Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lo último en robótica y automatización en la feria Automatica 2008

L'últim en robòtica i automatització a la fira Automatica 2008

03/12/2007

3 desembre 2007

Segons assenyala l'organització de la fira Automatica , "qui ofereixi sistemes aptes per al mercat tindrà èxit. I així ho fan els processadors d'imatges". A més apunta que s'ha de mantenir en tots els sectors el equilibri entre un alt grau d'estandardització i el valor afegit per al client. El certamen, Automatica, 3rd International Trade Fair for Automation: Assembly - Robotics - Vision, que se celebrarà del 10 al 13 de juny de 2008.
"Si ha de ser processament d'imatges, doncs que sigui altament integrat." Aquesta és la premissa d'un creixent nombre de fabricants. Per a les nombroses instal·lacions que s'equipen posteriorment amb processament d'imatges, el mercat precisa de sistemes que puguin instal·lar fàcilment. No només es tracta de la càmera i la il luminació, sinó també de la integració dels altres components de maquinari i programari. El que els usuaris volen és poder concentrar-se en el seu veritable treball, és a dir, aplicar el processament d'imatges de manera que s'obtingui un profit, que incrementi la productivitat i l'eficàcia. Però amb tota seguretat no es tracta que l'usuari hagi de batallar amb complexes estratègies de cablejat.
Així són perfectament comprensibles les xifres del mercat presentades per l'Associació de Robòtica i Automatització. Norbert Stein, president de l'esmentada associació dins de la VDMA i soci gerent de Vitronic, Stein Bildverarbeitungssysteme, Wiesbaden, enfoca l'evolució del mercat: "Els fabricants alemanys estan registrant les majors taxes de creixement, un 45 per cent, amb els sistemes configurables , és a dir, els sistemes estàndard d'aplicacions múltiples. "Si no, els sistemes d'aplicació específica estan experimentant un lleuger descens. I segueix dient que aquesta xifra demostra que cada vegada són més interessants els sistemes configurables. Segons la seva opinió, l'increment de quotes de mercat té tres raons: major rendiment, aplicació universal i reducció dels preus.
Fins l'any que es faci un "balanç" de l'evolució actual a Automatica 2008, aquesta tendència serà encara més pronunciada. El maneig cada vegada més senzill i l'estandardització de les interfícies acceleren la integració.
Cada vegada és major el nombre de fabricants de robots que integren un sistema de visió en la seva gamma de productes estàndard. Després que Fanuc Robotics i Adept incorporessin ja des de fa anys en el seu programa un sistema de visió propi, Dens, Epson i Toshiba han presentat ara configuracions amb sistemes propis, amb la marca o les plataformes d'integració de la plataforma universal ORINA desenvolupada al Japó . Els experts del sector estan discutint sobre una infinitat de camps d'aplicació. Igual que la tècnica RFID està conquistant el mercat com a tècnica d'identificació variable, és perfectament imaginable utilitzar minicàmeres econòmiques com sistemes descentralitzats, ja sigui per a la identificació, per al control de la qualitat o per a la supervisió dels processos.
En l'actualitat s'observa una clara tendència cap als desenvolupaments propers a l'aplicació, que segueixen en auge tot i que les taxes de creixement dels passats anys fossin exponencials. Segons una enquesta de l'associació, les empreses organitzades en ella podran esperar aquest any un creixement del sis per cent. L'any passat, els processadors d'imatges havien experimentat un augment de la xifra de negocis del nou per cent, arribant a un volum total de 1.100 milions d'euros. Es preveu que prossegueixi l'auge, en vista de l'actual evolució conjuntural.
Els "robots vidents" i els "manipuladors sensitius", temes populars presentats en fòrums de mecatrònica, s'han convertit mentrestant en realitat, almenys en ambiciosos projectes, com va poder veure a la passada edició de Automatica 2006. En la propera convocatòria del saló líder Munic, aquest tema exercirà sens dubte un gran protagonisme en la gamma de productes dels expositors alemanys i estrangers. La tècnica de visió es podrà veure en molts estands i no només en els dels processadors d'imatges. Perquè el terme "transversal", usual en el mercat automobilístic, també pot aplicar-se perfectament en el processament d'imatges. Per als usuaris és, per tant, de summa importància, tenir una idea concreta de l'oferta.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.
Firamunich, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis