèria i espacial, de la indústria de l'automòbil i de la construcció de maquinària descriuran els requisits que plantegen als conceptes moderns de construcció lleugera i la tècnica de fabricació necessària per a això; fabricants de màquines eina i components presentaran exemples de solucions per a la realització d'aquests requisits.

    La EMO de Hannover es celebra del 17 al 22 de setembre. És el més gran i més internacional punt de trobada del món per a la tècnica de fabricació. La EMO mostra totes les tecnologies que s'utilitzen en el tractament de metalls, màquines eina amb arrencada d'encenalls i emmotlladores com a cor de la fabricació industrial, sistemes i components d'automatització, sistemes de mesurament, prova i gestió de la qualitat, màquines i sistemes per a la construcció d'eines i motlles i molt més. Formen part del grup diana de visitants de l'EMO la gent gran sectors industrials com ara la construcció de maquinària i equips, la indústria de l'automòbil i els seus subministradors, la tècnica aeronàutica i aeroespacial, la mecànica de precisió i l'òptica, construcció naval, tècnica mèdica , construcció d'eines i motlles, construccions lleugeres i en acer. Fins ara s'han inscrit 1.875 expositors de 39 països en 158.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició. L'última edició de la fira, la EMO Hannover 2005, va atreure a més de 160.000 visitants especialitzats de més de 80 països.

    Empreses o entitats relacionades

    Asociación Española de Fabricantes de Máquinas-herramienta, Accesorios, Componentes y Herramientas, AFM

    Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

    Contrasenya

    Marcar todos

    Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

    Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

    He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

    Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

    REVISTAS

    TOP PRODUCTS

    NEWSLETTERS

    • Newsletter Automatización y Componentes

      03/07/2024

    • Newsletter Automatización y Componentes

      26/06/2024

    Enllaços destacats

    Advanced Machine ToolsMatelec - IFEMAX Jornadas

    ÚLTIMAS NOTICIAS

    Empreses destacades

    OPINIÓN

    ENTIDADES COLABORADORAS

    OTRAS SECCIONES

    Serveis